Follow my blog with Bloglovin

Tausta

maanantai 29. joulukuuta 2014

Aurinko tuli keittiöön

Minua on aina kiinnostanut valon luoma tunnelma huoneisiin. Pimeimpänäkin vuodenaikana sytytän mieluummin pieniä pöytävaloja ja kynttilöitä kuin koko huoneen valaisevan kattovalon. Nähtävästi sen takia meille ei ole edes joka paikkaan hankittu kattovalaisimia!Joulupäivänä kaivoinkin kiireenvilkkaa kameran esiin, kun kullankeltainen aurinko alkoi nousta saaren takaa aamupäivällä. Oli se vain niin kaunis näkymä jälleen kerran, ja värit olivat ihan satumaiset. Valon ja varjojen leikissä saattaa nähdä, kuinka vesi höyryää aivan kuin pilvien kuvajaisena. Aika hullua, mutta minulle tulee kuvasta mieleen lapsuuden tiikerijäätelöpallo!


Maalaiskeittiö

Nouseva aurinko värjäsi koko keittiön lämpimän kullanhohtoiseksi.  Sisälle tulviva keltainen valo puolestaan korostaa ikkunasta näkyvää sinertävää talvimaisemaa. Kyllä valo ja aurinko ovat vain ihania näin keskellä talvea.


Maalaiskeittiö

Iso saareke on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi keittiöön, jossa kahdella seinällä on isot ikkunat, ja huoneeseen kuljetaan vielä lisäksi kahdesta ovesta. Joulun kunniaksi saarekkeen päällä sattui onneksi olemaan harvinaisen vähän tavaraa.
Kirkasvalohoito tuli kyllä ihan tarpeeseen pitkän ja pimeän syksyn jälkeen.


-Airisrannan Päivi-8 kommenttia:

 1. Tänään on saatu tosiaan nauttia valohoidosta. Kyllä se huuhtelee tehokkaasti niin mielen kuin ympäristönkin ankeudesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä auringolla on ihmeellinen voima ja vaikutus. Onneksi ollaan kesää kohti menossa kovaa vauhtia :)

   Poista
 2. Kaunista :)
  Täälläkin paistoi aurinko lähes koko päivä. Pakkanen kiri -21 asteeseen, hrrrr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Meillä ei noin huikeisiin pakkaslukemiin ole kyllä vielä päästy. Mutta se on ihanaa, kun pakkanen yleensä tuo myös auringon tullessaan. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Leena <3. On mukava ajatella, että tällaiset aurinkoiset hetket lisääntyvät vähitellen koko ajan. Joskus mietin kuitenkin, kummasta pidän enemmän, pehmeästä lumisateesta vai huikaisevasta auringonpaisteesta. Enkä lopultakaan tiedä.

   Poista
 4. Hei, löysin tänne sattumalta toisen blogin kautta, mielenkiintoinen blogi. Meillä on menossa vanhan hirsitalon siirtoprojekti. Keittiössä lähtee samanlailla ikkunat aika alhaalta, kuin teilläkin. Olemme miettieet jonkinlaista tasoa tai penkkiä ikkunoiden eteen niin, että patterit piiloutuu niiden taakse. Onko teillä tuon ikkunan alla olevan tason alla patteri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Elina ja kiitos kommentista! Teillähän on upea ja mielenkiintoinen projekti meneillään!

   Kyllä meillä on patteri ikkunan alla, tason alla piilossa. Penkkiin on tehty puuritilä, jonka kautta lämpö pääsee kiertämään. Laatikot on sitten sovitettu sopivan kokoisiksi patterin mukaan. Meillä on samanlainen ritiläratkaisu myös kuistissa eli 'penkkikaapit' kenkien säilytystä varten. Niistä otettiin vielä varmuuden vuoksi takaseinä pois, että ilma kiertäisi kunnolla ja etupuolellekin laitettiin pienet metalliritilät ilmanvaihtoa varten. Onnea rakennusprojektiinne!

   Poista

Kiitos kommentistasi!