Jouluksi Airisrannassa tehdään aina taatelikakkua. Käyttämäni resepti on mielestäni se ainoa oikea taatelikakun resepti. Olen kyllä kokeillut joskus esimerkiksi kahvilla maustettua versiota, mutta palannut aina kuitenkin vanhaan, tuttuun perusohjeeseen. Taatelikakussa pitää maistua taatelit.
TAATELIKAKKU
1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
3 dl vettä
2 dl sokeria
200 g margariinia
2 munaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
Keitä taatelit, sokeri ja vesi soseeksi. Anna seoksen hieman jäähtyä. Lisää joukkoon paloiteltu margariini ja sekoita, kunnes se sulaa. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sihdin läpi taikinaan. Paista 175 asteessa noin tunti.
-Airisrannan Päivi-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!