Follow my blog with Bloglovin

Tausta

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Kukkia ja kakkua

Juhlien muistona on ihana kokoelma kauniita ruusuja ja muita kukkia. Sen vähäisen valon aikana, mitä päiväsaikaan on tarjolla olen yrittänyt tallentaa edes osan niiden loistosta kuviksi. Pimeys yllättää sittenkin - ainakin tällaisena myrskypäivänä, jolloin tuulee ja sataa niin, että nurkissa vinkuu.
Jouluksi Airisrannassa tehdään aina taatelikakkua. Käyttämäni resepti on mielestäni se ainoa oikea taatelikakun resepti. Olen kyllä kokeillut joskus esimerkiksi kahvilla maustettua versiota, mutta palannut aina kuitenkin vanhaan, tuttuun perusohjeeseen. Taatelikakussa pitää maistua taatelit.
TAATELIKAKKU

1 pkt (250 g)  kivettömiä taateleita
3 dl vettä
2 dl sokeria
200 g margariinia
2 munaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja

Keitä taatelit, sokeri ja vesi soseeksi. Anna seoksen hieman jäähtyä. Lisää joukkoon paloiteltu margariini ja sekoita, kunnes se sulaa. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sihdin läpi taikinaan. Paista 175 asteessa noin tunti.Kahvipöytään hankitun ruusukimpun tuunasin hieman muhkeammaksi mustikanvarpujen avulla. Sangossa ne antavat vielä vähän aikaa väriä ja iloa portaikkoon.


-Airisrannan Päivi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!