Follow my blog with Bloglovin

Tausta

tiistai 6. tammikuuta 2015

Loppiaistunnelmia

Useimmat ovat varmasti siivonneet joulun jo pois kodeistaan, mutta Airisrannassa se tehdään vasta loppiaisen jälkeen. Senpä takia ajattelin laittaa tähän postaukseen vielä joulunajan tunnelmia; ehkäpä ne lämmittävät vähän näitä tammikuun koleita pakkaspäiviä.

Minulla onkin aina hieman ristiriitainen tunne joulun jälkeen: toisaalta haluaisi äkkiä siivota kaiken jouluun liittyvän pois, mutta toisaalta tuntuu kuin kaikki kodin lämpö ja pehmeys häviäisi kynttelikköjen ja ikkunatähtien mukana taivaan tuuliin. Onneksi se tunne kestää kuitenkin vain hetken ja pian huomaa jo miettivänsä tulevan kesän puuhia.Jouluista tunnelmaa makuuhuoneestamme, joka oli ennen peruskorjausta osa suurta tupakeittiötä. Lähes kaikissa Airisrannan ikkunoissa on ikkunapenkit, joihin on mukava laittaa joulun aikana kyntteliköt ja kevättalvella pelargonian pistokkaita kasvamaan. Vain merenpuolen uusitussa seinässä veranta mukaan lukien niitä ei ole.Rauhallinen iltapäivän hetki oli pakko saada vangittua kuvaksi jouluaattona. Ei tuulenvirettäkään ja hiljaisuus on rikkumaton. Vain lintujen siipien pyrähtely kuuluu aika ajoin niiden saapuessa ja lähtiessä ruokintapaikalta.
Kallion haaveilupenkki odottaa kevättä ja istujia. Jos jo huhtikuun lopussa on lämpimiä viikonlopun aamuja, kääriydymme viltteihin ja hiippailemme kalliolle kahvimukin kanssa seuraamaan rauhassa lintujen touhuja.
Tässä se nyt on -  jo syksyllä haaveksimani sininen hetki. Kun tämän näkymän saa kokea edes kerran talven aikana, olen tyytyväinen.


-Airisrannan Päivi-


10 kommenttia:

 1. Kauniita hetkiä! Ja tunnelmakuvauksia <3

  Ikkunapenkit on munkin mielestä tosi kova juttu. Teilläkin varmaan myös kissat tykkää? Mukavia paistien tähystyspaikkoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru <3
   Olet oikeassa, kissat tunkee vähän väliä varsinkin makuuhuoneen ikkunalle ja nimenomaan yöllä! Jos ulkona liikkuu jotain - en tiedä mitä- niin ne juoksevat vauhkona ikkunasta toiselle. Nuku siinä sitten :)

   Poista
 2. Teillä on niin valtavan kaunis koti ja mikä miljöö <3 Lukaisin yks ilta koko blogin yhdellä kertaa, vastikään tänne löysin. Mullakin kävi hyvin pikaisesti tänään mielessä, josko tähdet jo ottaisi pois ikkunalta. Hetkellinen ajatus, kun aurinko paistoi niin kirkkaasti. Mutta sitten ikkunat tuntuvat niin alastomilta ja kylmiltä ilman tähtien lämmintä valoa. Olkoon vielä hetken :) Rauhallista loppiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Tiina! Kiva, että löysit blogini. Mukavaa loppiaisillan jatkoa myös sinulle!

   Poista
 3. Niin kainiita hetkiä ja kuvia :)
  Olen mutaman kerran saanut vangittua kameralla sinisen hetken - niissä on jotain erityistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu <3

   Kiva, että joku muukin on ihastunut noihin sinertäviin talvi-iltapäivän sävyihin; muuten alan jo tuntea itseni oudoksi :)

   Poista
 4. Uskomattoman kauniita luontokuvia!! Kotinne on todella kaunis ja sopii joulun tunnelmaan. Hyvää joulunjälkeistä aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mira <3

   Luonto on kyllä täällä aivan ihana ja nimenomaan se syy, miksi halusimme tämän paikan kodiksemme. Mukavaa kevättalven aikaa myös sinulle!

   Poista
 5. Onpa kauniit ulko-ovet(kin) teidän kodissa :) Minäkin pidän sinisistä hetkistä, ne ovat jotenkin seesteisiä ja taianomaisia samaan aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Viherrilli! <3

   Minulle tulee aina talvisin kova kiire vangita ne pienet hetket, kun koskaan ei tiedä, milloin lumet meillä häviävät kokonaan pois.:)

   Poista

Kiitos kommentistasi!