Follow my blog with Bloglovin

Tausta

torstai 22. tammikuuta 2015

Kammarista tuli keittiö

Kun aloitimme Airisrannan peruskorjauksen, kuvia ei tullut otettua vanhasta talosta lainkaan siinä mielessä, että esittelisin niitä joskus blogissa. Nyt joudunkin tekemään urakalla töitä, että löytäisin jostakin tietokoneen uumenista edes muutamia alkuperäisiä huoneita esittäviä kelvollisia valokuvia. Keittiön eli silloisen makuukamarin nurkkauksesta löytyi sentään videonpätkä, josta sain väännettyä jonkinlaisen kuvan. 

maalaiskeittiö, maalaisromanttinen, puuhella

Nykyinen keittiö rakennettiin siis entiseen tuvan viereiseen makuuhuoneeseen. Peruskorjauksen yhteydessä kamarin ja tuvan välinen ovi suljettiin, ja sen tilalla ovat nyt keittiökaapistot tiskialtaineen. Alkuperäisen tupakeittiön mallista meillä ei ole tietoa, sillä ostaessamme Airisrannan silloinen keittiö oli remontoitu joskus 70-80 -luvulla. Varmaankin samoihin aikoihin taloon oli rakennettu myös pieni vessa ja erillinen suihkuhuone, jotka olivat jo sinänsä väistämättä muuttaneet huonejakoa. Näiden purettujen wc-/suihkutilojen paikalla on nykyisin yläkertaan vievä portaikko.
Vanhassa makuukamarissa oli ajan tavan mukaisesti pönttöuuni nurkassa, mutta kun keittiö päätettiin siirtää sinne, huonokuntoinen pönttöuuni purettiin pois. Nyt sen tilalla on pikkuinen puuhellamme, joka on osoittautunut aivan ihanaksi talvipäivien lämmittäjäksi. Ovi sen sijaan on edelleen samassa paikassa kuin aikaisemminkin. Sekin on kyllä käsityksemme mukaan tehty siihen vasta myöhemmin, kun taloa on aikanaan remontoitu.


maalaiskeittiö, maalaisromanttinen, puuhella

Ainahan sanotaan, että talossa olisi hyvä asua vähintään vuosi ennen kuin tehdään suuria muutoksia esimerkiksi huonejärjestelyihin. Meillä asumiseen etukäteen  ei ollut mahdollisuutta, mutta kun olimme päättäneet ryhtyä kunnostamaan taloa, keittiön paikkaa ei tarvinnut paljon pohtia. Oli itsestään selvää, että veranta ja keittiö piti saada vierekkäin, koska verannasta tehtiin myös ruokailutila. Niinpä vanha kammari sai muuntua nykyaikaiseksi keittiöksi. Sitä ratkaisua ei ole onneksi tarvinnut katua, vaikka moni jo ehtikin epäillä ja jopa kauhistella valtavaa korjausurakkaamme.


-Airisrannan Päivi-

10 kommenttia:

 1. Urakka on varmaan ollut melkoinen, mutta kyllä kannatti :)
  Ihailin jo jossain aiemmassa blogitekstissä tuota kapoista puuhellaa. Sellainen sopisi meidän unelmiemme saarimökkiinkin myös hyvin. Tuo tiililadonta laatoissa on viehättävä. Taidatte elää ja asua unelmienne talossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Pieni puuhella on kyllä tosi kätevä, jos tilaa on vähän. Varmasti se sopisi teidänkin unelmamökkiinne mainiosti. :)

   Monta mutkaa on ollut matkassa, mutta kyllä me nyt jo varmaankin elämme unelmaamme.

   Poista
 2. Keittiönne on kyllä todella kaunis! Samoin kun koko talo. Ja ihana ajatus oli tehdä verannasta ruokailutila, varsinkin noilla maisemilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Pia! Kyllä meillä oli heti selvänä, että veranta pitää saada hyödynnettyä päivittäiseen käyttöön. Ja ruokapöydän äärellähän sitä tulee yleensä eniten istuttua yhdessä ja yksinkin. Nykyisin teen töitäkin jo verannalla. :)

   Poista
 3. Kyllä kannatti remontoida! Keittiönne on tosi kaunis, valoisa ja kodikas. Ja istuu taloon kuin valettu, niin kuin olisi aina ollut tuossa ja tuon näköisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Kyllä mekin olemme tyytyväisiä, että teimme niin suuren muutoksen. Nyt valo suorastaan tulvii sisälle toisin kuin vanhassa keittiössä.

   Poista
 4. Aivan ihanan näköistä on kyllä teillä joka paikassa, mistä olet blogiin kuvia laittanut! Keittiö on erityisen kaunis ja valoisa ja tuo pikkuinen puuhella aivan hurjan söpö! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Heli! <3

   Keittiön suunnitteluun käytimme silloin aikanaan paljon aikaa, ettei sitten myöhemmin tarvitsisi kovin paljon harmitella tehtyjä ratkaisuja. Puuhella oli kyllä paras löytö!

   Poista
 5. Aivan upea keittiö teillä. :)
  Uusi lukija ilmoittautuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aidafoun! <3

   Kiva, että olet löytänyt blogini. Lämpimästi tervetuloa lukijaksi!

   Poista

Kiitos kommentistasi!