Follow my blog with Bloglovin

Tausta

torstai 15. tammikuuta 2015

Kevään merkkejä

Nyt kun lumi on taas sulamassa pois, ilmassa tuntuvat melkein kevään merkit. Rannan tuntumassa on tänään ollut oikein kunnolla vilskettä. Haikara pyrähti rantaheinikosta lentoon huomattuaan liikettä ikkunassa, ja samaan aikaan kaksi joutsenperhettä seilasi ylväästi talomme edustalle. Myös isokoskelojoukko ja muutama telkkä sukelteli rantavedessä pyydystysretkillään.Keväiseltä näyttää myös pihapiirissä. Vaihteleva säätila aiheuttaa kyllä harmaita hiuksia, kun välillä lumi sulaa vedeksi ja jäätyy melkein saman tien superliukkaaksi luistinradaksi kulkureiteille. Lintujen ruokintakierroksella saa kyllä pitää kielen keskellä suuta, etteivät auringonkukansiemenet ja pähkinät lentele pitkin pihaa ennen kuin ehtii lintulaudoille.
Päivänvalon lisääntyessä puutarhainnostus iskee aina johonkuhun perheessämme. Pari viikkoa sitten poikani innostui kokeilemaan keittiökäytöstä peräisin olevia siemeniä YouTuben innoittamana. Avokadon ja ananaksen viljely tosin tyssäsi alkumetreille, mutta omenan ja suippopaprikan kasvatus näyttää tuottavan parempia tuloksia. Nyt ollaan jo niin pitkällä, että hennot omenantaimet alkavat näyttää ihan oikeilta kasveilta. Siitä en kyllä voi mennä takuuseen, että ne pysyvät vielä hengissä jäätyään minun hoitooni.
Pieniä kevään merkkejä on alkanut ilmestyä myös kukkaruukkuihin. Yläkerrassa talvehtimassa oleva verenpisara on osoittanut viime viikkoina olevansa hengissä lykäämällä pitkiä vihreitä varsia valoa kohti ja yrittää jopa kukkia. Kukat ovat tosin melko aneemisen näköisiä samoin kuin uudet versotkin.

Ennen joulua keräsin vielä metsästä mustikanvarpuja maljakkoon koristeeksi. En hennonut heittää niitä pois, kun huomasin joulun jälkeen varvuissa elonmerkkejä. Nyt ne ovat innostuneet kasvattamaan lehtiä, ja jopa pari kukkaa pilkistää varsien lomassa.


-Airisrannan Päivi-

2 kommenttia:

  1. Onpas ihana keväisen näköistä teillä siellä. Täällä on lunta paljon enemmän.
    Laitan mustikanvarpuja keväisin tulppaanien kanssa maljakkoon. Siitä tulee jotenkin niin keväinen fiilis.

    VastaaPoista
  2. Meillä lumi ei tahdo pysyä millään. Toivoisin kyllä vähän valkoisempia maisemia. :)
    Ihan totta, tulppaanit ja mustikanvarvut ovat varmasti upean näköinen yhdistelmä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!