Follow my blog with Bloglovin

Tausta

torstai 20. marraskuuta 2014

Joulu mielessä

Välillä ajatukset hiipivät jo jouluun ja siihen liittyviin koristeluihin. Tällä viikolla tarkistin, että ikkunoille laitettavat kyntteliköt toimivat. Airisrannassa niitä tarvitaankin aika monta, jos haluaa sellaisen jokaiselle ikkunalle laittaa. Onneksi kaikki syttyivät hienosti, joten ei tarvinnut ryhtyä rikkinäisen lampun metsästykseen. Se vasta on toivotonta hommaa.
Sähkökyntteliköt joutuvat kuitenkin odottamaan vielä hetken, koska innostuin  tuunailemaan  kukkaruukkuista ja kynttilöistä koristuksia ikkunalaudalle. Viikonloppuna tuli mieleeni, kuinka lapsuudessani mummu tapasi laittaa portaikossa olleen kahden pienen ikkunan lasien väliin aina talveksi suloisen asetelman jäkälistä, kävyistä ja puolukanvarvuista. Ikkunan väli muuttui lapsen mielessä satumaailmaksi. Ihan niin suureen hommaan en itse jaksanut ryhtyä vaan kukkaruukut saivat ajaa saman asian.

Jouluiset ja talviset muistot saivat vielä syvemmän merkityksen, kun tänä aamuna kuulin, että lapsuudenkotiani ollaan parasta aikaa purkamassa pois.  Illalla siitäkin on jäljellä vain muisto. Sellaista on elämä. Onneksi me pystyimme antamaan Airisrannalle vielä uuden mahdollisuuden ja uusia jouluja ikkunalla loistavine kynttilöineen.

Pimeys ja kaamosmasennushan antavat marraskuussa oikein hyvän syyn herkutella ja syödä suklaata. Sellaisen vaikutelman ainakin saa, kun kuuntelee ihmisiä. Tiedä häntä, mistä suklaanhimo milloinkin johtuu, mutta me teimme tyttäreni kanssa muutama päivä sitten sellaisen kaloripommin, että sillä pitäisi ankeinkin kaamosväsymys taittua.
Tämä Nigellan makeansuolainen pähkinäsuklaa hakee kyllä vertaistaan suklaanhimon tyydyttäjänä. Se hyvä puoli siinä on, että sitä ei voi todellakaan syödä liika, ei vain yksinkertaisesti pysty. Meillä se laitettiin heti maistiaisten jälkeen pakastimeen, ja kun himo käy ylivoimaiseksi, sieltä sitä löytyy. Tässä linkki todellisille suklaan ystäville Nigellan makeansuolaiset suklaapatukat.

Suklaan kyytipojaksi tarjoilen vielä teen ystäville linkin Nainen Talossa -blogin arvontaan, jossa on mahdollisuus voittaa teen lisäksi peräti vedenkeitin. Näillä eväillä pitäisi jaksaa tämäkin marraskuu.

Huomiseksi on luvattu lumisadetta myös meidän leveysasteille! Sitä jään toiveikkaana odottamaan.


Antoisia herkutteluhetkiä!
-Airisrannan Päivi-

2 kommenttia:

  1. Muistan myös lapsuudestani ne jäkälät ja pumpulit ikkunoiden välissä. Joillakin ne oli koristeltu kuivakukin, varvuin tai käpytontuin. Meillä tuli joku joulu lahjaksi monta hyasinttia ja loppui tilat pöydillä. Otin kukat ruukuista ja pesin sipulit mullasta ja laitoin ne ikkunanväliin, nehän säilyi siellä helmikuuhun saakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohan olikin hyvä oivallus säilöä hyasintit. Pitääpä kokeilla, jos tilat meinaavat joskus loppua kesken :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!