Follow my blog with Bloglovin

Tausta

tiistai 11. marraskuuta 2014

Lenkkeilyä myslin voimalla

Meillä on jatkuva tilaus itse tehdystä myslistä. Kaupasta sitä ei enää kuulemma saa ostaa lainkaan, koska mikään ei vedä vertoja kotitekoiselle. Ja olen kyllä itsekin ihan samaa mieltä muun perheen kanssa.Hyvän maun lisäksi mysli on terveellistä ja vieläpä helppotekoista. Itse en käytä siihen lainkaan sokeria, ja suolaakin hyvin varovasti. Muutenkin mysliohjetta on helppo soveltaa tilanteen ja saatavilla olevien ainesten mukaan.  Esimerkiksi kuvassa olevassa versiossa ei ole siemeniä ollenkaan, vaikka laitoin ne ohjeeseen. Hyvää siitä tulee joka tapauksessa.


MYSLI

5 dl kaurahiutaleita
5 dl ruishiutaleita
3 dl pähkinöitä
2 dl siemeniä
2-3 dl kuivattuja hedelmiä
n. 0,5 dl öljyä
ripaus kanelia
ripaus kardemummaa
(ripaus suolaa)

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kaikki muut kuivat ainekset sekoitetaan keskenään paitsi kuivatut hedelmät. Sen jälkeen seos levitetään uunipellille leivinpaperin päälle ja lisätään öljy, joka sekoitellaan hiutaleseokseen huolellisesti käsin. Mysliseosta paahdetaan uunissa 15-20 minuuttia. Paahtamisen puolivälissä sitä kannattaa hieman käännellä, etteivät pähkinät pala.

Kun mysli on jäähtynyt, mukaan lisätään pilkotut kuivatut hedelmät.

Itse käytin maapähkinöitä, cashew- ja hasselpähkinöitä sekä vähän manteleita. Lisäksi ostin 'pähkinäkaupasta' monenlaisia kuivattuja marjoja ja hedelmiä, perinteisiä ja vähän tuntemattomampiakin. Tuloksena syntyi todellinen herkkumysli.
Turkkilaista jogurttia, hunajaa ja omatekoista mysliä - tosi nopea herkku vaikkapa illalla pieneen makeannälkään.Sunnuntaina oli niin kaunis ilma, että lähdimme heti aamupäivästä reippaalle kävelylenkille. Voisi luulla, että marraskuussa on pelkästään harmaata ja ankeaa, mutta kyllä luonto on vain kaunis näin pimeimpäänkin vuodenaikaan.
Tällaisia taideteoksia kävelyreittimme varrella tuli vastaan. Värit ovat mitä hienoimmat.Merenrannan tunnelmaa kävelyreitillä.Väittikö joku, että marraskuussa on vain harmaata?


Tässä vielä pieni välipala marraskuisesta tunnelmasta Airisrannan pihalla.


Näkymä on verannan ikkunasta, kun viime torstaina meillä satoi ensi kertaa hieman lunta. Kalliolla oleva kivipenkki kestää kyllä tuiskut ja tuulet.


-Airisrannan Päivi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!