Pöydänkin katoin hieman juhlavammin kiireettömän viikonlopun kunniaksi. Varsinkin silloin, kun koko perhe on koolla, on kiva panostaa syömiseen hieman enemmän.
Kesällä miesväki värkkäsi vanhasta tynnyristä kätevän tulisijan rannalle, ja nyt se osoittautui todella toimivaksi loimulohen tekoon. Eipä tarvitse pelätä, että tuli karkaa, vaikka olisi vähän tuulisempaakin.
Suolasimme lohen reilusti merisuolalla pari tuntia ennen valmistusta, ja ennen kuin kala laitettiin nuotiolle kypsymään, siitä pyyhittiin ylimääräiset suolat pois. Ensi kerralla ajattelimme kokeilla lohen maustamista esimerkiksi pippurisekoituksella tai vaikkapa tillillä ja valkosipulilla maustetulla öljyllä.
Ja illan jo pimentyessä nautittiin herkullisesta illallisesta.
-Airisrannan Päivi-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!