Follow my blog with Bloglovin

Tausta

maanantai 13. lokakuuta 2014

Koristeluintoilua

Loppuviikolla kannoin innoissani laatikollisen kanervia tai oikeammin sanottuna callunoita kotiin ja kaivoin varastosta esiin kaikki mahdolliset tykötarpeet pihan koristelemiseksi. Monenlaista on kyllä vuosien varrella ehtinytkin kertyä varaston nurkkiin. Joka tapauksessa nyt niistä oli iloa, kun pääsin oikein vauhtiin sommitteluinnossani.Portaille ja terassille on mukava suunnitella erilaisia istutuksia talven väriläiskiksi. Varastosta löytyi muun muassa lahjaksi saaduista joulukukista kertyneitä pajukoreja, jotka olen säästeliäänä ihmisenä hamstrannut varaston uumeniin periaatteella 'näitäkin voi joskus tarvita'. Totesin ne kuitenkin aika keveiksi meidän tuuliseen ilmastoomme saaristossa, joten ehkä niille löytyy muuta käyttöä joulun alla.

Vaikka lyhtyjä vietiin jo loppukesällä merenpuoleiselle pihalle, niitä löytyi vielä lisää myös pääoven portaille laitettavaksi. Talvihämärissä mikään ei ole kauniimpaa kuin lumisella portaalla loistavat erikokoiset ja -näköiset lyhdyt.

Joku ehkä saattaisi pitää näitä roskina - minusta ne ovat luonnon taidetta.


Pajupallo hankittiin vuosia sitten edellisen elämämme joulukoristukseksi kaupungissa. Silloin siihen pujoteltiin pienet sähkökynttilät, ja se roikkui terassin katosta antamassa valoa pimeyteen. Kaivaessani sen varastosta esiin kynttilät olivat edelleen paikoillaan, ja oli kyllä aikamoinen homma saada nivottua ne irti pallosta. Toisaalta, saattaa hyvinkin olla, että pujottelen kynttilänauhan sittenkin takaisin ja ripustan pallon jouluksi oven viereen.


Mukavaa alkanutta viikkoa!
-Airisrannan Päivi-

2 kommenttia:

  1. Kaunista ja juuri sopivan värikästä! Mulle tuli heti mieleen yhden blogiystävän laittama "seesteyttävä asetelma", vaikka se olikin ihan erilainen. Tämä sinunkin näyttää nimittäin justiinsa sellaiselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Mukava, jos siitä tuli seesteinen tunnelma. :) Tänä syksynä luonnon värit ovat jotenkin inspiroineet valtavasti, ja niitä on ollut kiva käyttää omissa jutuissa.

      Poista

Kiitos kommentistasi!