PURJO-PERUNASOSEKEITTO
6-7 jauhoista perunaa (Rosamunda)
1 purjo (ei ihan valtava)
1 l vettä
n. 150 g sulatejuustoa (Olympia tai Koskenlaskija voimakas)
1-2 lihaliemikuutiota
ripaus mustapippuria
(suolaa)
pinnalle persiljaa tai timjamia
Kuoritut perunat lohkotaan ja purjo halkaistaan, huuhdotaan ja paloitellaan. Kasvikset laitetaan veteen kiehumaan yhdessä lihaliemikuution kanssa. Kun ne ovat pehmeitä, soseutetaan sauvasekoittimella ja lisätään sulatejuusto sekoittamalla. Maustetaan ripauksella mustapippuria ja viimeistellään persiljasilpulla tai timjamilla. Ohjeen määriä kannatta soveltaa, mutta tärkeintä on, ettei vettä tule liikaa suhteessa kasviksiin. Jälkeenpäinhän sitä voi aina lisätä. Myös sulatejuuston ja lihaliemen kanssa käytän mieluummin suuntuntumaa kuin noudatan tarkkoja ohjeita.
-Airisrannan Päivi-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!