Follow my blog with Bloglovin

Tausta

torstai 16. lokakuuta 2014

Helppoa arkiruokaa

Silloin kun ei oikein tiedä, mitä laittaisi ruuaksi, päädyn usein nopeasti valmistuvaan purjo-perunasosekeittoon. Ainekset eivät ole kummoiset, mutta ihan maukasta jälkeä niillä syntyy. Lisäksi tarjolle vain rapeakuorista tuoretta leipää ja lounas tai päivällinen on valmis.



PURJO-PERUNASOSEKEITTO

6-7 jauhoista perunaa (Rosamunda)
1 purjo (ei ihan valtava)
1 l vettä
n. 150 g sulatejuustoa (Olympia tai Koskenlaskija voimakas)
1-2 lihaliemikuutiota
ripaus mustapippuria
(suolaa)
pinnalle persiljaa tai timjamia


Kuoritut perunat lohkotaan ja purjo halkaistaan, huuhdotaan ja paloitellaan. Kasvikset laitetaan veteen kiehumaan yhdessä lihaliemikuution kanssa. Kun ne ovat pehmeitä, soseutetaan sauvasekoittimella ja lisätään sulatejuusto sekoittamalla. Maustetaan ripauksella mustapippuria ja viimeistellään persiljasilpulla tai timjamilla. Ohjeen määriä kannatta soveltaa, mutta tärkeintä on, ettei vettä tule liikaa suhteessa kasviksiin. Jälkeenpäinhän sitä voi aina lisätä. Myös sulatejuuston ja lihaliemen kanssa käytän mieluummin suuntuntumaa kuin noudatan tarkkoja ohjeita. 





-Airisrannan Päivi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!