Follow my blog with Bloglovin

Tausta

torstai 25. syyskuuta 2014

Verannan uusi elämä

Ruokailutilasta eli vanhasta verannasta avautuu huikaiseva merimaisema, jonka katsomiseen ei kyllästy - välillä lempeää auringon kimmellystä laineilla, välillä vaahtopäiden tyrskyjä rantakivikkoon. Edessä olevat pienet saaret suojaavat kuitenkin pahimmilta myrskyiltä.


lasiveranta, maalaisromanttinen, veranta


Peruskorjauksen yhteydessä rakensimme verannan uudelleen alkuperäisen mallin mukaiseksi. Saimme sattumalta käsiimme vanhan valokuvan, josta vanhan verannan kaunis muoto paljastui. Se oli alkujaan rakennettu kulmikkaaksi, mutta vuosien saatossa korjausten yhteydessä se oli muutettu tavalliseksi suorakulmaiseksi tilaksi. Käsityksemme mukaan veranta on tehty lämpimäksi huoneeksi joskus 1970-80 -luvulla, jolloin se on myös liitetty kiinteämmin osaksi muuta rakennusta. Ennen vanhaanhan verannat olivat kylmiä tiloja ja käytössä vain kesäisin.


Airisranta 1910-luvulla


Löytämästämme kuvasta selvisi myös verannan alkuperäinen ikkunamalli. Kun ostimme talon, siinä oli 70-luvulla remontoiduille taloille tyypilliset suuret ruskeakarmiset "maisemaikkunat".Talon merenpuoleinen
seinä kesäkuussa 2010

Koska koko merenpuoleinen seinä oli laho mukaan lukien veranta, kaikki rakenteet jouduttiin uusimaan perusteellisesti. Yllä olevassa lohduttoman näköisessä kuvassa on siis sama kuvakulma kuin alla olevassa kuvassa.

Vaikka toivottomalta vaikuttanut urakka ei silloin naurattanut yhtään, nyt olemme tyytyväisiä, että talon 1910-luvun ilme saatiin palautettua.

-Airisrannan Päivi-

5 kommenttia:

 1. Todella hyvä palautus ja ihana veranta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Urakka oli hirmuinen, mutta onneksi ollaan tässä vaiheessa.

   Poista
  2. Uskon. Lopussa onneksi näkee työnsä jäljen.

   Poista
 2. Täytyykin näköjään paremmalla ajalla kahlata koko blogi läpi :) On teillä kyllä upea talo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jenna! <3

   Mukava kuulla, että blogi kiinnostaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!