Follow my blog with Bloglovin

Tausta

tiistai 23. syyskuuta 2014

Lapsuuden maisemissa

Viime viikko vierähti lapsuuden maisemissa Keski-Pohjanmaalla. Olin siellä siskoni kanssa auttamassa leikkauksesta toipuvaa äitiämme, mutta viikon aikana ehdimme tehdä toki muutakin. Käväisimme muun muassa puolukassa. Se olikin pikainen reissu, sillä puolukoita oli niin valtavasti, että alunperin sieniä varten varattu iso kori täyttyi alta aikayksikön marjoista, ja toiseksi, metsässä oli miljoona hirvikärpästä, jotka hyökkäsivät kimppuumme. Saimme sentään muutaman sienenkin alunperin puolukoille varatun pienen kipposen täytteeksi.

Vastapoimituista puolukoista siskoni teki ihanaa vispipuuroa, jota en ollutkaan syönyt aikoihin. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja ainakin Keski-Pohjanmaalla tätä vatkattua marjapuuroa kutsutaan myös lappapuuroksi. Meillä lappapuuron ohje on yleensä otettu Anna Manna -paketin kyljestä hieman soveltaen ja niin nytkin, vaikka ryynien nimi olikin vaihtunut Nalle Mannaksi.

Vatkattu puolukkapuuro (4-6:lle)

1 l vettä
4 dl puolukoita
1-1,5 dl sokeria
1,5 dl mannasuurimoita
0,5 tl suolaa

Itse kiehautan ensin veden ja puolukat ja lisään sen jälkeen muut ainekset. Puuro saa kiehua 5-10 minuuttia välillä sekoitellen. Kun puuro on jäähtynyt, se vatkataan sähkövatkaimella kuohkeaksi. Puuron pinnalle tarjoilukulhoon kannattaa ripotella vielä sokeria, jotta pinta pysyy "tuoreena". Minusta puuro maistuu parhaimmalta, kun lautaselle lorauttaa lisäksi maitoa ja ripauttaa pinnalle vielä pikkuisen sokeria.

Nimipäivän kunniaksi ostimme toipilaalle kauniin valkoisen ulkokrysanteemin, joka sopi täydellisesti vanhaan emalisankoon.


Mukavaa päivänjatkoa!
-Airisrannan Päivi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!