Follow my blog with Bloglovin

Tausta

torstai 11. syyskuuta 2014

Alkusyksyn tunnelmia

Hektisen kesän jälkeen Airisrannassa on rauhoituttu syksyyn. Lähitienoon kesäasukkaat ovat siirtyneet vähitellen kaupunkiin ja mökkiläisiä näkyy enää vain viikonloppuisin. Muuten ei kyllä syksystä ole tietoakaan. Eilenkin nautimme iltapäiväkahvit terassilla kesäisen lämpimässä auringonpaisteessa. Oikeaa arkipäivän ylellisyyttä!

Pari päivää sitten pihapiiriin ilmestyi valkohäntäpeura kahden vasansa kanssa. Vanhat omenapuut eivät kyllä tänä syksynä tuota satoa, mutta nähtävästi peurat jotakin kuitenkin maasta löysivät. Yksi tämän syksyn projekteista onkin parin uuden  omenapuun taimen istuttaminen. Niitä ostettiin kyllä jo heti ensimmäisenä syksynä tilan hankittuamme, mutta kaiken rakentamishyörinän keskellä emme muistaneet suojata taimia verkoilla, ja niinhän siinä kävi, että pupujussit söivät ne parempiin suihinsa.Oikeastaan ainoita syksyn merkkejä pihapiirissä osoittaa navetan nurkalla jököttävä vaahtera, joka on alkanut vähitellen vaihtaa väriä.
Pelargoniat ovat parhaimmillaan loppukesästä, ja täällä asuessamme olen onnistunut pitämään ne jopa talven yli hengissä. Viileä kuisti näyttää toimivan erinomaisesti talvehtimispaikkana. Aikaisemmin aina harmitti heittää vielä vihreät ja hyvinvoivat kukat roskikseen - ja senkin tein yleensä vasta lokakuun puolivälissä.-Airisrannan Päivi-

4 kommenttia:

 1. Voi miten ihana talo - kerrassaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jonneli! Mukava, että olet löytänyt blogini.

   Poista
 2. Hei, Kauniita kuvia, onpa etupiha muuttuunut :). Lisää kertomuksia esim. talon historiasta?
  Terv. Anne Kalkkinokalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Vähitellen varmaan saan kokoon jotakin tietoa myös talon menneisyydestä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!