Follow my blog with Bloglovin

Tausta

perjantai 12. syyskuuta 2014

Pihapiirin kunnostusta

Alkukesästä kunnostimme talon etupihan. Vieläkään se ei ole valmis, mutta käyttömukavuus lisääntyi huimasti. Ostaessamme paikan pihan liuskekivet olivat  ruohikon vallassa ja osittain painuneet maan alle. Kulkureitit eivät myöskään vastanneet nykytarpeita.

Väliaikaisratkaisuja tehtiin parikin kertaa, jotta varsinkin syksyisin ja sateella taloon onnistui kulkea kuivin jaloin. Ensiksi käytävä tehtiin puusta, sittemmin se korvattiin pihakivillä latomalla ne väliaikaisesti suoraan nurmikon päälle.

Etupihan suunnittelu oli todella haasteellista sen muodon takia. Niinpä meillä ei ollutkaan mitään suunnitelmaa, kun aloimme tehdä sitä. Pihan lopullinen muoto selkeytyi rakentamisen edetessä, ja kaupasta ostimme ainoastaan terassilaudat. Muuten pystyimme hyödyntämään aikaisemmin pihalla käytettyä kivimateriaalia.

Tässä kuvia nykyisestä pihasta.Iloinen yllätys oli, että vanhoja liuskekiviä löytyi nurmikon alta vielä niin paljon, että pystyimme käyttämään niitä pääkulkureitillä.Uudet puurakenteiset portaat tehtiin vanhojen kiviportaiden päälle. Koska etuovelta kuljetaan talon molempiin päätyihin sekä myös muihin rakennuksiin, halusimme, että portaat avautuvat moneen eri suuntaan. Kuvassa istuskelee Nala, toinen kissasisaruksista.

Tältä piha näytti keväällä 2013.

Rentouttavaa viikonloppua!
-Airisrannan Päivi

1 kommentti:

  1. Voisinko tiedustella mitä ovat talonne ulkomaalin sävyt? 😍

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!