Follow my blog with Bloglovin

Tausta

tiistai 7. huhtikuuta 2015

Siskon luona

Meidät kutsuttiin pääsiäislauantaina viettämään pizzailtaa siskoni ja hänen miehensä luokse. Ja millaisia pizzoja olikaan tarjolla! Rapeita, ohutpohjaisia, tirisevän meheviä rucolalla päällystettyjä herkkuja! Mikäs oli pizzoja paistella, kun sitä varten terassilla oli ihka oikea pizzauuni. Todellinen kotipizzeria.

Niin kiire oli rapeita herkkuja maistelemaan, että kuvien ottaminen pizzoista unohtui saman tien, kun ne höyryävän kuumina kannettiin sisään. Sen sijaan ennen herkuttelua ehdin kierrellä näpsimässä kuvia vanhan talon kauniista huoneista. Tällä kertaa tarjoilen niistä jälleen muutamia makupaloja.Romanttisen sinisessä makuuhuoneessa on uskomattoman komea peilipöytä. Peiliosa on talon alkuperäisiä huonekaluja ja löytyi pölyyn peittyneenä varastorakennuksesta. Mikä tuuri! Sitä käyn aina ihailemassa, kun vierailen siskoni luona. Tässäkin kamarissa, samoin kuin kaikissa alakerran huoneissa seinät on päällystetty pinkopahvilla.Pari vuotta sitten makuuhuoneeseen laitettiin tämä suloinen pieni kamiina vanhan tulisijan paikalle. Se on kuin koru. Ellen ihan väärin muista, nykyinen makuuhuone on alunperin ollut keittiö.
Eteisaulaan on puolestaan jätetty näkyville vanhaa kaunista hirsiseinää. Sen takana on äskeisissä kuvissa nähty sinisävyinen makuuhuone. Eteinen on ihanan valoisa ja avara muutenkin, mutta iltapäivän auringonpaiste sinne on vielä kuin piste i:n päälle.

Kiitokset taas kerran talonväelle mukavasta ja niin herkullisesta lauantai-illasta!


-Airisrannan Päivi-


16 kommenttia:

 1. Oi miten kauniissa talossa siskosikin asuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siskon perhe olikin oikeastaan innoittajana meidänkin projektillemme! Muuten ehkä vielä jatkaisimme unelmointia. :)

   Poista
 2. Kaunis koti siskollasi ja ihana kamiina! Haaveilen tuollaisesta meidän yläkerran makuuhuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin kamiina on oikea helmi. :) Pienen korjauksen ja puhdistamisen jälkeen siitä tuli noin kaunis; oli kuulemma tullut jossakin vastaan ihan sattumalta.

   Poista
 3. Herranen aika, mikä unelmapaikka! Oih!

  Tuollaisia minikamiinoita olen ihaillut Rakennusapteekissa. Ne ovat kertakaikkiaan suloisia! Monet niistä ovat olleet lasten leluja. Lapset leikkivät oikeasti kotia tavalla, joka tänä päivänä ei kävisi kuuloonkaan. Oli aidot minipuuhellat minikokkaisvälineineen ja hellassa elävä tuli.

  Aina kun katselee täällä kuvia, tulee niin hyvä mieli. Kuulee lokkien huudot ja haistaa merituulen. Kaikki on tyyntä ja kaunista. Rentouttavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siskolla on kyllä unelmien paikka. Aikanaan 'lomakyläilimme' varmaan riesaksi asti heillä ennen kuin muutimme lähemmäksi. :)

   Nyt muistankin, että olen joskus kuullut noista minihelloista sun muista, jotka muistuttavat oikeita. Ennen vanhaanhan lapsia pidettiin vähän kuin pikku aikuisina.

   Siis todella ihana kuulla, että kuvista tulee hyvä mieli! <3 Kiitos! Lokit ovat tosiaan jo alkaneet kirkua, ja kevät on herännyt täysillä eloon meilläkin. :)

   Poista
 4. Voi, miten kaunis tapetti makuuhuoneessa! Aivan ihastuttava. Vanha senkki peilin kera on komea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se on suloisen romanttinen. :) Pinkopahvit olivat kuulemma tosi haasteelliset asentaa.

   On varmasti ollut ihan huikeaa löytää vanhojen tavaroiden joukosta tuollainen peili. Aarrehan se on!

   Poista
 5. Oi, onpa sisaresi kodissa lämminhenkinen vanhan talon tunnelma <3 Aivan erityisen kaunis on tuo kamiina, todella kuin koru! Pssst..sinua odottaa haaste blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talossa on todella ihana tunnelma, josta nauttii joka kerta siellä käydessään. :)

   Kiitos haasteesta! Käyn kurkistamassa blogissasi. :)

   Poista
 6. Oi mikä ihana tunnelma sisareni kodissa onkaan! Tuo kamina on huikea kaunis, kuten
  peilipöytäkin.

  Upeaa viikonloppua Päivi <3

  VastaaPoista
 7. Onpa hauskaa,että teillä sisaruksilla on molemmilla koti vanhassa talossa. On varmasti inspiroivaa, kun oitte jakaa remppakokemuksia ja ideoita keskenänne. Ihanaa tunnelmaa on heilläkin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkusiskoa matkittiin! :D Vuosia ihailimme heidän kotiaan ja päätimme, että jonakin päivänä hankimme vanhan paikan myös itsellemme. Samalla kyläilymatka lyheni 600 km. :) Täytyy kyllä todeta, että ilman heidän kokemuksiaan tuskin olisimme uskaltaneet lähteä tähän projektiin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!