Follow my blog with Bloglovin

Tausta

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Kevätkimara

Meillä on ollut todella upeita kevätpäiviä koko alkuviikon. Onhan terminen kesä täällä jo uutisten mukaan alkanutkin. Viimeistään sen toteaa, kun katsoo ikkunasta ulos: ruoho vihertää, sinivuokot ja leskenlehdet ovat täydessä terässä. Meri kyllä viilentää ilmanalaa tuulineen, vaikkei jäässä ole ollutkaan koko talvena.Pääsiäiseksi hankitut narsissit ovat vielä täysissä voimissaan ulkoruukussa, mutta ajattelin istuttaa ne maahan ennen kuin alkavat kovin ränsistyä. Parina edellisenä vuonna olen yrittänyt samaa operaatiota mutta laihoin tuloksin. En tiedä, onko vika sipuleissa vai istuttajassa, mutta maasta  ei ole seuraavana keväänä noussut tikkuakaan.

Syksyisin sipuleiden istuttaminen puolestaan unohtuu takuuvarmasti. Jotenkin puutarhainnostus vain lopahtaa kesän mentyä. Olenkin miettinyt, eikö tulppaanien ja muiden sipulikukkien istuttamisen voisi tehdä keväällä.  Olisiko siitä jotain haittaa kasveille? Sitkeitä ne näyttävät olevan ainakin kasvuun päästyään, sillä merenpuoleisen pensasrykelmän keskeltä nousee urhoollisesti vuodesta toiseen yksi punainen tulppaani.Pajuangervo vihertää jo ihanasti. Verannan portaiden alla oli hankala tyhjä tila, ja ajattelimme pari vuotta sitten kokeilla naapurilta saatuja pajuangervoja sinne. Vaatimattomana kasvina ne ovat menestyneet hyvin, vaikka osa pensaista on täysin portaiden varjossa.
Ruusupensaan alle ja sinne tänne nurmikolle ilmestyy joka kevät valkoisia krookuksia. Olen kaivanut niitä kukinnan jälkeen maasta ja siirtänyt syreenin alle parempaan turvaan. Sieltä ne taas näyttävät nousevan.Nalan kanssa tutkailtiin jälleen yhdessä pihapiiriä iltapäivän lämpimässä auringonpaisteessa. Tästä neidistä on seuraa vähän joka puuhaan toisin kuin rentoilua rakastavasta sisarestaan, joka viettää iltapäivänsä mieluiten paistattelemalla päivää ulkoverannalla.Saaressa asuvalta naapurilta saadut pienet vuorenkilvet ovat sitkeää laatua. Istutin ne viime kesän alussa kuivaan ja vähämultaiseen rinteeseen ihan kokeilumielessä, ja siinähän nuo näyttävät aloittavan jo kukintaansa.

Pihalla jouduttiin kaivamaan viemäriputkia rakennusaikana, ja sen jäljiltä maa on vielä monin paikoin aika hankalasti muokattavaa soramaata. Multaa emme ole pihalle vielä tuottaneet, vaan ajattelimme ensin rauhassa katsoa, mitä pihalle yleensäkin halutaan istuttaa. Tarkoitus on pitää pihapiiri mahdollisimman helppohoitoisena ja luonnonmukaisena ainakin kuivan eteläpihan osalta.Maanantaina näkyi jälleen vähän suurempi alus lähivesillä, kun telakalla rakenteilla oleva risteilijä oli koeajelulla. Kaikkein suurimmat Airisrannan liepeillä pyörineet risteilijät ovat kuitenkin olleet Oasis of the Seas, joka valmistui muutama vuosi sitten, ja hieman myöhemmin valmistunut sisaralus Allure of the Seas. Niiden ylimmät kerrokset näkyivät jopa vastapäisen saaren takaa.


Aurinkoa keskiviikkoonne!

-Airisrannan Päivi-  

20 kommenttia:

 1. Oioi, taitavat nuo angervot olla pikkuisen isommalla lehdellä kuin meillä - ihanaa, kun alkaa vihertää<3 Meriliikennettä on mukava seurata, ja on kyllä aika luksusta, kun sitä voi tehdä omalta pihalta!
  Auringonpaistetta loppuviikkoon♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväässä on parasta juuri se ihanan hento vihreys, joka kestää vain vähän aikaa. Sitä odotan innolla. Meillä kun ei ole tuota maantietä, josta seurata ohi ajavia autoja... :D

   Päivänpaistetta sinullekin! <3

   Poista
 2. Siellä on kevät kyllä jo pitkällä. Voi että, kun tuo Nala on niin suloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamat lämpimät päivät saivat aikaan oikein kunnon kasvupyrähdyksen luonnossa. Nyt kyllä otetaan jo takapakkia. Nala on sellainen tämän talon linssilude ja aina valmis seuraneidiksi pihatouhuihin. :)

   Poista
 3. Kevätauringossa kylpevä Airisrannan piha näyttää hurmaavalta! Siellähän näkyy jo
  jos jonkinlaista kukkijaa. Tuo iso narsissiruukku on niiiin kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Teija! <3

   Krookuksia on alkanut ilmestyä vuosi vuodelta enemmän, kun pihaa nyt siivoillaan säännöllisemmin. Narsissit taas tuovat pilvisenäkin päivänä auringon pihaan. :)

   Poista
 4. Jälleen niin kauniita kuvia että.. ♥ Ja ihana kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Amanda! <3 Kevät on kyllä ihana vuodenaika. Onneksi meillä on neljä vuodenaikaa. :)

   Poista
 5. Ihana saaristo <3 Mikä tuo 1. kuvan punainen rakennus teillä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saaristo on todella viime päivinä näyttänyt parhaat puolensa. :) Nyt kyllä tuulee hurjasti.

   Kuvassa on meidän vanhan navettaruppanamme pääty. Tuosta ovesta on varmaan viety heiniä tai viljaa säilöön, ja se on tavallaan yläkerta. Alapuolella on puuvarasto ja navetta. Keskellä rakennusta on oletettavasti ollut talli hevoselle, mutta siitä on tehty myöhemmin varasto tai jokinlainen työtila. Kunnostusta odottelee navettarakennuskin. :)

   Poista
 6. Mietin, kuinka syvälle olet narsissit laittanut? Itse laitoin viime keväänä omani niin että päällä on 15 cm multaa ja tuolta nuo nyt näyttävät nousevan -täytyy tietty vielä odottaa, että kukkivat, niin varmistun asiasta. Joltain keskustelusivulta löysin tähän vinkin ja ajattelin kokeilla. Ilmeisesti ne paleltuvat, jos ovat vähemmällä multapeitteellä? Ihania kevätkuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan olikin hyvä huomio! Luulen, että multaa ei tosiaan ole ollut riittävästi päällä. Lisäksi talvet ovat olleet lumettomia, joten edes lumesta ei ole ollut suojaa sipuleille. Kiitos paljon hyvästä vinkistä! Nyt täytyykin kärrätä lisämultaa istutuspaikalle ja kokeilla uudella onnella. :)

   Poista
 7. Ihanan keväistä teillä! Ihan totta tuo puutarhainnostuksen laantuminen syksyisin - ja juuri silloinhan olisi mitä mainiointa aikaa ostaa taimia ja tehdä puutarhatöitä, fiilis vaan puuttuu.

  Onpa soma kissa! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on kyllä jo pitkällä; ekat valkovuokot huomasin myös tänään tienlaidalla. Jotenkin pitäisi saada ladattua tätä kevätenergiaa varapattereihin syksyn pihapuuhia varten. :)

   Nala on meidän perheen mannekiini! :)

   Poista
 8. Ihana tuo ruukku, johon olet narsissit istuttanut. Muistatko mistä olet hankkinut? Teillä ei seilaakaan mitään soutupaatteja siellä näköjään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruukku on hankittu jo vuosia ennen Airisrantaan muuttoa muistaakseni Aleniuksen puutarhalta Oulusta. :) Kokonsa puolesta se on kiva isommille istutuksille.

   Juu, täällä ei taida soutupaatteja olla kuin meidän rannassa ja sekin nurinpäin. :D

   Poista
 9. Teillä on kevät ihanan pitkällä. Meillä aloittivat tänään, lauantaina, käenrieskat kukintansa toden teolla (kera valkovuokkojen). Olemme kerran laittaneet mökillä tulppaaninsipuleita maahan alkukesästä. Ne tulivat esiin seuraavana keväänä ja kukkivat muutamina keväinä sen jälkeenkin. En tiedä, oliko moukan tuuria matkassa, mutta silloin ainakin tuo "väärään aikaan" sipuleiden istuttaminen onnistui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein googlettaa, millainen on käenrieska. Meilläpäin en ole niitä ainakaan vielä huomannut. Kiva kuulla, että sipuleiden istuttamista kannattaa kokeilla keväälläkin, kun innostusta riittää pihapuuhiin. Ehkä parasta olisikin tehdä juttuja silloin, kun huvittaa eikä silloin kun pitäisi! :)

   Poista
 10. Ihania näkymiä <3 Edellisessä postauksessasi oli myös upean muodonmuutoksen kokenut yläkerta! Isot laivat tuovat mieleeni lapsuuden: kotirannastamme saattoi nähdä kaukaa saarien välissä Turusta lähteneet rutosinlautat. Samoin isoisäni vanhalla mökillä Airiston laidalla hyppäsimme aina veteen isojen alusten ohittaessa, siitä sai mukavasti vuoristorataa :)

  Ihanaa kevätviikkoa <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kuvista tulivat lapsuusmuistot mieleen! <3 Tyynellä ilmalla todella kuulee, milloin laivat ovat menneet ohi, kun kuohut iskevät rantaan. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!