Follow my blog with Bloglovin

Tausta

sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Ihanat taatelipallerot

Siskoni kertoi aloittaneensa vuoden alusta sokerittoman elämän. Minä tietysti innostuin oitis, kun kuulin, kuinka energisen ja hyvän olon hän oli saanut jättämällä ruokavaliostaan pois kaikki sokeria sisältävät syömiset. Ja vielä enemmän innostuin, kun kuulin, kuinka ihania herkkuja hän oli loihtinut makeannälän tyydyttämiseksi ilman sokeria. Snickersin makuisia taatelipalleroita! Melkein liian hyvää ollakseen totta.Jos joku maistuu Snickersiltä ilman suklaata, sitä oli tietysti kokeiltava. Ja mikä parasta, resepti on yksinkertainen. Paketillinen taateleita pehmitetään paksuksi soseeksi pienessä vesimäärässä hetken keittämällä. Pehmenneen soseen sekaan lisätään suolatonta ja sokeritonta maapähkinävoita puolisen purkkia. Itse maistelin, mikä tuntuu sopivalta määrältä, joten sen tarkempaa ohjetta en osaa kertoa. Muuta ei välttämättä tarvita, vaan massasta pyöritellään pieniä palleroita, jotka pakastetaan.

Itse lisäsin massan joukkoon vielä murskattuja manteleita, sillä ne sopivat todella hyvin taateleiden seuraksi. Ja koska palleroiden ulkonäkö ei välttämättä hurmaa, ne voi vielä pyöritellä hienostuneemman näköisiksi vaikkapa kookoshiutaleissa.Varsinaista raakaruokaahan nämä taatelipallerot eivät ole, koska taateleita keitetään. Seuraavalla kerralla voisi kokeilla samaa herkkua ilman keittämistä. Olen usein miettinyt myös raakakakkujen tekemistä, joten ehkäpä tämä  kokeilu siivittää myös kakkupuoleen perehtymistä. Villa Idurin Pilviltä sain jo inspiraationpoikasen.Tässä vielä sunnuntaiaamun leppoisia tunnelmia verannan ikkunasta.


Mukavaa alkavaa viikkoa!

-Airisrannan Päivi-

6 kommenttia:

 1. Voi että kun tuo verannalta otettu kuva on kuin postikortista. Miten voikaan olla maisema kaunis väreiltään.
  Olen miettinyt tuota raakaruokaa myös, lähinnä herkkuja, kun tuota sokeria toden totta tulee syötyä liikaa ja olo on turvonnut sen myötä. Hypistelin Karita Tykän kirjaa jo kirjakaupassa, mutta vielä jäi kirja odottamaan. Saattaa olla, että ostoslistalle päätyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri nuo värit aamulla innostivatkin kaivamaan kameran esille.

   Kyllä välillä todella kaipaa keveämpää ja 'raikkaampaa' oloa. Itse ainakin yritän vähentää sokerilla herkuttelua. :)

   Poista
 2. Sokerista luopumista pitäisi kyllä ehdottomasti kokeilla - ja toivottavasti pitäytyäkin sillä tiellä. Mulla huomaa ensimmäisenä aina kasvojen ihosta, jos olen mennyt syömään jotain makeaa. Näppyjä pukkaa saman tien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei siitä sokerista luopumisesta ainakaan vahinkoa pitäisi olla. Tavat vaan tahtovat istua tiukassa. :)

   Poista
 3. Hei Päivi, On teillä ihana miljöö! Kiitos tästä vinkistä, taateli onkin hyvä herkku. Pitää kokeilla ja ryhdistäytyä kevättä kohti kun mennään. Hyvää helmikuun viimeistä viikkoa! t; Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hanna ja kiitos kommentistasi! Totta, keväällä tulee innostus elää hieman terveellisemmin pitkän pimeän talven jälkeen. Itse olen suunnitellut taas kerran säännöllisen lenkkeilyn aloitusta. :)

   Mukavaa loppuhelmikuuta myös sinulle!

   Poista

Kiitos kommentistasi!