Follow my blog with Bloglovin

Tausta

keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Kevään hetkiä

Talvesta tuntuu olevan ikuisuus, ja kevät on edennyt mukavasti - tähän päivään saakka. Ensimmäiset perunatkin ehdittiin istuttaa naapurustossa ja lähitienoolla jo pääsiäisen aikoihin! En tiedä, mikä mahtaa olla ennätys, mutta tuskinpa niitä kovin paljon aikaisemmin voidaan maahan edes panna. Nyt sitten kylmä yllätti. Täytyy vain toivoa, etteivät yöpakkaset tekisi kovin suurta vahinkoa perunasadolle. Täältähän ne Suomen ensimmäiset varhaisperunat nimittäin tulevat.

kevätaamu saaristossa

Airisranta on jälleen saanut omat tutut asukkaansa näin kevään korvalla. Syksyllä haikeasti hyvästelemäni kurjet saapuivat jo viikkoja sitten, ja yksi komeaääninen pariskunta asusteli tapansa mukaan jonkin aikaa pellolla navetan päädyssä. On niiden huuto kyllä uskomattoman voimakas! Nyt ne ovat tainneet jo jatkaa matkaansa kohti pohjoista.

saaristolaismaisema

Ja eiköhän vain tuttu kaakatus kajahtanut viikonloppuna pihamaalla: valkoposkiset ystävämme eivät olleet unohtaneet Airisrannan nurmikenttiä tänäkään keväänä. Kanadanhanhet tosin ehtivät kotiutua pihallemme jo ennen sukulaisiaan ja olivat viimevuotista rohkeampia, kuten kuvasta näkyy. Siinä ne tepastelevat rantatietä pitkin kohti pientä peltoplänttiämme.

Kanadanhanhet

Viikonloppuna tutkittiin neitokaisten kanssa pihapiiriä ja huokailtiin kuivien korsien määrää rantaviivan tuntumassa. Tai ainakin minä huokailin. Haravalla olisi tosiaan töitä.

Saariston kevät, Maine Coon, kissat

Toivottavasti mikään vesilintu ei ehdi tehdä pesäänsä korsikasaan ennen haravointia. Ainakin isokoskelopariskunta viihtyy rannassamme niin hyvin, että epäilen niiden pesivän jossakin lähistöllä. Myös haahkat saapuivat suurella joukolla viikonloppuna ja alkoivat hauskan huhuilunsa.


saariston kevät, Maine Coon, kissat

Viime vuosina meidänkin pihapiirissä on alkanut näkyä kottaraisia. Niiden laulelu se vasta kesäistä on. Mies muistaa joka vuosi kertoa tarinaa oman kotitalonsa pihassa viihtyneestä kottaraisesta, joka alkoi matkia äänellään vasaran takomista. Talonväki oli illalla ihmetellyt, miksi joku naulaa kattoa edelleen, vaikka työt oli lopetettu jo aikaa sitten. Kottarainenhan se siellä oli harjoitellut uutta, psykedeelistä sävelmäänsä. :)

joutsenet kevätiltana

Lintukalliolla riittää elämää aamusta iltaan. Päivässä ei ole montakaan hetkeä, etteikö kivellä levähtäisi jonkinlainen siivekäs. Joutsenet olivat kaunis näky eräänä iltana, kun ne molemmat päättivät torkahtaa hetkeksi kivellä ennen pimeän tuloa.Viime sunnuntaina aurinko laski upeasti huhtikuun hämärtyvässä illassa. Luonnon värit ovat satumaisen kauniit, kun hetki sattuu kohdalleen.

Saaristolaismaisema kevätiltana

Rakastan Airisrannan pihapiiriä juuri sen monimuotoisuuden takia. Talon takana avautuu merimaisema, johon ei kai voi koskaan kyllästyä, ja talon toisella puolella silmä lepää rauhoittavassa, kotoisessa peltomaisemassa.

Saaristossa

Uskomattomia nämä keväiset hetket!

- Airisrannan Päivi-

77 kommenttia:

 1. Valtavan kauniita kuvia, ihanat maisemat siellä.
  Mielenkiintoista voida seurata kevään saapumista rannalla asuen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meren äärellä kyllä huomaa, kuinka kevät etenee muuttolintujen myötä. Kiitos paljon Marliska! <3

   Poista
 2. Kauniita kuvia! Miten jännää kun siellä jo peruna istutetu, meillä ehkä just ennen juhannusta. No katsotaan nyt.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä aikaisin minustakin, kun perunaa istutetaan 26.3. Mutta kyllä ne perunat hyvin ehtivät siellä Pohjanmaallakin, valoa ainakin riittää... Kiitos Helinä kommentista! <3

   Poista
 3. Upea kevät teillä siellä Airisrannassa! Hauska kottaraistarina :) Ihanaa keväänjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on ihanaa aikaa ja yritän imeä joka hetken itseeni. Kiitos Viherrilli, samoin myös sinulle! <3

   Poista
 4. Upeaa asua rannan vieressä. Ajattelen itse nyt niin, että tämä kylmempi kevät lupaa lämpimämpää kesäkuuta joka on ollut nyt jo parina viime vuotena ollut kolea. Meillä varsinkin tuullut ihan älyttömästi mikä haittaa maalaushommia.Terkuin, Metereologi Karoliina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri, tänä vuonna olisi tosiaan jo aika saada lämmin kesäkuu. Pidetään peukkua, että ennusteesi osuu oikeaan. :) Toivotaan myös, että tuulet ovat suotuisia maalaushommiinne. :)

   Poista
 5. Löysin tieni tänne Airisrantaan ja ihastuin niin että tänne myös jäin :)
  Kuvasi lumoavat kauneudellaan ja hauskalle kottaraistarinallesi nauroin makeasti.
  Ihanaa kevään jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva, että jäit! :) Tervetuloa! Ja kiitos kauniista sanoistasi! <3

   Poista
 6. Kuvasi ovat taas niin paljon kertovia ja kauniita. Kevät on ihanaa aikaa palaavine muuttolintuineen. Niiden riemua täynnä olevat aamukonsertit saavat sydämmen aina läikähtämään sydämessä niin lämpimästi. Kuvat joutsenpariskunnasta ovat sykähdyttäviä ♥
  Ihanaa kevään jatkoa sinne teille Airisrantaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kruunu Vuokko! Minustakin aamut ovat keväällä ja kesällä parhaimpia. Ja nythän lintujen laulu alkaa olla upeimmillaan. Kunpa jaksaisi joskus lähteä ulos jo viideltä aamulla. :) Mukavia kevätpäiviä myös sinulle!

   Poista
 7. Osaat Päivi kyllä niin erinomaisesti kirjoittaa, ottaa kuvia ja ennen kaikkea havainnoida, mitä ympärillä tapahtuu <3. Herkästi ja kauniisti <3. Aurinkoista kevättä Airisrantaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, kiitos Hammi! Saat minut melkein hämilleni. :) Ihania kevään hetkiä myös sinulle! <3

   Poista
 8. Kauniita kuvia ja kaunista tekstiä, näitä on aina yhtä ilo lukea :)

  VastaaPoista
 9. Todella kauniit kuvat!

  Kottaraiset ovat taitavia matkijoita. Meillä yksi kottis osasi matkia lokkia. Pitkään ihmettelin, kun ääni kuului, mutta missään ei näkynyt lokkia, D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri, kottaraiset ovat melkoisia papukaijoja. :) Kottaraiset ovat tulleet minulle paremmin tutuiksi vasta täällä Airisrannassa. Ja onhan niiden laulu jo sinälläänkin tosi kaunista. Kiitos paljon Sussi! <3

   Poista
 10. Upeaa luontoa. Eihän tuollaista maisemaa voi olla rakastamatta. Kyllä Suomi on kaunis kaikkien vuodenaikojensa kanssa. Minä palasin juuri ihastelemasta Kanarian auringonlaskuja. Vaihtelu virkistää, mutta kyllä pohjoisen kuulaus tekee maisemalle vielä oman säväyksensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! <3 Olen samaa mieltä Suomen luonnosta. Ja onhan se mahtavaa, että meillä on vielä neljä kunnollista vuodenaikaa olemassa. Mutta kyllä ne Kanariankin auringonlaskut vaan ovat ihania. :)

   Poista
 11. Upeita tunnelmia vielä upeammissa kuvissa! Tuo kottarainen on ollutkin melkoinen ääntelijä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen oppinut tunnistamaan kottaraisen laulun vasta, kun täällä on asuttu. Eikä kottaraisia kovin paljon alkuaikoina täällä ollutkaan. Onneksi niiden kannat ovat tainneet vahvistua viime vuosina. Hauska niitä on seurata. Kiitos paljon Kivimäen emäntä! <3

   Poista
 12. Onpa kiva kuulla, että pääset melkein kylään kuvien kautta. :) Kiitos paljon ma-te, ja samoin sinulle kauniita kevätpäiviä!

  VastaaPoista
 13. Kevät on ihanaa aikaa. Eilen bongasin työmatkan varrella pellolta ainakin 18 joutsenta. Ne ehdin laskea. Luonto on herätessään erityisen kaunis! Mukavaa loppuviikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja tuntuu, että yhtäkkiä luonnossa on ääntä aivan ylitsepursuavasti. :) Melkoinen joutsenlauma teilläpäin, täällä näkyy vain yksittäisiä, ja nekin ovat hurjan tarkkoja reviireistään. Ei voi todellakaan puhua mistään sopuisasta yhteiselosta. :) Samoin sinulle mukavaa viikkoa! <3

   Poista
 14. Kiitos ihanasta päivityksestä. Täällä odotellaan aina kovasti näitä sinun päivityksiäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Tuntuu tosi ihanalta kuulla, että juttuni kiinnostavat. <3 Viime aikoina on ollut niin monenlaista puuhaa, että kuvaaminen on jäänyt pakosta vähemmälle ja sitä myöten myös päivitykset. Kevät on kuitenkin niin inspiroivaa aikaa, että välillä työtkin saavat väistyä kameran tieltä. :)

   Poista
 15. Ihana miten läsnä luonto siellä teillä on. Tuota toivomme omaankin pihapiiriin tulevaisuudessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Läsnä se todella on. Juuri tänä aamuna viimeksi ajattelin tuota samaa, kun pysähdyin lenkkipolulla kuuntelemaan lintujen viidakkomaista konserttia. Ja luulenpa, että linnut taitavat jo odotella teidänkin uudessa pihapiirissänne. :)

   Poista
 16. Hyvää kevättä sinne Airisrantaan!
  Kyllä on taas sinulla kauniit kuvat kauniista maisemistanne! <3
  Kaunis on tuo "pikkuilveksennekin":)
  Ja joutsenet...oih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirjam-Matilda! <3 Mukavia kevätpäiviä myös sinulle!

   Poista
 17. Valtavan kauniita tunnelmia ja näkymiä, osaat nähdä luonnossa sen kauneuden ja tallentaa sen kuvin ja sanoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi nainen.kuvastimessa! <3 Luonto inspiroi minua samoin kuin uskon sen inspiroivan myös sinua omia kuviasi katsellessani.

   Poista
 18. Voi miten kauniit kuvasi saavatkaan kaipaamaan merta, ja sen tuoksua! Suunnittelin jo, että huomenna ajamme meren rantaan aamupäiväksi ja vietämme aikaa sen tuoksua nuuhkien ja kävellen. Ja miten kauniit kuvat joutsenpariskunnasta...<3

  Airisrannasta huokuu onnellisuus ja rauha. Ihanaa lauantain iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana kuulla! Kiitos kauniista kommentistasi Milla! <3 Toivotaan kaunista sunnuntaipäivää, että kävelylenkkinne onnistuu rannalla.

   Poista
 19. Jos ovat uskomattomia nämä keväiset päivät, niin nyt täytyy kyllä sanoa, että vieläkin uskomattomampia ovat nämä kuvasi! Tunnelmaa ja haikeutta sopivassa suhteessa :). Koetetaan kestää kylmyyttä, kyllä se lämpö tulee vielä. Ja pidän peukkuja perunoidesi puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, kiitos Pilvi! Perunasadon kanssa saa tosiaan olla peukut pystyssä ja kieli keskellä suuta. :) Maa oli valkoisena tänä aamuna, mutta eiköhän se tosiaan siitä...

   Poista
 20. Runollisen kaunis tuo ensimmäinen usvainen silta. Keväästä löytyy niin monenlaista kaunista asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ninnu, ensimmäinen vastaukseni pompsahti tuonne alemmaksi jostakin syystä. :)

   Poista
 21. Kauniita kuvia!
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sari! Samoin sinulle mukavaa maanantai-iltaa!

   Poista
 22. Voi kiitos Ninnu! Ihailen usein lenkilläni tuota siltaa ja nyt sitten sattui olemaan kamera sopivasti mukana. Peurat ovat usein samaan aikaan ylittämässä siltaa, kun itsekin olen sinne kävelemässä. Niistä en vain ole onnistunut nappaamaan kuvaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastauksesi löytyi hyvin :). Oli varmasti hieno kokemus ylittää silta peurojen kanssa. Toukokuu on ollut omppujen ja kaikkien muiden kasvien kukinnan, lintujen ja koko luonnon ansiosta hurmaava. Toivottavasti myös sinulla <3.

   Poista
  2. Kyllä kiitos, olen nauttinut täysillä tästä ihanasta, toiveiden toukokuusta. Kerrankin toukokuu on sellainen, mitä mielikuvissaan ajattelee. Työ on vain muutamina viime kuukausina vallannut elämästä niin suuren osan, ettei kuvaamiselle ja blogiharrastukselle tahdo löytyä aikaa. Ihanaa toukokuuta sinulle, Ninnu! <3

   Poista
 23. Upeita kuvia taas! Noihan se kevät usein tuleekin, usvassa ja udussa. Tuli mieleen, että miten teillä kävi niiden hanhien kanssa viime vuonna? Eikö teillä ollut joku leikkikoiraviritys rannassa, vai muistanko ihan väärin? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Olihan meillä leikkikoiraviritys rannassa. :D Kyllä hanhet kavahtivat koiraa, mutta itse en aina muistanut (lue jaksanut) viedä koiraa takaisin, jos se oli sateen sattuessa tuotu sisälle. Jostakin syystä ne tunnistivat koiran uhaksi eivätkä tulleet silloin rantaan. En tiedä, ehdinkö tulevana kesänä kuljetella koiraa edestakaisin, mutta vielä ei ole hanhia laumoitta näkynytkään. Meillä hauveli toimi karkottajana yllättävän hyvin. :) Joten ihan oikein muistit meidän kokeiluista. :)

   Poista
 24. Huikean kaunista, joutsenet, kissa ja koti, luonto tietysti myös, upeaa katseltavaa.Tervetuloa myös mun blogiini lukijaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pike ja lämpimästi tervetuloa seurailemaan blogiani. Kiitos kutsusta, tulen mielelläni vastavierailulle. :)

   Poista
 25. Niin kaunista. Ihanat kuvat ja tunnelmat. Ja teidän kissa! Se se vasta komea onkin. Mukavaa helatorstaita sinne Airisrantaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! Kissat ovat takuuvarmat kaverit pihakierroksilla. Onneksi kauniita kevätpäiviä on riittänyt - niistä yritän imeä kaiken mahdollisen irti, kunhan vain aika antaa myöten. :) Kaunista ja lämmintä helatorstaita myös sinulle!

   Poista
 26. kiitos kommentistasi! Minulla on enempi käytössä tuo sanosekukkasin blogi, noita autioituneita taloja kun ei aina löydä, vaikka niitä kyllä on ympäri suomea.On niin kaunis kissa, onko pirma ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, että kävit vinkkaamassa. :) Meidän kissaneidit ovat maine cooneja, isokokoisia ja koiramaisia kisuja; aina menossa mukana - ellei uni satu voittamaan. :)

   Poista
 27. Moikka! Olen ihastellut blogiasi - siis kotiasi :-) - jo pari päivää kun jollakin hakusanalla eksyin sivuillesi. Aivan mahtavan upea talo teillä! Ei voi kuin kadehtia :-D Mietin, että oletkohan julkaissut talonne pohjapiirustusta? En ainakaan löytänyt sitä tunnisteiden kautta. Olen koettanut etsiä inspistä oman talon pohjaa varten niin sillä kysyn :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anne! Kiitos paljon ihanasta kommentistasi! <3

   En ole tosiaan laittanut pohjakuvaa, enkä ole aiemmin tullut ajatelleeksi, että se saattaisi kiinnostaa jotakuta. :) Tällä hetkellä postaustahtini on tosi hidas, mutta enköhän taas jossakin vaiheessa ehdi paneutua enemmän myös päivityksiin. Yritän muistaa toiveesi. Kivaa alkukesää sinulle!

   Poista
 28. Nämä sinun kuvasi ovat lumoavia!
  Ihanaa toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi Tuula! Mukavia alkukesän päiviä myös sinulle!

   Poista
 29. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 30. Vaivihkaa olen käynyt kurkkaamassa mitä tänne kuuluu, kun olet niin hissukseen ollut poikkeuksellisen pitkään :) Onhan kaikki kunnossa siellä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten kommenttisi lämmittää mieltä. <3 Täällä on kaikki hyvin, mutta työ on viennyt ajan kokonaan. En ole halunnut kuitenkaan lopettaa blogia, koska olisi niin mukava ehtiä päivittää kuulumisia edes vähän. Nyt näyttää kuitenkin siltä, etteivät rahkeet riitä kaikkeen. Muidenkaan blogeissa en ole ehtinyt vierailla hetkeen.

   Toivon todella, että kesän aikana blogi palaisi taas päiväjärjestykseen. Mukavaa harrastusta ja blogiystäviä en haluaisi millään jättää. Kiitos Johanna! Ihania kesäpäiviä Jovelaan! <3

   Poista
  2. Itselläkin on ollut peräkanaan projekteja jos mitä työrintamalla, joten kotirempoista huolimatta en ole ehtinyt blogimaailmaan lainkaan siten, miten mielisin, mutta sellaista se on välillä ja sitten taas on enemmän aikaa.

   Ihanaa, kun ehdit vastata :) Palaile sitten kun joudat! Pääasia, että siellä on kaikki hyvin :) Nautitaan kesästä, kiireidenkin keskellä :)

   Poista
  3. Kiitos Johanna ja oikein ihanaa juhannusta ja kesäpäiviä Jovelaan! <3

   Poista
 31. Samoilla asioilla minäkin tänne tulin kuin Johanna, eli kysyäkseni kuulumisia. Hyvä että töitä riittää, mutta toivottavasti saat kesällä ainakin hetken hengähtää. Aurinkosia kesäpäiviä sinne ja mukavaa juhannusviikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kuinka ihana kuulla, että Airisrannan kuulumisia kaivataan. Todella en ole ehtinyt blogimaailmaan oikein mitenkään pitkään aikaan, mutta kaikki te blogiystäväni olette kuitenkin mielessäni. Uskon, että kesän aikana tahti vähän hiljenee töiden osalta, joten eiköhän taas jossain vaiheessa synny luovia taukoja blogijuttuja varten. Kauniita kesän hetkiä myös sinulle, Anu, ja oikein ihanaa juhannusta! <3

   Poista
 32. Ihanaa juhannusta Airisrantaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninnu juhannusterveisistä! <3 Lämmin ja kaunis juhannus meillä oli, toivottavasti myös sinulla. :)

   Poista
 33. Hyvää juhannusta sinulle ja perheellesi. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena muistamisesta! <3 Airisrannassa oli rauhallinen ja kaunis juhannus. Toivottavasti sinäkin sait nauttia kauniista juhannuspäivistä. :)

   Poista
 34. Hyvää juhannusta sinulle ja perheellesi. 😊

  VastaaPoista
 35. Vastaukset
  1. Kiitos Hyvä Mieli! <3 Juhannus oli ihana ja kaunis täällä Airisrannassa. Kerrankin upeat ilmat tähän aikaan vuodesta. Toivottavasti sinullakin oli ihana juhannuksen aika. :)

   Poista
 36. Pitkästä aikaa blogikierroksella. Huikeita nämä sinun kuvasi ja niin mukava oli taas lukea tekstiäsi. Oma bloggaustahti on ollut melko hidas, mutta tilanteen mukaan 😊 Oikein ihania loppukesän päiviä sinulle ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli ja kiva, kun olet piipahtanut täällä. :) Itse en ole ehtinyt olla blogimaailmassa koko kesän aikana lainkaan, en omassani enkä muiden blogeissa. Tuntuu, että on aivan käsittämättömän paljon mielenkiintoista puuhaa, eikä kaikkea haluamaansa ehdi millään toteuttaa. Yritän parantaa tapani blogivierailujen suhteen syksyn mittaan. :) Kiitos, nauti sinäkin kauniista elokuun päivistä ja illoista! Ne ovat niin samettisen pehmeitä. <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!