Follow my blog with Bloglovin

Tausta

tiistai 16. elokuuta 2016

Kesämuistoja ja kuulumisia

Täyttä elämää - tuo sanapari kai kuvaa parhaiten kevään ja kesän eloa ja oloa täällä Airisrannassa. Viikot ja kuukaudet ovat suorastaan vilahtaneet ohi, ja siinä syy, miksi hiljaisuus blogimaailmassa on kestänyt melkoisen rupeaman. Siltikään en voi sanoa, että täällä olisi hirmuisesti touhuttu perinteisiä kesäjuttuja: puutarha rehottaa luonnontilassa, ikkunoista näkee ehkä hyvällä tahdolla läpi, matot odottavat pesuvuoroaan ensi kesään. Ja mikä hirveintä - "Mama" ei päässyt vesille lainkaan.

Tummat ukkospilvet Airiston yllä. Tälläkin kertaa ne ohittivat Airisrannan.

Sellaista elämä välillä on, mutta siltikin olen tyytyväinen. Saariston kesä on ollut mitä kaunein ja lämpimin, kunnon kesä. Kaiken liienneen vapaa-ajanhan olemme saaneet viettää näissä kotoisissa lomamaisemissa, joten mieli on levännyt, ja syksy on tervetullut Airisrantaan koska tahansa.


Edellisvuosien tapaan aamupuurot ja -kahvit on nautiskeltu aurinkoisella terassilla, ja se onkin onnistunut melkein joka aamu toukokuusta lähtien. Siitä oikeastaan voi päätellä, kuinka hyvä kesä on ilmojensa puolesta ollut. Muutoinkin kaikki mahdolliset syömiset ja päiväkahvit on kuskattu ulkosalle aina, kun vain työt ja muut menot ovat sallineet. Noita hetkiä on mukava sitten muistella talven tuiskuissa.


Täällä ei tosiaankaan ole ollut tietoa muuta Suomea koetelleista jatkuvista rankkasateista. Tai sitten sadekuurot ovat kuin ihmeen kaupalla osuneet öiseen aikaan. Merenpuoleista nurmikkoa on jopa jouduttu kastelemaan heinäkuussa päivittäin. Onneksi pihalla on vanha kaivo, josta tuollaisiin ylimääräisiin tarpeisiin saa ilmaista vettä. Muuten nurmikko kyllä saisi minun puolestani kuivua karrelle.


Mutta mustikoita... niitä olen rynnännyt joka välissä poimimaan. Isoja, meheviä, varvut kaarelle taittavia mollukoita. On ollut suorastaan euforinen olotila, kun on astellut lähimetsään ja katsellut ympärillään leviävää mustikkamerta. Ja kun tämä kaikki on nurkan takana, ei tarvitse rehkiä kuin tunti kerrallaan ja tulla hyvillä mielin  puoliksi täyden ämpärin kanssa takaisin kotiin. Ihailen niitä, jotka jaksavat koukistella metsässä kokonaisen päivän; minusta ei todellakaan olisi kokopäiväpoimijaksi. Se hyöty pienissä erissä poimimisesta on, että tuoreita marjoja on ollut jääkaapissa tarjolla heinäkuun alkupäivistä lähtien. Ja sesonki sen kun jatkuu.


Toisin kuin viime syksynä, tänä vuonna meillekin tulee omenoita - tosin pieniä ja hieman ruppanoita. Varmasti joku heittäisi ne nähtyään suoraan tunkiolle, mutta minä olen keitellyt niistä onnellisena jo ensimmäiset soseet. Eihän se ulkonäkö vaan maku! Voi miten hyvää omatekoinen omenasose onkaan aamupuuron päällä. Myös mustaherukoita on tullut kolmeen pensaaseemme sen verran reippaasti, että sain niistäkin hilloa muutaman rasiallisen. Pieniä, mutta suurta iloa tuottavia asioita. Nyt sitten pakastin pullottaa tyytyväisyyttään, ja talvivarastot on turvattu.


Tällä hetkellä loppukesän hiljaisuus on jo vallannut Airisrannan pihapiirin. Lintujen uskomaton alkukesän konsertointi hiljeni heinäkuun puolenvälin jälkeen totaalisesti. Siinä yksi asia, jonka olen oppinut täällä luonnonhelmassa asuessani: peipposet, mustarastaat, kottaraiset - kaikki häviävät heinäkuun loppupuolella jonnekin. Vain yksittäistä sirkutusta saattaa enää kuulua pihapuista. Haikeaa, mutta niin se vain menee vuosi toisensa jälkeen.

Haikara on alkanut taas hämärtyvinä loppukesän iltoina vierailla rannassamme.

Toinen lähestyvän syksyn merkki ovat kullankeltaisina ilta-auringossa kylpevät viljavainiot. Niitä olen ihaillut talon pihan puolelta. Loppuviikolla puimuri tosin romisteli niin vauhdikkaasti navetan päädyssä olevalla pellolla, että Sarabi-kissa taisi luulla maailmanlopun tulevan. Eikä kumma, sillä itsekin piti mennä tarkistamaan, ajoiko panssarivaunu pihaan. Eli ei meilläkään ihan aina täydellisessä hiljaisuudessa uinuta.


Nyt elokuussa pilvisempiä päiviä on riittänyt hieman useammin, joten kaikkein kauneimmillaan en saanut keltaisesta peltomaisemasta kuvaa napattua.


Tällaisia kuulumisia pitkän tauon jälkeen Airisrannasta. Ei mitään maailmoja mullistavia tapahtumia, vain niitä arkisia, tavallisia hetkiä, jotka ainakin minusta ovat parhaimpia.


Näin kauniisti loisti loppukesän pehmeä kuutamo sunnuntai-iltana Airisrannan edustalla.


Kauniita elokuun päiviä teille kaikille!

-Airisrannan Päivi-45 kommenttia:

 1. Kiva kuulla pitkästä aikaa sinun kuulumisia, just niitä arkisia ja tavallisia hetkiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukavaa, että Airisrannan kuulumiset kiinnostavat. Kiireet ovat verottaneet tänä kesänä blogiharrastusta ja kuvaamista, mutta ehkäpä syksyllä asiat ovat taas toisin. Kiitos Muusa! <3

   Poista
 2. Oi, kuinka oli mukavaa huomata uuden postauksen tulleen Airisrannasta! :)
  Kesänne kuulostaa olleen juuri täydellinen.Arkiset asiat ja niistä nauttiminen on ihan parasta kesällä.
  Kauniit kuvat! Erityisesti pidän tuosta omenat kristallimaljassa-kuvastasi.
  Kadehdittavat ilmat teillä ollut! :) Täällä aurinko ei ole oikein ollut täydessä terässään,ainakaan montaa päivää peräkkäin...
  Kauniita elokuun päiviä ja samettisia iltoja Airisrantaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että miten ihana viesti, kiitos paljon Mirjam-Matilda! <3 En ole ehtinyt vierailla blogissasi pitkään aikaan, mutta yritän palata taas vähin erin tänne takaisin. Kummallinen tosiaan tämä Suomen kesä, lyhyelläkin välimatkalla saattaa sää olla ihan toisenlainen pitkiäkin aikoja. Mukavaa ja toivottavasti aurinkoista loppukesää myös sinulle! :)

   Poista
 3. Olipa mukava kuulla Airisrannan kuulumisia! Niitä olin jo kovasti odottanutkin. Otat niin valtavan upeita kuvia, että niitä pitää katsoa oikein ajan kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka ihana kuulla, että Airisrannan kuulumisia kaivataan! <3 Kiitos kovasti, tosin tänä kesänä kuvien ottaminen on ollut aivan minimaalista, ja varmasti monta kivaa juttua on jäänyt taltioimatta. Harmittaa, kun en ole ehtinyt itse vierailla muiden blogeissa. Ehkä sysksyn tullen siihenkin jää paremmin aikaa. :)

   Poista
 4. Ihana valoisa postaus ja niin mahti kuvat jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos paljon Marliska! <3 Tuossa äsken juuri totesin, että tosi vähän on ollut aikaa kuvata tänä kesänä, ja sehän tietysti harmittaa. Mutta joskus rakkaatkin harrastukset vain joutuu jättämään vähemmälle huomiolle. :)

   Poista
 5. Kyllä olen kaivannut Airisrannan kuulumisia ja upeita kuvia!! Kiva kuulla sinusta ja kuulla ihan tavallisesta arjesta, sehän on ihan parasta, ei siihen mitään ihmeellisyyksiä tarvita. Kuviasi todellakin täytyy katsoa ajan kanssa ovat ne niin upeita. Ihanaa alkavaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Mia, aivan ihana kuulla, että olet kaivannut näitä minun juttujani! Kiitos, kiitos!Tämä kevät ja kesä ovat vaan olleet tosi, tosi kiireisiä. Välillä on harmittanut aivan kamalasti, ettei ehdi vierailla edes muiden blogeissa, mutta sellaista se välillä on. Päivässä taitaa tosiaan olla liian vähän tunteja. ;) Mukavaa loppukesää myös sinulle!

   Poista
 6. Ihanaa muistelua kesäpäivistä. Sellainen tavallinen arki onkin juuri sitä parasta ❤

  Niin mahdottoman mukava oli tulla katsomaan ja lukemaan kuulumisiasi 😊 Kuvasi ovat huikean kauniita. Niitä ihastelen ja ihastelen.

  Ihania alkavan syksyn päiviä sinulle 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti Kanneli!<3 Kuvaaminen on jäänyt ihan minimaaliselle tasolle kesän aikana, ja siksipä blogikin on ollut aivan nukuksissa. Lupasin myös käydä vierailulla blogissasi, mutta enhän ole vielä ehtinyt sitäkään tehdä. Harmittaa. Kiva kuitenkin, että sinä ja muut ette ole unohtaneet Airisrantaa. Mukavaa syksyn odotusta myös sinulle! :)

   Poista
 7. Olipa ihana lukea kuulumisia ja katsella kauniita kuviasi pitkästä aikaa :)
  Ihanaa elokuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos paljon Jenna! <3 Aikaa on tosiaan vierähtänyt, ja blogiharrastus on kärsinyt pahemman kerran viime kuukausina. Elän toivossa, että syksyn tullen pääsisin taas rytmiin mukaan ja ehtisin vastavierailuille muidenkin blogeihin. Oikein kaunista loppukesää sinulle! :)

   Poista
 8. Upeat kuvat ja upeat ovat maisematkin!

  Mukavaa elokuun loppupuolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sirpa! Kauniita elokuun päiviä myös sinulle! <3

   Poista
 9. Kiitos, kiva lukea kuulumiset ja katsella kauniit kuvat. Kuiva kesä meilläkin ja meidän nurmikosta tuli ruskea. Viime ja tämä viikko ollut sateinen, toivon löytäväni sieniä viikonloppuna. Hyvää syyskesää teille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla, kiitos Marja-Leena! <3 Minäkin odotan, että ehtisin sienimetsään, vaikka täällä meidän nurkilla ei niitä hirveän paljon olekaan. Syksymmällä tulee toivottavasti suppilovahveroita. Niitä on niin kiva keräillä. :) Kiitos, myös sinulle kauniita elokuun päiviä!

   Poista
 10. Kiva kuulla sinusta! Kesäsi kuulostaa kivalta ja tosi paljon olet saanut säilöttyä kesän herkkuja! Ja miten ihanat kuvat jälleen!

  On jotenkin ihan uskomatonta, että jossain päin Suomea on kesäkelit olleet kaiken aikaa hienot - meillä satoi koko kesän! Neljän viikon lomani aikana varmasti kolme viikkoa satoi... Jos muistan oikein, täällä on ollut sateisin kesä 20 vuoteen ja koko kesänä täällä oli 7 hellepäivää. Kuitenkin oma kesäni on ollut parempi kuin vuosiin, kelistä viis!

  Ihanaa syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti Heli! <3 No onpa harmi, että sinulta meni loma sadekeleissä. Mutta kuten sanoit, ei se elämä aina keleistä ole kiinni. Mukava kuulla, että sinulla on ollut hyvä kesä muuten.

   On se kyllä jännä, että tämä osa Suomea on kummasti ollut eristyksissä sateilta. Toisaalta ei meillä niitä hellepäiviäkään tainnut olla kuin kaksi, jos oikein muistan. Oikein mukavaa loppukesää sinulle!

   Poista
 11. Kivoja kesäkuulumisia, kiitos! Ja kuvasi ovat niin lumoavan ihanat, ettei niistä meinaa saada katsettaan irti ♥

  Meidän kesä on ollut keleiltään todella vaihteleva, voisi sanoa että vain muutos on pysyvää ;) Saimaalla saimme onneksi nauttia auringosta ja jopa hellelukemistakin kun kotikulmilla sen sijaan satoi vettä viikkotolkulla.
  Kauniita ja kuulaita elokuun päiviä sinulle sinne aurinkoiseen Airisrantaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana kuulla, että nautit kuvistani. Kiitos Ansku! Niin, tosi vaihtelevaa säätä on ollut tänä kesänä. Kiva, että lomallenne sattui kuitenkin kaunista ja lämmintä. Täälläkin on välillä tuullut aivan hirveästi, ja silloin olisi ollut kiva päästä purjehtimaan, mutta tänä kesänä veneily täytyi jättää välistä. :) Oikein mukavaa loppukesää sinulle!

   Poista
 12. Olipa ihana lukea Airisrannan kuulumisia ja ihailla upeita,
  kesäisiä kuvia! Meitä Lounais-Suomen asukkeja on toden totta
  hemmoteltu suloisella säällä tänä suvena. Juttelin juuri eilen
  Helsingissä taksikuskin kanssa, joka voivotteli miten surkea ja
  sateinen tämän kesä olikaan. Näköjään pienikin maantieteellinen etäisyys
  voi merkitä paljon vallitsevassa säätilassa...
  Kauniita syyspäiviä ja -iltoja sinne teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Teija! <3 Ihan totta, näillä seuduilla on kyllä ollut kaunista. Mukavaa, että joku muukin voi todistaa saman, eikä minulla ole vain jotain ihme mielikuvaa kauniista kesästä. :) Toisaalta hyvän kesän tunnistaa siitä, että syksyn tulo ei haittaa yhtään. Ainakaan itseäni. Kaunista ja lämmintä loppukesää myös sinulle!

   Poista
 13. tosi kiva lukea sieltä kuulumisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Sussi! Hirmuinen palo olisi kuvata ja kirjoitella ja vierailla muidenkin blogeissa, joten toivottavasti syksy antaa siihen mahdollisuuden. :)

   Poista
 14. Huikea, suorastaan hengästyttävän kaunis tuo viimeinen kuva! Mukavaa että Airisrannassa kaikki hyvin ja takana antoisa kesä. Varmaan olet kuullutkin, että täällä kotiseudullasi ei taida puimureilla olla pelloille asiaa - vene lienee parempi kulkuväline. Vesi seisoo perunamaitten vaoissa ja lainehtii viljan juurilla. Surullista. Mutta ei ole vuodet veljeksiä, ehkä ensi kesänä on parempi. Kuulaita syyspäiviä sinne, oli ilo kun palasin kirjoittamaan,
  toivottaa Keekeläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, kiitos hirmuisesti! Mukava kuulla, että postaus on ilahduttanut. Tämä kesä on tosiaan ollut sen verran puuhakas, että blogi ja kuulumiset ovat uinuneet hiljaisuudessa.

   Ja kyllä, aikamoisia uutisia on sieltä päin kuulunut. Tosi kurjaa perunoiden ja viljelysten ja viljelijöiden kannalta. Kyllä ne kevättulvat yksistään taitaisivat riittää sinne Pohjanmaalle. Mutta kuten sanoit, toivotaan, että ensi kesä korvaisi tämän kesän harmit. Kiitos, samoin sinulle mukavia loppukesän päiviä! :)

   Poista
 15. Kävinkin jo aikaisemmin täällä kurkkimassa, onko uusia postauksia tullut ja nyt ilokseni huomasin, että tänne voi taas piipahtaa katselemaan ihania kuviasi:) Minulle tuollainen kuvailemasi kesäily on sitä ihaninta ♥
  Toivottavasti kesäpäivien lämmöstä saadaan vielä nauttia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että olet jaksanut käydä kurkkimassa. Kiitos! :) Postaustahti on ollut kyllä itselläni etanamallilla viime aikoina; samoin vierailut muiden blogeissa.

   Niin, ei se kesänvietto tosiaan tarvitse olla mitään "ekstriimiä". Tavallinen oleilu riittää ainakin minulle. :) Toivotaan todella, että kesäkelit eivät vielä päättyisi tähän. Mukavaa loppuviikkoa sinulle! <3

   Poista
 16. Olipa kiva kuulla pitkästä aikaa sinusta ja kuulumisistasi. Minäkin pidin pienen tauon bloggaamisesta, kun vietimme perheen kanssa ihanat kolme viikkoa Ohtakarissa nauttien täysin rinnoin saaren ainutlaatuisesta ja hienosta tunnelmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa jännä lukea viestisi, kun olemme itse menossa vasta ensimmäistä kertaa tänä kesänä Ohtakariin. Tämä kesä on ollut sen verran poikkeuksellinen, että kaikki reissut on jääneet tekemättä. Kiva, kun piipahdit. Mukavia elokuisia päiviä sinulle!

   Poista
 17. Voi kun mukavaa oli lukea pitkästä aikaa Airisrannan kuulumisia <3 Ihanasti kertoilit ja kuvasit kesäänne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kiva kuulla! :) Mukavaa viikonvaihdetta sinulle!

   Poista
 18. Kiva "kuulla" sinusta ja Airisrannasta! Niin ihanat kuvat. Kissa! Ja haikara! Aivan mahtavat.
  Arki on parasta - niin se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Saara! :) Niinpä, juhlahetket ovat kiva lisämauste elämään, mutta arki on kuitenkin se turvallinen perusta. :)

   Poista
 19. Voi miten ihanaa kuulla susta jälleen! Kesä se sitten kuitenkin vilahti taas, vaikka ensin tuntui kestäneen jo niin kauan kesäkuussa. Hieno kesä on ollut, mutta tosiaan näillä suunnilla olisi saanut sataa hieman useammin :D Sadettajalla täälläkin on ryytimaita kasteltu. Vaan nyt sitä vettä on tullut ajoittain senkin edestä.

  Ihania kuvia, kuten aina <3 Ja voi etä tuota teidän kissaa! Onko varmasti kissa? :D Ettei vaan ole pien ilves valepuvussa lihapatojen äärelle löytäneenä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos Johanna! :) Täällä on tosiaan paiskittu töitä niin, etten ole ehtinyt olla oikeastaan ollenkaan blogimaailmassa pyörimässä. Tuntuu tosi kivalta kuulla, että Airisrannan kuulumisia kaivataan. <3

   Kyllä tuo karvakasa ihan kissa on, vaikka raukka sekin jäänyt turkkinsa puolesta vähän huonolle hoidolle kesän aikana. Sillä on sen lajin turkki, että takut pääsevät välillä ihan mahdottomiksi. :o Ja kyllähän meidän neiti ilveksestä hyvin kävisi. :) Mukavaa alkavaa viikkoa Jovelaan!

   Poista
 20. Kiva kuulla kuulumisianne ja nähdä kauniita kuvia teiltä : )
  Minä vietin pariin otteeseen kesälomaa saaristossa, Nauvossa ja Korppoossa... Ja sielu lepäsi niissä maisemissa ja tulin rentoutuneena kotiin...
  En ole kerinnyt tekemään puoliakaan niistä projekteista, joita suunnittelin ennen kesälomaa - mutta haitanneekokaan tuo.
  Hyvää elokuun alkua sinne saaristoon : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sanni Aleksandra! Mukavaa, että oma lomasi näillä seuduilla oli onnistunut. Sateet eivät ainakaan niin usein täällä yllättäneet kuin monin paikoin muualla Suomessa.

   Niinpä, projekteja tulee ja menee, ja välillä niistä jokunen aina onnistuukin, mutta eihän niistä stressiä kannata ottaa. :) Kauniita elokuisia päiviä sinulle!

   Poista
 21. Kiitos paljon ma-te! <3 Oikein hyvää viikkoa myös sinulle!

  VastaaPoista
 22. Ihanat kuvat ja teillä on selvästi vietetty ihan paras kesä :). Veit niin sanat suustani mustikanpoiminnan suhteen. Heinäkuussa kökin joka päivä omassa takametsässä, mutta vain tunnin, korkeintaan pari. Ja satoa tulee kuin huomaamatta. Ihana, pitkä mustikkasesonki on ollut jo yli kuukauden ja joka päivä on saanut syödä tuoreita marjoja desikaupalla. Lähimetsä paras metsä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on ollut tosiaan hyvä, vaikka lomaa ei käytännössä ollutkaan. Mutta väliäkös tuolla, jos muuten tuntuu siltä kuin olisi aina lomalla. :) Mustikoita ei kerta kaikkiaan voi jättää metsään, joten täytyi tinkiä sitten kaikesta muusta ajankäytön suhteen, esim. juuri blogiharrastuksesta. Onpa kiva kuulla, että sinäkin olet hurahtanut mustikoihin. Tytärkin sanoi, että tulee niin hyvälle mielelle, kun on saanut oleskella rauhassa metsässä ja kaupan päälle vielä kukkurainen astia mustikoita.

   Poista
 23. Ihana kuulla kuulumisiasi! Suloinen on ollut kesäsi. Meilläkin läntisellä Uudellamaalla on ollut oikein kelpo kesä. En ole ollenkaan helteiden ystävä ja auringonpaisteisia päiviä oli kuitenkin enemmän kuin viime vuoden kesällä.
  Kuvasi ovat yhtä hienoja kuin ennenkin. Tuo viimeinen iltakuva on romanttisen tunnelmallinen. Kaunis Airisranta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Ninnu ihanista sanoistasi! <3 Minäkään en välitä helteistä, kun silloin ei jaksaisi tehdä kunnolla oikein mitään. Tavallinen lämmin kesä on paras. Teillä päinkin vältyttiin siis pahimmilta sateilta, onneksi. Toivotaan, että syksystä tulisi myös kaunis. Mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista

Kiitos kommentistasi!