Follow my blog with Bloglovin

Tausta

perjantai 15. tammikuuta 2016

Lumipyryä ja muurarin aivoituksia

Lumituisku ja pohjoistuuli. Moni niitä inhoaa, mutta Airisrannassa ne molemmat otetaan tyytyväisin mielin vastaan. Muutaman päivän lumipyryjen jäljiltä täälläkin näyttää vihdoin kunnon talvelta. Ja voi kuinka olen taas pitkästä aikaa nauttinut lumituiskun hämärtämistä iltapäivistä. Niissä on jotakin äärettömän rauhoittavaa. Ainakin silloin, kun saa itse istua sisällä ja katsella ikkunasta ulos ilman, että tarvitsee lähteä pakkasen terästämän puhurin riepoteltavaksi.


Pohjoistuuli on puolestaan Airisrannan kannalta paras tuulen suunta näin talvella. Pihan puolella kuisti toimii lämpöpatterina muualle taloon, ja lähimetsikkö ja muut pihan rakennukset suojaavat taloa. Verannallakin on mukava istuskella, kun tuuli viuhuu talon toisella puolella eikä jäähdytä huoneita oikeastaan ollenkaan.


Mereltä päin ja varsinkin kaakosta puhaltava voimakas tuuli on pahin. Verannan isot ikkunapinnat ovat omiaan päästämään viiman sisälle, eikä pattereiden tuottama lämpö tahdo riittää millään. Meillä onkin tapana antaa kylään tuleville ystäville ja tuttaville villasukkamuistutus. Koskaan kun ei voi ihan varmasti tietää, mistä päin tuuli kyläilypäivänä puhaltaa. Yllä oleva kuva on otettu juuri siihen suuntaan Airistolle, josta tuulen ei tarvitsisi meidän mielestämme puhaltaa oikeastaan milloinkaan.

Kuvan maisemissa on liikkunut myös kettu. Se on yleensä ensimmäinen elollinen olento, joka uskaltautuu jäälle pakkasten tultua,  ja tänäkin aamuna se jolkotteli rauhallisesti kohti venevajaa jäätä pitkin. Niinpä niin - räven raskar över isen...   Laulun tekijä on tainnut olla perillä luonnon tapahtumista, sillä jostakin syystä ketut näyttävät siirtyvän jääreittien käyttöön heti, kun se vain suinkin on mahdollista. Muutenkin lumen tultua huomaa, ettemme taida sittenkään ihan ainoat asukkaat näillä perillä olla. Jäljistä päätellen trafiikki piha-alueella on melkoinen pimeän aikana, ja luultavasti sadat silmäparit tarkkailevat meitä koko ajan hämärän metsän suojista.


Myös linnut ovat löytäneet pihan ruokintapaikalle, vaikka tänä vuonna ruokinnan aloitus viivästyi melkoisesti. Mustarastas-raukka on kyyhöttänyt uskollisesti syreenipensaasta roikkuvan lintulaudan alla odottaen, että välillä tipahtaisi siemen tai pähkinä myös sen iloksi. Siitä on tullut niin rohkea, ettei se lehahda lentoon, vaikka talonväki kulkeekin sen ohitse pihalla.


Laitoin mustarastaalle auringonkukan siemeniä ja pähkinöitä maahankin, mutta melkein heti ne peittyvät tuiskuavan lumen alle. Muovisessa jäätelöastiassa ne sentään pysyivät vähän kauemmin näkyvissä. Kippo ei todellakaan ole mikään pihan kaunistus, mutta lintu oli siitä mielissään. Myös närhi bongasi uuden ruokinta-astian, eikä mennyt kuin hetki, kun se oli jo imuroinnut suurimman osan siemenistä kupuunsa.


Nyt kun talvikelit saapuivat, ja tulisijoja on käytetty lähes päivittäin, on varmasti sopiva hetki esitellä myös Airisrannan erikoinen savuhormi. Se on melkein kuin taideteos portaikossa. Toinen puoli hormista on makuuhuoneen puolella. Savuhormin erikoista muotoa olemme ihmetelleet alusta alkaen, mutta kukaan ei ole oikein osannut sanoa, miksi se on kierteellä. Nuohoojan mielestä muodolla ei ole ainakaan mitään tekemistä sen kanssa, että tulisijat vetäisivät paremmin. Taitaa olla vain niin, että muurari on ollut humoristinen esteetikko, joka on halunnut jättää jälkeensä jotain tavanomaisuudesta poikkeavaa ja päättänyt taiteilla hormista korkkiruuvin.

Onko kukaan muu törmännyt vastaavanlaiseen savuhormin muotokieleen?


Lisää lunta satelee koko ajan, ja ensimmäiset lumityöt on pitkästä aikaa tehty myös Airisrannan pihamaalla. On se vaan mukava, että saaristoonkin saatiin kunnon talvi.  


Rentouttavaa viikonloppua teille kaikille!

-Airisrannan Päivi-59 kommenttia:

 1. Kyllä minä olen outoja savuhormeja nähnyt, mutta en moista kiemuraa! Ihan totta; kuin taideteos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No taitaa se sitten aika erikoinen olla! Muurarilla on varmaan ollut hauskaa, kun on sitä suunnitellut. :)

   Poista
 2. Talvea niin kovasti toivottiin ja nyt se tuli - myös tänne :)
  Tuo hormi on metkan mallinen, mikähän ajatus muurarilla on ollut mielessä? Hän on ollut varmaankin paikallinen Caudi ja jättänyt muotokieleltään erikoisen kauniin piipun jälkeensä. Kuka sitä sanoo, että piipun pitäisi olla suora.
  Hurmaava yksityiskohta talossa!
  Mennä viikolla kun olen enemmin ajellut tuolla maanteillä, niin ajattelin, että kiitos, nyt riittää jo. Toive toteutui ja lunta tuli, riittää, riittää.
  Mukavaa alkavaa viikonloppua sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä kyllä, talvi toden totta saatiin. :) Ihan mukavaa, kunhan antaa ajoissa tilaa keväälle. Tien päällä nämä tuiskukelit ovat kyllä melko ikäviä, sen ymmärrän.

   Kiitos yleissivistävästä tiedosta! Mukava oppia tuntemaan ihan uusi arkkitehti. En ollut ennen kuulutkaan. :)

   Poista
  2. Kirjoitin väärin, eli Gaudi. Barcelonassa on hänen hienoja rakennuksia. Jos joskus sinne menee, niin kannattaa käydä ehdottomasti tutustumassa :)

   Poista
  3. Kiitos Anu, googletinkin nimen, mutta siinä vaiheessa Gaudi ei tuntunut ollenkaan tutulta. Tajusin vasta äsken Kiisun kommentista, että olen käynyt Gaudin suunnittelmassa kirkossa Barcelonassa. Reissu vain oli niin pikainen yhden päivän vierailu, ettei sitä ehtinyt kunnolla sisäistää kaikkea näkemäänsä. Jos tosiaan joskus vielä tulee matkustettua sinne, pitää ehdottomasti perehtyä tarkemmin muihinkin rakennuksiin. Ja kirkossa täytyy käydä kunnolla ajan kanssa. :)

   Poista
 3. Hienoa, että saitte talven myös sinne saaristoon ja voitte nyt nauttia lumisista maisemista. Luonto ja puut ovatkin nyt puhtaan lumen kuorruttamina todella kaunista katseltavaa ja olen itsekkin ihan fiiliksissä.
  Onpa todella persoonallinen ja ennennäkemätön hormi. Tuon katseluun ei varmaan heti kyllästy.
  Oikein mukavaa ja tunnelmallista viikonloppua Airisrantaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täällä lunta jo kaivattu, kun sitä ei saatu kunnolla viime talvenakaan. Vaikka lumettomat olot helpottavat aika paljon elämää, on se pitemmän päälle aika puuduttavaa. Lumiset puut ovat kyllä aivan ihania.
   Ehkä tuollaista hormia tulee katseltua vähän useammin kuin ihan tavallista, oikeassa olet. Mukavaa viikonvaihdetta myös sinulle!

   Poista
 4. Teidän elämä siellä saaristossa on kuin satukirjasta lukisi. Mukava kun saitte lunta. Kyllähän se Suomen talveen kuuluu. Meillekin länsi-Suomeen lumi on tullut aika hiljattain. Viime yönä saimme sitä nyt vielä lisää. Mukava niin.

  En ole kyllä koskaan nähnyt noin mielenkiintoisen muotoista savupiippua. Hienoa, kun taiteilija on ollut rohkea ja tehnyt aivan erilaista muotoa. Hormi on kyllä upea yksityiskohta.

  Kyllä metsän eläimet nyt etsivät ruokaa ja lämpöä. Hauska kyllä nähdä pienten ja tietysti isojenkin vipeltäjien jälkiä :)

  Lämpimät kiitokset terveisistä, jotka tänään sain <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän täällä luonnon puolesta on aika satumainen elinympäristö. Eläimet uskaltavat tulla, kun on hiljaista ja rauhallista. Tuo hormi on ihmetyttänyt kaikkia, jotka ovat täällä käyneet, mutta mitään järkevää syytä tai selitystä muodolle ei tunnu löytyvän. Kiva yksityiskohta sinänsä. :)

   Kiitos itsellesi, Kanneli! <3 Mukava, että terveiset löysivät perille. Elämässä tapahtuu aina välillä hauskoja yllätyksiä. Laitoin sinulle tuossa aiemmin postia meiliisi. :)

   Poista
 5. Ihanaa kun laitoit rastaalle omat siemenet, kävi niin sitä ensin sääliksi... Ei pitäisi inhimillistää niin luontokappaleita, mutta minkäs teet, kun ovat niin suloisia. :)

  Savuhormi on upea ja sopii kyllä tuohon porraskäytävään aivan täydellisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kun kiva kuulla, että muutkin ajattelevat samoin. Minuakin välillä haittaa, kun suhtaudun eläimiin niin tunteellisesti, mutta...On niitä vain mukava seurata ja omalta osaltaan helpottaa niiden oloa ankaran talven keskellä.

   Meillä oli tuuria, että portaat onnistui tehdä hormin viereen, vaikka niiden paikka muuttuikin alkuperäisestä. Olisikohan tuo hormi nyt sitten sitä tilataidetta. :)

   Poista
 6. Kyllä se lumi kuuluu talveen, vaikka vähäinenkin.
  Mielelläni kyllä alan kohta odottelemaankevättä, talvi ei ole mun juttu. En tykkää harrastaa mitään talvilajejakaan, lumityöt on ne pakolliset.
  Onpas erikoinen teos muurarilta! Oikein mukavaa tammikuun jatkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Meillä taitaa kohta olla jo enemmän lunta kuin siellä Keski-Pohjanmaan rannikolla. Se on aika harvinaista. Lumityöt on tosiaan hyvää ja pakollista liikuntaa, kun ei aina jaksa tai ehdi lenkillekään. Muurari on varmaan tehnyt työnsä pilke silmäkulmassa. :) Kiitos, samoin sinulle!

   Poista
 7. Mustarastas tykkää paljon omenista, nakkaappa välillä sille jokunen sillontällöin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin heti viemässä omenan paloja maahan. Kiitos vinkistä! Samalla laitoin rusinoita ja kuivattuja karpaloita, kun oli jäänyt pussin pohjalle. Noita marjoja olen vienyt ennenkin, mutta rusinoita taisin laittaa vasta nyt ensimmäisen kerran. Nyt ei sada enää lunta, joten ihan heti herkut eivät toivottavasti peity piiloon. :)

   Poista
 8. Kyllä on teidän paikkanne ihan satumainen ja talo myös,niin harmoninen ja rauhallinen sisustuskin!
  Kettua on kyllä mukava seurata.Leikkasin juhannuksena äitini pensasaitaa, kun kettu tulla jolkotteli pitkin tietä. Se pysähtyi ja hetken tuijotimme vain toisiamme.Sitten se lähti jolkottelemaan tietä (peltojakin on ympärillä :)) pitkin eteenpäin. Tiesi vissiin ,että Juhannus on niin hiljaista aikaa kylillä,että päätti käyttää tilanteen hyväkseen :))

  Mustarastas taas laulaa melkein kauniimmin kuin satakieli,moni erehtyy näiden
  laulussa. Mekin ollaan jo vuosia ruokittu äitini pihan lintuja. Nyt äiti on poissa, mutta pihan linnut kyllä ruokitaan edelleen.

  Tuo hormi on kyllä todellakin taideteos. Anun viittaamaan Antonio Gaudiin ja hänen arkkitehtuuriinsa olen jo vuosia sitten rakastunut palavasti. Barcelonan La Sagrada Familia- kirkko on hänen tunnetuin taidonnäytteensä.Kirkkoa rakennetaan edelleen valmiiksi lahjoitusvaroin, sekun jäi kesken, koska mestari itse jäi ratikan alle kesken rakennustöiden. Hänen teoksissaan ei ole yhtään suoraa kulmaa. Kävin itse tutustumassa Bssä hänen luomuksiinsa,ovat ainutlaatuisia...

  Mukavia talvipäiviä teillepäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Kiisu mieltä lämmittävästä kommentistasi! <3

   Taisi kettu vaistota, että törmäsi eläinten ystävään siellä äitisi pihalla. Tuollaiset ovat hauskoja kohtaamisia. Mustarastaan laulu on aivan ihanaa, ja kun sen kuulee ensimmäisen kerran alkukeväällä kylmät väreet menevät melkein selkäpiitä pitkin. Olet oikeassa, että noiden kahden laulussa on todella paljon samaa ja äänen voimakkuudessa ne ovat ihan omaa luokkaansa.

   Ooh, nyt vasta tajusin, että olen itsekin käynyt samassa kirkossa joskus 2005, mutta niin hatara on ihmisen pää, ettei Gaudi sanonut minulle nimenä mitään. Käynti oli pikainen, mutta kirkko oli tosi vaikuttava ikuisen remontinkin alla. Olipa mainiota, että tuokin asia selvisi hormin myötä. Hauskoja sattumuksia. Mukavia tammikuun päiviä myös sinulle! <3

   Poista
 9. Onpas kertakaikkisen erikoinen ja KAUNIS savuhormi! Täälläkin on nyt valkoinen maa ja auringon säteet kimmeltävät hangella niin ihanasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelimme noudattaa peruskorjauksen yhteydessä vanhaa neuvoa: mitä et voi piilottaa, korosta. :) Hormi oli alunperin vain tavallinen punatiilistä tehty piippu, ja se oli aika lailla epätasainen. Lopputulos oli kuitenkin yllättävän hyvä.

   Aurinko näyttäytyi täälläkin, mutta nyt leijailee taas kevyesti lunta. Kiitos Tiina kommentistasi! <3

   Poista
 10. Kuvistasi ja kertomastasi tulee aina erityinen tunnelma.Itselleni se on Airisranta-tunnelma :)
  Osaat lämpimästi ja mielenkiintoisesti kertoa ympäristönne tapahtumista <3
  Ihana tuo mustarastas.Laillasi minäkään en voi olla säälimättä noita pikkulintuja pakkasilla.Työpaikallekkin piti ostaa omat siemenet, että saan laitettua aina takapihan tirpusille.(Helsingissä Mannerheimintiellä) :)
  Tiedätkö, minulle tuli sponttaani mielleyhtymä meren kuohupää aaltoon tuosta teidän aivan fantastisen kauniista hormistanne.No, ainakin ajatus sopii hyvin ympäristöönne :)
  Ensimmäisessä kuvassa on niin hieno kolmiuloitteinen vaikutelma, että ihan, kuin siinä itse kävelisi ja nauttisi maisemasta.
  Kiitos Päivi, ja hyvää talvista viikonloppua sinullekkin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten ihanasti sanottu! Olen suorastaan otettu!<3

   Mahtavaa, että ruokit lintuja keskellä Helsinkiä. Ensimmäiseksi ei todellakaan tule mieleen lintulauta Mannerheimintiellä. :)

   Ajatuksesi on muuten loistava noista meren vaahtopäistä! Todella! Siltähän hormi tosiaan näyttää. Jospa muurarikin on ajatellut juuri noin. :) Ja tosi mukava kuulla, että kuva tempaa mukaansa. Kiitos paljon Mirjam-Matilda! <3

   Poista
 11. Kyllä lumimaisema on kaunis. Viima jäähdyttää väärästä suunnasta tullessaan kovasti enemmän, kuin paukkupakkasetkaan. Mukava, että saatte tuota kettua seurailla;)
  Erikoinen on savuhormi, kaunis. Veikkaisin, että muuraajaa on ollut taiteellinen ja ei niin tosikko;) Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin olemme oppineet alkaneet vähitellen uskoa tuulen voiman, emmekä enää ihmettele, miksi lämpö tuntuu yhtäkkiä vain katoavan jonnekin, vaikka pakkasta ei olisi nimeksikään. Kaksi talvea meni käytännössä ilman lunta, joten nyt lumisesta maisemasta osaa nauttia oikein kunnolla.

   Minäkin arvelen, että muurarilla on ollut pilke silmäkulmassa, kun hän on työhön ryhtynyt. :) Kiitos, Hyvä Mieli! <3

   Poista
 12. Erikoinen ja kaunis hormi! Onko se aina ollut esillä vai ns. vintin puolella? Mietin että onkohan muurari hakenut sille kaunista ulkonäköäkin toimivuuden lisäksi jos hormi on ollut aina esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alunperinkin hormi on ollut vintille menevän portaikon vieressä, mutta silloin vintille kuljettiin kuistista ja portaat oli oven takana. Nykyisin portaat menevät samaa seinälinjaa pitkin, mutta vastakkaisesta suunnasta. Jospa muurari ajatteli kokeilla uutta ideaa, koska hormi jäi kuitenkin hieman piiloon päivittäisiltä katseilta. Ei olisi tullut niin suurta vahinkoa, jos malli olisi pahasti epäonnistunut. :)

   Poista
 13. Nyt onkin rannikolla pyryttänyt viime aikoina enemmän kuin sisämaassa. Odotan innolla, että mekin päätämme lähteä vaeltamaan jäiden yli saareen ja katsomaan, miltä meillä näyttää. Pysähtyneen hiljaiselta ja ihanalta, toivottavasti, kuten näissä sinun kuvisssasi!

  No on toden totta erikoinen muuraus! Mutta hieno ja ainutlaatuinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, niin minäkin uskon, että saatte kokea tuon pysähtyneen hiljaisuuden Idurissa. Lumi vielä korostaa talven äänettömyyttä.

   Täällä ei vielä pitkään aikaan uskalla mennä jäille, sillä vesi nousee edustallamme vähän väliä jään päälle. Ja kun laivareitti menee vierestä, avovesi on ihan lähellä. Luulen, että olemme arempia jäille menijöitä kuin ikänsä täällä asuneet, mutta virtaukset vähän pelottavat. Tai se, ettei virtapaikkoja tunne. :)

   Korkkiruuvimuuraus ei todellakaan näytä olevan kovin yleinen. :)

   Poista
 14. Onpa erikoinen muuraus, kuin taideteos - ei varmasti monessa kodissa ole noin upeaa muuria! Mekin olemme vain onnellisia, kun on pohjoistuuli. Se on ainut mikä ei ota taloon. Kiva kun olette saaneet vihdoin lunta ja ymmärrän hyvin tunteesi, lumessa on ihan oma taika. Me olemme saaneet runsaasti lunta parin päivän ajan ja voi kun on kaunista! Kauniita talvisia päiviä Airisrantaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuulella tosiaan on väliä ainakin vanhassa talossa asuville. Onneksi on kiemurainen hormi, jonka avustuksella talo pysyy lämpimänä myrskytuulillakin. :)

   Meillä oli lunta kunnolla viimeksi pari vuotta sitten, joten mielellään niitä lumitöitä taas vähän aikaa tekee. Ja kyllä pakkanen kuuluu ehdottomasti juuri tammikuuhun. Saa nähdä, pääsenkö tänä vuonna hiihtelemään. :) Kiitos Mia! <3

   Poista
 15. Onpa kyllä erikoinen muuri! Varmaan tosiaan muurari on ottanut mallia Gaudilta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin luulen, kun pari muutakin kommentoijaa on ollut kanssasi samaa mieltä. On mukava, kun talon hormin myötä tulee ylimääräistä yleissivistystä. Jostakin syystä Gaudi ei ollut minulle lainkaan tuttu nimi, vaikka olin käynyt hänen suunnittelemassa kirkossakin Barcelonassa. :)

   Poista
 16. Ihania talvikuvia <3 Täällä on myös kunnon talvi - vihdoinkin :) Nautin niin valkoisen pehmeästä maisemasta, valoisuudesta ja lumitöistä !
  Tuo muuri onkin ihastuttavan omaperäinen. Meillä on myös lämmitetty useampaakin tulipesää ihan päivittäin. Ihanaihana lumitalvi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin jännää, että lumitöistäkin voi nauttia, kun niitä ei ole ollut liikaa. :) Ja maisema näyttää vaihteeksi ihan uudelta. Muuri on tosiaan omaperäinen, kun kukaan muukaan ei näköjään ole sellaiseen aikaisemmin törmännyt. Kiitos SisustEllen! Nautitaan talvesta! <3

   Poista
 17. Erikoinen savuhormi, todella kaunis.
  Ihastuttavat kuvat jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hormi on tosiaan aiheuttanut päänvaivaa ja ihmetystä vuosien varrella. Mukava, että sitä saa siinä katsella. :) Kiitos kovasti Marliska! <3

   Poista
 18. Kauniita kuvia.
  Upea savihormi!
  Mukavaa lauantai-iltaa ♥︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kati! <3 Savuhormi on mukava pala talon historiaa, joka voitiin säilyttää. :) Kivaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 19. Hormi on tosiaan kuin taideteos, kaunis. On ollut persoonallinen muurari...:)

  Hieno postaus muutenkin, nautin sanojesi lukemisesta ja kuviesi katsomisesta. Ne välittävät kuvaa elämästänne mielenkiintoisella tavalla. Melkein tunsin tuulenpuhurien kylmyyden ja sen mukavan tunteen, kun sitä saa katsella sisältäkäsin lämpimästä. Kiitos tästä elämyksestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasta nyt huomasin ajatella, ettei todellakaan ole itsestään selvää, että hormi säilyi. Onneksi se ja tulisijat olivat niin hyvässä kunnossa, ettei niille tarvinnut tehdä mitään. Tuskinpa uutta hormia olisi enää muurattu samalla tavalla. :)

   Voi kiitos kauniista sanoistasi, nainen.kuvastimessa! Mieltä lämmittävää kuulla, että tunnelma välittyy sinne ruudun toiselle puolellekin. Nautinnollisia talvipäiviä sinulle! <3

   Poista
 20. Minäkin pidän talvesta, edellyttäen että on sopivasti pakkasta ja paljon lunta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, pakkasen narskumista on kiva kuunnella askelten alla, mutta liikaa ei sitäkään tarvitse olla. Minulle riittää tämä lumimäärä, jos se vain pysyy maassa jonkin aikaa. Vesikelit talvella ovat aika kamalia. :)

   Poista
 21. Taiteellinen hormi!

  Minulla on sellainen käsitys, että kettu kiertää mielellään jäärannan kautta, koska se etsii esim. jäähän jäätyneitä lintuja (kuten joutsenia).

  Mustarastaat syövät mielellään myös rusinoita tai kuivattuja hedelmiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Muurari on saanut toteuttaa luovuuttaan.

   Ahaa, vai sitä varten kettu liikkuu jäällä. Ihmettelinkin, mitä syötävää sieltä voisi löytyä, koska eihän se varmaankaan ihan huvikseen jäälle mene.

   No, sitten laitoin ihan oikeat eväät mustarastaalle, kun vein lisäksi juuri rusinoita ja kuivattuja karpaloita ja omenan paloja. Melkoinen pörinä ruokapaikalla käy. :)

   Poista
 22. Kävimme viikonloppuna Paraisilla ja siellä näytti sunnuntaina aivan upealle. Kyllä talvi on kaunis, mutta kylmää on tällä hetkellä. Mukavaa viikkoa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että teille sattui kaunis talvipäivä vierailunne aikana. Viikonloppuna oli todella kaunista ja keväistä myös meillä. Lumi tuo ihanaa vaihtelua pitkään jatkuneeseen pimeään kauteen ja harmauteen. Hyvää alkanutta viikkoa myös sinulle! :)

   Poista
 23. Melko huikea savuhormi! Tosi hieno. Muurari on ollut taiteellinen yksilö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se aika hauska hormi ja näyttää siltä, ettei kovinkaan yleinen malli. :) Muurari on tosiaan jättänyt mukavan jäljen talon historiaan. Kiitos paljon, Kaisla, kommentistasi!

   Poista
 24. Kyllä nyt on ihana uuneja lämmitellä ja vain katsella hyytävää maisemaa ikkunoista. Mieletön veistos teillä siellä, enpä ole ennen moista nähnyt! Hauska persoonallinen yksityiskohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä minäkin nautin. Onni on saada istua pirtin lämmössä, kun ulkona tuiskuaa ja pakkanen paukkuu. :)

   Joku ehdottikin osuvasti, että muuri tuo mieleen meren vaahtopäät. Ties vaikka muurari olisi ajatellut samoin. :)

   Poista
 25. Upeita kuvia ja hienosti kerrottu. Olen ekaa kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Ois tosi kiva jos tulisit kylään Aurinkokujalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi! <3 Ilman muuta tulen vierailulle Aurinkokujalle! :)

   Poista
 26. Vastaukset
  1. Mukava yksityiskohta tuo muuri on. Onneksi se pystyttiin säilyttämään. Kiitos Tuija vierailustasi ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi! :)

   Poista
 27. Kyllä tuo muuri ihan taideteoksen veroinen on, ainakin joku on uhrannut sille aikaa ja vaivaa. :) Jotenkin tuollainen tuuleton lumisateinen merimaisema on mieleeni. Siitä huokuu tietynlainen kiireettömyyden tuntu.

  VastaaPoista
 28. Voi että, miten kaunis ja hauska hormi! Ihastuttava. Olen myös nauttinut pakkasesta ja lumesta. Teidän mustarastas on suloinen. Hyvä, että saa ruokaa <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hormi herättää kyllä kaikissa meillä vierailevissa ihmetystä ja ihastusta. Pakkanen on alkanut täällä hellittää ja on ollut melkein keväistä. Uskon, että mustarastaskin selviää talven kourista, kun tietää ruokapaikan. :)

   Poista
 29. No onpa todella kaunis hormi ! Kauniita talvisia päiviä Airisrantaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mäntylän Mummi! <3 Hormi on hauska yksityiskohta talossa; onneksi se pystyttiin säilyttämään. Aurinkoisia talvipäiviä myös sinulle! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!