Follow my blog with Bloglovin

Tausta

torstai 18. kesäkuuta 2015

Mama

Juhannus lähestyy kovaa vauhtia, mutta ulkona näyttää siltä kuin eläisimme keskellä synkintä syksyä.  Sataa ja tuulee eikä lämpötilassakaan ole hurraamista. Aika on muutenkin vierähtänyt hurjaa vauhtia eteenpäin kaikenlaisen puuhastelun merkeissä. Mutta jotakin uutta Airisrannassa on sentään tapahtunut.

Kun miesväkeen iskee venekuume oikein kunnolla, siinä ei näköjään auta mikään. Tähän mennessä olen saanut suitsittua veneenostohaluja kuin ihmeen kaupalla, mutta tällä kertaa jäin tappiolle. Järkevyys ei ollut valttia viime viikonloppuna, kun sopiva vene oli löytynyt muutamaa päivää aikaisemmin netistä. Eivät auttaneet puheet vinksallaan olevasta navetasta tai rupsahtaneesta venevajasta, peltikaton maalaamisesta tai rantasaunan ehostustarpeista, jotka minun päässäni sijoittuivat rahanreikälistan kärkipaikoille. Mama vei voiton.


Ja tässä hän on, Mama, 39-vuotias hyvinsäilynyt retrokaunotar. Purjevene, jonka ei koskaan pitänyt kotiutua Airisrantaan. Jos venehaaveiluja joskus on ollutkin, purjeveneen hankkiminen ei  ole käynyt ensimmäisenä mielessä. Eihän meillä kukaan edes osaa purjehtia! Mutta toisin kävi. Kun hintakin nappasi vielä kohdalleen, ostopäätös oli selvä. Kaksituhatta euroa ja kaksi ostajaa, ihan hyvä kauppa meidän mielestämme. Ja totta, kyllähän merenrantatalossa tietysti jonkinlainen vene on oltava.Harmaan ja sateisen sunnuntain iltapuolella kaksi onnellista purjehtijaa, isä ja poika, saapuivat kotisatamaan leveä hymy naamallaan. Purjehtiminen oli kuulemma ihan helppoa. Aivan laituriin saakka tuuli ei kuitenkaan riittänyt, joten minulle soitettiin hyvissä ajoin, että osasin tulla laiturille katsomaan, kun purjeet olivat vielä ylhäällä.Myös laivaväylän ylitys, jota itse pelkäsin eniten, onnistui kuulemma kunnialla, vaikka usvasta ilmestyvä jättimäinen rahtilaiva ei välttämättä olekaan kovin mukava yllätys ensikertaa purjehtivalle. Alta sentään selvittiin pois. Eli kaikki meni hyvin siihen saakka, kunnes vene piti saada ankkuroitua rantaan. Siinä vaiheessa jotakin tapahtui, ja yhtäkkiä köysi olikin mukavasti kiertyneenä peräsimen ympärille. Hmm...Kuten arvata saattaa, purjehduskausi ei ole vielä edellä mainitusta syystä pyörähtänyt käyntiin Airisrannassa. Kun vielä työmatkat sattuivat alkuviikolle, niin nyt on hurja paine saada vene kuntoon juhannukseksi. Siispä mies on hankkimassa parasta aikaa kuivapukua lainaksi, ja tarkoitus olisi jollakin konstilla irrotella köysi irti peräsimestä. Hyytävän kylmään veteen kun ei ole ihan kiva pelkillä uimahousuilla sukeltaa.


Saapa nähdä, kuinka Airisrannassa selvitään uusista haasteista. Mutta eikös se ollutkin niin, että kaikki paitsi purjehdus on turhaa...


Lämmintä ja aurinkoista juhannusta teille kaikille!

-Airisrannan Päivi-
36 kommenttia:

 1. Pakko sanoa, että purjevene kyllä kieltämättä istuu tuohon maisemaan paremmin kuin hyvin! Purjehtimisessa riittää varmasti rutkasti opeteltavaa (itsellä menisi kyllä sormi suuhun heti), joten toivotaan Mamalle onnistuneita purjehduksia!

  Mukavaa juhannusta sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täytyy tunnustaa, että minustakin se sopii ihan mainiosti venevajan eteen, vaikka miesväelle olen yrittänyt tähän mennessä muuta väittää. :) Kiitos, oppia ikä kaikki, joten jospa ne purjehdustaidotkin vähitellen karttuisivat.

   Poista
 2. Yhdyn edelliseen kommenttiin, istuu maisemaan paremmin kuin hyvin! Niin, ja tiedän kyllä kun mies päättää jotain ostaa - mitä minä en ole ajatellutkaan hankkia.. :) Ihania purjehdus hetkiä Mamalla, varmasti riittää opeteltavaa! Vielä sun kuvista - ne ovat aivan mielettömän kauniita - teillä on niin kaunista sielä! Ihanaa juhannusta ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että muillakin on vastaavia kokemuksia miesväen aivoituksista. :))

   Aivan ihana kuulla, kiitos Mia! <3

   Poista
 3. Hih! Myötätuulta purjeisiin Mamalle! Ehkä kokkamme vielä kohtaavat, samoilla vesillä
  kun seilaamme :))

  Kun miesväki saa jotain päähänsä, niitä ei niin helpolla käännytetäkään. Mutta mukavaa on se,
  että nyt pojallasi ja miehelläsi on yhteinen ja mieluinen harrastus, sinun sanoin,
  kaikki muu kuin purjehdus on turhaa...

  Oikein ihanaa juhannusta Villa Airisrantaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, ehkäpä meidänkin venekunta saa joskus sen verran tuulta purjeisiin, että pääsee oikein kunnolla seilaamaan. :) Ja olen samaa mieltä, että yhteiset harrastukset ovat tärkeitä. Mukavaa juhannusta teillekin!

   Poista
 4. Ihana Mama! Lempeitä tuulia purjeisiinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! <3 Olen minäkin jo aika ihastunut Mamaan. :)

   Poista
 5. Niin täydellisesti vene istuu tuohon maisemaan! Onnellisia purjehduksia Mamalle ja pitkää ikää :) Aurinkoista keskikesän juhlaa Airisrantaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se Mama varmaan oikeaan paikkaan löysi. Itsekin olen alkanut jo menettää sydäntäni tuolle veneelle.

   Kiitos Kaaru ja mukavaa juhannusjuhlaa mahdollisista sadepisaroista huolimatta! :)

   Poista
 6. Kyllä tuohon vene kuuluu aivan selvästi. Varmasti ne taidot siitä karttuvat ja tuulet muuttuvat suotuisiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minustakin jo siltä tuntuu, että Mama taisi sittenkin löytää kotiin. :) Ja köysikin on vihdoin peräsimestä irti, joten harjoitukset ovat täällä täydessä käynnissä. ;)

   Poista
 7. Suotuisia tuulia ja myötämielistä juhannusta koko Ainisrannan poppoolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lovviisa ja leppoisaa juhannusjuhlaa myös sinulle! <3

   Poista
 8. Kaunis vene. Toivotaan hyviä purjehdussäitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Katja! Hyvät kelit olisi kyllä jo kovasti tervetulleita. :)

   Poista
 9. Samalla niin ihanaa ja vähän peottavaakin.... Tiedän tunteen. Kaikkea oppii kun opettelee. Edessä on teillä upeita hetkiä vesillä. Hyvä, että se köysi meni tuossa sinne jumiin eikä aavalla ulapalla. Yhdyn myös siihen, että vene on kuin luotu tuohon maisemaan:)
  Ihanaa Juhannusta sinne ja iloa ja onnea tuleviin purjehduksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, tekemällä oppii. :) Uskon myös, että purjehtimisesta voi hyvinkin tulla myös minun juttuni. Oikein mukavaa juhannusta myös sinulle, Anu!

   Poista
 10. Oioi, ihana kaunotar<3 Kyllä tuo Mama täydensi ihanaa idylliänne!
  Suloista juhannusta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla, kiitti! Kyllähän se tuntuu sopeutuvan hyvin maisemaan. :)

   Lempeän lämmintä juhannusta myös sinulle! <3

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos Jenna ja oikein mukavaa juhannusta myös sinulle! <3

   Poista
 12. Kaunis purjevene! <3 Ja ihana koti teillä siellä! Löysin tänne blogiisi, kun tapasin keväällä Lampilla kauppareissulla äitisi Liisa-äitini kanssa :). Iloista juhannusta! t. Hammi eli Hanna-Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Hammi! Olipa ihana yhteydenotto! <3 Ensin piti kyllä vähän aikaa miettiä, mutta luulen arvaavani, kuka olet. Teet kauniita kortteja, jollaisen yksi perheenjäsenistämmekin sai talvella. Kiva, kun löysit tänne. :)

   Ihanaa juhannusta sinulle ja terveisiä myös äidillesi!

   Poista
 13. Ooh! Tuo on kyllä ihan oma taitolajinsa tuo purjehtiminen. Hyvää Juhannusta sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se varmaan vähän harjoittelua vaatii. :) Treenit on kuitenkin menneet yllättävän hyvin tähän mennessä.

   Mukavaa juhannusta myös sinulle Tiina!

   Poista
 14. Oi! Onnea Maman uusille omistajille! Purjevene on kaunis ja tulee varmasti olemaan teille oikein mieluinen.
  Hyvää juhannuksen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ninnu! <3 Ensimmäinen pidempi reissu sujui kivasti paitsi, että ei ollut tuulta. :D Mukava sillä on silti ollut seilata.

   Aurinkoista ja lämmintä loppujuhannusta myös sinulle!

   Poista
 15. Vau, onnea uuden harrastuksen johdosta! Voi miten nätti on Mama :)

  Entisenä vannoutuneena moottoriveneilijänä olisin sitä mieltä, että never alkaisin purjehtimaan. Mutta tuohon hintaan, voisin jopa "mielenhäiriössä" harkita :D Näyttää kyllä varsin onnistuneelta löydöltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnentoivotuksista Taru! :) Kyllä venelöytö on hintansa väärtti.

   Sanos muuta, eipä vielä pari viikkoa sitten osannut arvata, että juhannuksena purjehditaan. Tai no, ei nyt ihan voi purjehtimisesta puhua, kun meri on ollut peilityyni. Siskon luokse päästiin kyläilemään kumminkin eli vesillä oloaikaa yhteensä 5,5 h yhtenä päivänä (moottorilla).

   Koko kevään ja alkukesän on tuullut, että tukka meinaa lähteä, mutta kun meidän perhe hommasi purjeveneen, niin johan tyyntyi. :)) Siis jotain positiivistakin veneostos sai aikaan: lämmintä ja tyyntä.

   Poista
 16. Hee, hauskaa! Ymmärrän hyvin venekuumeen tähän aikaan vuodesta, kun itse sitä myös poden. No, järki voittaa toistaiseksi :).

  Jokainen purjehtija peruuttaa kerran ankkuriköyteen, mutta ei peruuta enää sen jälkeen toista kertaa ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, tuohan olikin hyvä tieto, että muillekin saattaa käydä samoin köysien kanssa. Ajattelin, että Airisrannassa vain on tumpeloita veneilijöitä. :)

   Kyllä se taitaa aika monella ranta-asujalla juuri näihin aikoihin vetää eniten vesille, ja kuume iskee.

   Poista
  2. Meillä kävi samoin neitsytpurjehduksella ja vastaavia tilanteita on todistettu venerannoissa muiden osalta sen jälkeen. Kantapään kautta oppii! :D

   Poista
  3. Onpa lohdullista kuulla! :D Niinhän se on, että tekemällä oppii. Tuulet vain loppuivat kuin käskystä heti, kun meidän perheeseen hommattiin purjevene. :)

   Poista
 17. Ymmärrystä löytyy :) Meillä tosin kävin toisinpäin. Mies myi veneen, kun koitti perheen aika. Mutta haaveilee nyt jo tosin, että joskus saisi poikiensa kanssa taasen kerran lähteä merille :) Kyllähän se on mukavaa, että isällä ja pojalla on yhteisiä harrastuksia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, yhteiset harrastukset ovat kullanarvoisia. Sitten, kun teidänkin pojat kasvavat, myös vähän vaativampia juttuja on kiva tehdä yhdessä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!