Follow my blog with Bloglovin

Tausta

maanantai 8. kesäkuuta 2015

Kuistin kesä

Tähän vuodenaikaan meillä paistaa kuistiin kesäillan pehmeä aurinko ja lämmittää sen suloisen lämpimäksi. Jotenkin auringon lämpö saa puiset pinnat jopa tuoksumaan erilaiselta kuin normaalisti. Tällä kertaa inspiroiduin kuitenkin omenan- ja syreeninkukkien huumaavasta tuoksusta, joka on täyttänyt kuistin jo sunnuntai-iltapäivästä lähtien. Kun omenapuut ovat kuin kermavaahtoa ja syreenit hohtavat violettina ja valkoisena, en voi olla poimimatta sitä ihanuutta myös sisälle. Ja se tuoksu... aah.

maalaisromanttinen kuisti, lasikuisti, kaunis koti

Kuisti taitaa olla Airisrannassa se huone, jossa vuodenaikojen vaihtelu näkyy parhaiten. Syksyllä siellä koristivat värikkäät lehdet ja ruusunmarjat, talvella ja jouluna kynttilät ja havut, keväällä narsissit ja talvehtivat pelargoniat sekä muut kukat. Ja nyt on sitten käsillä se aika vuodesta, jolloin erilaisia kukkijoita riittää jokaiselle viikolle omansa.

maalaisromanttinen kuisti, lasikuisti, kaunis koti

Vasta kesällä, kun ilmat lämpenevät avaamme kuistin pariovet. Muulloin ovet pidetään kiinni, sillä kuisti toimii erinomaisena lämpöeristeenä kylmillä ilmoilla. Viime talvenakaan siellä ei ollut lämpö päällä käytännössä lainkaan, mutta siitä huolimatta lämpötila pysyi alimmillaankin yhdentoista asteen yläpuolella.

Tässä kohtaa täytyy kehaista, että viime vuoden sähkön kulutuksemme oli 13 242 kilovattituntia. Se on minusta aika hyvä saavutus, kun asumme sata vuotta vanhassa talossa, jossa neliöitä on yli 230. Vieraat saattavat ehkä palella, mutta itse olemme tottuneet talvisin 18-19 asteen lämpötiloihin. Silloin on vain ihanaa sytyttää tuli takkaan ja nauttia sen levittämästä pehmeästä hohteesta villasukat jalassa.


vanha tuoli, maalaisromanttinen, kuisti, lasikuisti


Mutta talvesta puhuminen sikseen, kohtahan on juhannus. Sen sijaan esittelen teille toisen vanhan pienen tuolin, joka on saanut uuden kodin Airisrannasta. Hilima-Sofian niin ikään pikkuriikkinen tuolihan olikin mukana kuvissa jo aikaisemmin keväällä. Tämä kuistissa majaileva vihreä kaunotar jäi jostain syystä täysin huomiotta syksyllä, jolloin ensimmäisen kerran otin kuvia kuististamme. Nyt se siis ansaitsee tulla esitellyksi lempeässä iltauringon valossa.

Tuoli on mieheni suvun perintöä, ja kun hänen kotitilansa jäämistöä jaettiin, löysimme piha-aitasta itsellemme muistoksi tämän ihanuuden. Emme tiedä, kuinka vanha tuoli mahtaa olla, mutta luultavasti jostain 1850-luvun vaiheilta. Löysimme nimittäin aitasta myös puisen astian, jonka pohjaan oli kaiverrettu vuosiluku 1849. Tuolissa on käytetty puunauloja, kuten tarkkasilmäisimmät saattavat kuvasta havaita. Ne törröttävät istuinosan reunassa.

maalaisromanttinen, kaunis koti, kuisti

Voisinpa lähettää täällä leijuvan hurmaavan tuoksun myös sinne ruudun toiselle puolelle. Vaikka melkeinhän tuo kuvakin jo tuoksuu. :)


Lämpöä ja aurinkoa viikkoonne!

-Airisrannan Päivi-

24 kommenttia:

 1. Tuon tuoksun kyllä voi aistia tännekin asti! Syreenit ovat niin ihanan huumaavan tuoksuisia.
  Onneksi löysitte tuon ihana pienen tuolin, todella suloinen - oikea aarre ♥︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoli oli tosi kiva löytö ja kuistissa se on kotonaan. Tuoksua muuten riittää edelleen. :)

   Poista
 2. Söppänä tuoli :) Täällä vielä odotellaan syreenien ja omenien kukintaa :) Enpä olekaan kokeillut yhdistää molempien tuoksuja samaan pakettiin, varmasti on huumaava tuoksu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla yhdistää noita pihan tuoksuja. Minusta omenan- ja syreeninkukat ovat vielä kauniitkin yhdessä. :)

   Poista
 3. Ihana tunnelma kuvissasi! Tuo vanha tuoli on hurjan kaunis,
  oikea kaunotar.
  Syreenit ovat lempikukkiani, niitä minäkin taittelen maljakkoon
  omalta pihalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Teija! Onpa kiva kuulla, että tunnelma välittyi kuvista ruudun toiselle puolellekin. :) Nyt ei tosiaan kukkakauppaan tarvitse lähteä, kun piha tarjoaa parastaan.

   Poista
 4. Syreenin mieletön tuoksu on tämän ajan parhaita asioita. Se todellakin huumaa pään…Ja aivan valloittava tämä pieni tuoli: vanhoilla tuoleilla on historiaa. Itse olen pelastanut kappaleita jätelavoilta, kirppiksiltä…Löytöni taitaa olla Turunmaan saaristosta vanhat pappilan tuolit, niin kauniit ja kestävät. Vanhoissa tuoleissa on jotakin kaunista ajan tuomaa, ja kerrostumaa. Se on varmaan sitä elämää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syreeni on jotenkin vanhan pihan käyntikortti. Varsinkin kun niitä on paljon, tuoksu leijuu kaikkialla.

   Varmasti ihanat nuo vanhat pappilan tuolisi. Vanhoissa kalusteissa tosiaan näkyy elämä: kuluneet pinnat kertovat, että niitä on aikanaan käytetty paljon, ja on mukava miettiä, millaiset ihmiset niitä on käyttäneet. :)

   Poista
 5. Ei voi olla totta..miten kaunis tuoli, yksi kauneimmista mitä olen koskaan nähnyt! Ihanaa kun saitte muistoksi sen! Mitä tuohon teidän sisälämpötilaan tulee, niin meillä on ihan sama, n.19 astetta ja sehän on se terveellinen sisälämpötilä :) Aistin kyllä, kuvasi tuoksuu tänne asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Mia, kun itselläsi on kauniita vanhoja huonekaluja vaikka kuinka paljon! <3

   Minustakin tuollainen sisälämpötila on ihan hyvä ja kuten sanoit terveellinen, mutta vaatii totuttelua niiltä, joilla on tapana olla vain t-paita päällä talvellakin. :)

   Poista
 6. Itsekin ihmettelen, miten huoneet ja nurkat muuttavat muotoaan eri vuodenaikoina ja valoissa. Niitä on tosi mielenkiintoista havainnoida. Huokaillen katselin taas kuviasi, kauniit yksityiskohdat, kauniissa villassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, valon vaikutus huoneisiin ja esimerkiksi pihan eri kohtiin on kiehtonut minuakin aina. Ne ovat kuin eläviä tauluja, joita kiva tutkailla eri näköisinä ja värisinä. Pieniä hetken kuvia.

   Kiitos Pilvi kauniista sanoista! <3

   Poista
 7. Kyllä tuoksuu! Kesäkuvien tuoksu välittyy kuvien kautta oikein hyvin :)

  Teillä on hurmaava kuisti. Meidän oma antaa vielä odottaa korjauksiaan, ikkunatkin ovat olleen korjattavana ja kaksi kesää. Jonain päivänä.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hienoa, jos tuoksu levittäytyy teille saakka! :)

   Kiitos Johanna, tosin Gerdan kesähuone on kyllä vertaansa vailla. Siinähän teillä on jo ihana valmis kuisti! :) Kuisti on minusta juuri sellainen kiva ylimääräinen huone, jonka tunnelmaa on mukava muutella vuodenajan mukaan. :)

   Poista
 8. Niin kaunista jälleen kerran! Täällä on syreeni nupulla ja kovasti odotan kukkia. Ehdottomasti täytyy hakea kimppu sisälle sitten :)
  Tuo tuolikin on todella viehättävä :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! Täällä tosiaan syreenit kukkivat 'täysillä' ja jos lämpenee, kukinta loppuu pian. Harmi. Nyt niistä kannattaa nauttia. Hyvää viikonvaihdetta myös sinulle!

   Poista
 9. Kukkien tuoksu on niin tunteisiin vetoavaa. Kävelin muutama päivä sitten miehen ja koirien kanssa lehdon ohi ja pari sekuntia jouduin miettimään, mistä ihana, kotoinen ja lapsuudenkin mieleen tuova haju oli peräisin. Sitten tajusin, että kielothan ne tuoksuivat :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin jännä juttu, miten joku tuoksu liittyy vaikkapa juuri lapsuuteen. Ihan yhtäkkiä tuoksu tulvahtaa jostakin ja heti syntyy mielleyhtymä aika usein onneksi johonkin miellyttävään asiaan. Nytkin piha oli sateen jälkeen tulvillaan alkukesän, ah, niin vienoja parfyymeja.

   Poista
 10. Ihanaa, kun on vanhoja esineitä, joilla on tarina<3
  Tuoksu tuntuu kyllä tänne saakka ....vai tuoksuttavatkohan täällä nuo oman syreenimajamme kukat:)
  Mukavaa juhannusviikkoa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä huonekaluihin liittyvät tarinat lisäävät jotenkin esineen tai huonekalun arvoa ainakin minun päässäni. Taitavat oman pihasit syreenit viedä voiton tällä kertaa. :) Alkukesä on kyllä ihanaa tuoksujen aikaa.

   Kiitos, samoin sinulle mukavaa juhannusviikkoa!

   Poista
 11. Oi miten ihanan blogin löysin täältä! Tuo tuoli on tavattoman kaunis, onnittelut! Nyt lähden lukemaan aiempia postauksiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Sanna! Mukava, että eksyit tänne. :)

   Aurinkoista juhannusviikkoa sinulle!

   Poista
 12. Oi miten ihanan blogin löysin Teija Hakulan blogin kautta. Näin vain nimesi Airisrannan ja tiesin heti, että täällä on kaikkea ihanaa mereen liittyvää. Meri on minulle kaikki kaikessa ja olen yrittänyt pari vuotta asua niin, ettei meri ollut lähellä, se oli tukahduttavaa.

  Nyt asumme Porvoossa pienessä kalastajakylässä ja meri on aivan lähellä. Mummin kesäpaikka Sipookin on 20min päässä ja lapsuudenkaupunki merellinen Helsinki tunnin matkan päässä. :)

  Rakastan vanhoja huonekaluja, vanhoja peltirasioita ja vanhaa tavaraa. Ihania puutuoleja sinulla.

  Liityin lukijaksi ilman muuta. <3

  Aurinkoisia kesäpäiviä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia ja ihanaa, kun löysit tänne! <3 Tervetuloa lämpimästi lukijaksi! <3

   Meren äärellähän me täällä asustamme, mutta oma kotipaikkasi kuulostaa myös aivan idyllisen ihanalta.

   Kauniita kesäpäiviä myös sinulle! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!