Follow my blog with Bloglovin

Tausta

torstai 24. maaliskuuta 2016

Pääsiäistervehdys

Talvi on ehtinyt muuttua kevääksi, ja useita viikkoja on vierähtänyt sitten viime näkemän. Arkiset työt ja puuhat ovat täyttäneet elämän Airisrannassa niin, ettei aikaa kuulumisten kertomiselle ja kuvaamiselle ole oikeastaan liiennyt. Vai liekö sitten se kuuluisa kevätväsymys, joka on saanut yliotteen Airisrannan emännästä kuluneen kevättalven aikana. Joka tapauksessa sain tänään ihanalta lukijalta niin kauniin viestin, että päätin heti ryhdistäytyä ja palata elävien kirjoihin myös blogimaailmassa.



Kuluneen viikon aikana kevät on näyttäytynyt merellä ja pihamaalla jo monella tapaa. Tänään näin  harmaahaikaran ensimmäisen kerran. Se liiteli useita kierroksia edustallamme ikään kuin olisi tullut tervehtimään Airisrannan asukkaita taas pitkän talven jälkeen. Eilen puolestaan ensimmäinen kanadanhanhipariskunta laskeutui rantaveteen. Isokoskelot, joutsenet ja telkät ovat sen sijaan pyörineet maisemissa koko talven, välillä isommalla välillä pienemmällä kokoonpanolla. Uusi tuttavuus lintulaudalla on ollut tikli, mutta siitä en onnistunut saamaan niin hyvää kuvaa, että olisin viitsinyt laittaa sen tänne.

Mutta se, mikä jaksaa aina sykähdyttää eniten on mustarastaan ensimmäinen kujerrus aikaisena kevätaamuna. Tuon upean aamukonsertin onnistuin kuulemaan parisen viikkoa sitten. Kaiken kaikkiaan lintujen liverrys on vallannut jälleen pihapiirin, ja talvinen hiljaisuus on kuin kerralla pois pyyhkäisty.



Syksyllä istuttamani tulppaanin ja narsissin alut näkyvät jo kukkapenkissä, ja riipparaita on alkanut lykätä valkoisia tupsujaan. Vähäinen lumipeite on hiljakseen häipynyt parin viikon aikana, ja vain paikoin näkyy valkoisia läikkiä. Pienet metsätiet lenkkireitillämme ovat kuitenkin paikoin vielä petollisen liukkaita, joten piikkikengät ovat edelleen olleet tarpeen.



Viime lauantaina ystävällinen naapuri kävi taas kippaamassa puukuorman pihallemme. On kuulemma mielestään meille edelleen velkaa viime keväänä antamistamme rakennustarvikkeista. Pahaa pelkään, että velka alkaa kohta kääntyä päälaelleen! Emmekä ehtineet edes kahvikupposta puukuorman tuojalle tarjota, sillä olimme juuri lähdössä konsertti-ja kyläilyreissulle kaupunkiin.



Vaikka maisema on meillä jo lumeton, neljä viikkoa sitten venevaja kylpi talvisen raikkaan aamuauringon väreissä näin kauniisti. Alla oleva kuva on kolme viikkoa sitten otettu verannan kulmaikkunasta.



En ole lopettamassa blogiani, mutta päivitystahti saattaa vaihdella melkoisesti. Mukavaa, että olette siitä huolimatta jaksaneet vierailla ahkerasti.



Hyvää ja rentouttavaa pääsiäisen aikaa teille kaikille!

-Airisrannan Päivi-





58 kommenttia:

  1. Lintujen kevätmuuttoa on mukava seurata, itsekin olen päässyt
    ihailemaan joutsenten ja hanhien paluuta täällä mökkimaisemissa.
    Meillä on vielä jäätä rannassa, joten ei olla päästy vielä laskemaan
    venettä vesille, mutta kohta sekin päivä koittaa. Mies haluaisi jo
    heittää verkot vesille, näin keväällä kun kalasaalis on aina ruhtinaallinen.
    Itsellänikin on ollut havaittavissa kevätväsymystä, bloggaustahti on ollut
    kovin verkkainen. Tuntuu niin hyvältä, kun edessä on neljä vapaapäivää,
    on aikaa ulkoilla ja latailla akkuja.
    Ihanaa ja ennen kaikkea rentouttavaa pääsiäistä sinne Villa Airisrantaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin linnut tuovat kevään. Ja tänä aamuna näin ensimmäiset kurjet! Ah, se huuto...Täällä meri on vapaana jäistä, mutta onhan tuo vielä aika talvista, joten ei ole täälläkään kalastusta aloiteltu. Lähiluodolla siianpyytäjiä on jo kyllä näkynyt. Kun valo lisääntyy, väsymyskin varmaan haihtuu. :)

      Kiitos Teija ja levollista pääsiäislomaa sinulle! <3

      Poista
  2. Todella kauniita kuvia ja keväisiä tunnelmia!
    Kyllä me blogisi lukijat täällä ollaan ja ymmärretään, että ei aina ehdi tai jaksa tehdä postauksia yhtä tiheään. Itselläkin on ollut välillä pitkiäkin taukoja, kun yksinkertaisesti ole vaan ehtinyt blogimaailmaan.
    Aurinkoista pääsiäistä ja keväisiä hetkiä Airisrantaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Riina ihanasta kommentistasi! <3 Välillä taitaa olla itse kullakin energiatasot matalalla ja sitten hetken päästä virtaa riittää vaikka mihin. :)

      Poista
  3. Onpas mukava lukea blogiasi pitkästä aikaa - siis ihanaa, että olet linjoilla!
    Siellä on jo kevät pitkällä. Täällä on vielä melkoisen paljon lunta ja hyvä hankikanto, kun yöpakkasia on ollut pitkään.
    Monena päivänä olisi tehnyt mieli lähteä jäälle tai pellolle kävelemään. Kiirettä leipätyön parissa on täälläkin ollut, joten haaveeksi on ulkoilut arkena jääneet. Nyt sitten poden kunnon flunssaa, kun vapaat alkoivat.
    Mukavaa pääsiäisen aikaa sinne teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Anu!<3 Aika vierii niin kovaa vauhtia, että aina ei tahdo perässä pysyä eikä ehtiä linjoille. Kevät on todella edistynyt meillä ja aamuisin huomaa, että valo lisääntyy, kun alkaa herätä yhä vain aikaisemmin. Ja nythän ne kellotkin muutetaan taas kesäaikaan. :)

      Toivottavasti flunssasi hellittää, että ehdit nauttia pääsiäiseksi luvatuista aurinkoisista päivistä. Levollista pääsiäistä sinulle!

      Poista
  4. Joskus tulee päivitysväsymys. Silloin on vaan hyvä pitää vähän väljempää tahtia. Ihan hölmöä on ainakaan kerätä stressiä blogin pitämisestä! Aivan ihanat kuvat, erityisesti tuo haikeankaunis venevaja :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, Pilvi! Kaikkea ei vain ehdi elämässä, vaikka kuinka haluaisi. Blogin pito ihana henkireikä ja harrastus, mutta siitäkin on hyvä ottaa välillä etäisyyttä. Kiitos, minustakin venevaja oli tosi herkullinen aamuauringon valossa. :)

      Poista
  5. oi kun teillä on ihanan vähän lunta :) Hyvää pääsiäistä teillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, ja viimeiset näyttävät häviävän kovaa vauhtia sumuisen ja kostean ilman myötä. :) Toivotaan, että aurinko edes pilkahtaisi hieman.

      Poista
  6. Kauniita kuvia. Välillä tekee hyvää vähän levähtää.
    Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  7. Kuvausväsymystä on täälläkin suunnalla, mutta eiköhän se tästä...:)
    Hienot kuvat jälleen!

    Oikein mukavaa ja nautinnollista pääsiäisen aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmaa kevättalvi ei tosiaan kovasti innosta kuvaamaan. Ja silloin kun aurinko paistaisi edes hetken, on liikaa muuta tekemistä. :) Kiitos Sirpa!

      Poista
  8. Tämä on ihana blogi ja, vaikka päivitystahti olisikin hiljaisempi välillä niin palaan silti katselemaan vanhojakin kuvia! :) Niin erilaista ja kaunista kuin täällä Itä-Suomessa.. Kissoistakin on kiva katsella kuvia, koska itse kolmen koiran omistajana ja hieman kissa-allergisena voin vain haaveilla omasta..
    Hyvää pääsiäistä Airisrantaan! <3
    Terkuin Merja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Merja! Aivan ihana kuulla, että pidät blogistani. Onneksi Suomessa saadaan nauttia monenlaisista maisemista ja ympäristöistä, ja ainakin vielä neljästä vuodenajasta. Teillä on siellä Itä-Suomessa niin jylhän kauniit metsä- ja järvimaisemat. :)

      Kiva kuulla, että tykkäät kissoistakin, vaikka oletkin allerginen niille. Koira on minullakin ollut aikanaan, ja siitä olemme täälläkin haaveilleet, mutta vielä se toive ei ole toteutunut. :)

      Poista
  9. Kivaa kuulla kuulumisia teiltä! Kyllähän minullakin on blogitaukoja, välillä viikkojakin, kun on kiireisimpää aikaa töissä. Kirjoittele ihan omaan tahtiin, kyllä me ollaan täällä odottamassa!
    Oikein rentouttavaa ja rauhallista pääsiäisenaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se vanha totuus taitaa olla, että työ haittaa harrastuksia. :) Mutta kyllä niitä kuulumisiakin ehtii varmasti jossakin välissä taas kertoilla. Kiitos Eeviregina!

      Poista
  10. Ihana oli päästä kurkistamaan Airisrannan kevääseen pitkästä aikaa <3
    Niin kaunis tuo vihreä tuoli.
    Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kevät täällä etenee hyvää vauhtia. Pääsiäinen taitaa olla muuttolintujen sesonkiaika täällä, sillä eilen näkyi ja kuului ensimmäisen kurkiparvi, pellolla töyhtöhyypät ja yksinäinen valkoposkihanhi rannassamme. Tuntui mukavalta. Kiitos Mirjam-Matilda! <3

      Poista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  13. Mustarastaan laulu on varma merkki keväästä. Mukavaa kesän odotusta ja hyvää pääsiäistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, mustarastaan lauluun ei kai voi ikinä kyllästyä. Kiitos Katja! :)

      Poista
  14. Kiva kuulla kuulumisia kera kauniiden kuvien! Tuoli on uskomattoman kaunis ja voi, tuo venevaja kuva, huoh! Turha ottaa stressiä päivityksistä, tekee sitten kun siltä tuntuu. Oli ihana yllätys huomata tänään että Airisrannasta on päivitys. Kuvasi ja juttusi saavat aina hyvälle mielelle :). Mustarastaan laulu on ihanaa kuultavaa ja ylipäätään linnunlaulu on ihanaa. Kevättä odotan innolla, teillä se näyttää olevan jo pitkällä. Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla, että päivitys ilahdutti! Kiitos paljon Mia! <3 Kevättä on ihana odotella, vaikka täällä onkin juuri nyt sumuisen harmaata ja märkää. :)

      Poista
  15. Kiva, että muuttolintuja on jo saapunut:) Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Äsken ensimmäinen valkoposkihanhi tepasteli rannassa ja eilen kurjet lensivät päämme yläpuolelta voimakkaasti huutaen; pellolle ovat tulleet myös ensimmäiset töyhtöhyypät. Ja kiurukin on lauleskellut jo viikon verran peltomaisemissa. :)

      Poista
  16. Ihanat maisemat. Minulle tuo valkoinen mönjä täällä on harmistus. Aika paljaana on pellot, mutta meidän piha ei. Iloista pääsiäistä teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulla! Täällä tuota valkoista mönjää on oikeastaan enää metsän reunassa tai jossakin suojaisemassa paikassa. :) Kyllä se lumi onneksi kohta häviää joka paikasta. Tuossa Sussille äsken kerroinkin muuttolintujen saapumisesta. Niiden ilmestyminen on varma kevään merkki. :)

      Poista
  17. Ihastuin ensisilmäyksellä blogiisi. Liityin lukijaksi. Teillä on mahtavalla paikalla koti. Terveisin vanhan huvilan asukas, Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Tuija! Olet lämpimästi tervetullut seurailemaan blogiani. <3

      Poista
  18. Upeita kuvia ja tunnelmaa! Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
  19. Huoh, miten kaunis kuva venevajasta<3 Omassa tahdissa tätä harrastusta tehdään, väillä aktiivisemmin, välillä verkkaisemmin:)
    On teillä kevät pitkällä. Tänään täällä vielä joku ajeli autolla jäällä!!!
    Leppoisia pääsiäistunnelmia sinne<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo venevaja taitaa olla lempilapseni, kun sitä tulee niin paljon tuijotettua ja kuvattua. :)

      Vai autolla jäällä, huh! :0 Meillä ei ollut kunnon jäätä koko talvena, vain ohuen ohut pintajää. Kiitos SisustEllen! <3

      Poista
  20. Ihania kuvia oikein roppakaupalla. Rauhallista pääsiäistä Airisrantaan! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Sari! <3 Levollista pääsiäistä myös sinulle!

      Poista
  21. Itsekin olen bloggaillut vaihtelevalla tahdilla. Pysyy into tähän harrastukseen yllä kun kirjoittelee itselleen sopivalla tahdilla :) Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin juuri, aina ei ole innostusta tai aikaa kirjoitella tai kuvata. :) Kevät on toisaalta niin inspiroiva vuodenaika, että aikaakin tuntuu valon myötä löytyvän vaikka mihin. :)

      Poista
  22. Kiitos paljon ma-te! Ihanaa pääsiäistä myös sinulle! <3

    VastaaPoista
  23. Kauniita ja tunnelmallista kuvakerrontaa jälleen. On ilo lukea postauksiasi. Minulla myös reaalielämä vie välillä kaiken aikani ja energiani ja blogi päivittyy välillä epäsäännöllisesti. Mutta sellaista se elämä on :)

    Hyvää pääisäistä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viestisi lämmittää mieltä, kiitos siitä, nainen.kuvastimessa! Elämä tosiaan on sellaista. Joskus tuntuu, että päivät eivät kerta kaikkiaan riitää siihen kaikkeen, mitä haluaisi tehdä. Ja sitten kun aikaa lopulta tulee, energia onkin vähissä. :)

      Poista
  24. Älä huoli Päivi, välillä aika vierähtää, ja välillä taas ei. Airisrannan lukijat taas eivät _varmasti vierähdä mihinkään, vaikka arki välillä veisikin mennessään.

    <3

    VastaaPoista
  25. Kiitos, oli kiva lukea kuulumisia ja katsella kauniita kuvia. Meille on myös joutsenet, hanhet ja kurjet saapuneet. Mustarastaiden laulusta on saanut nauttia. Hiljaisen viikon takatalvi hiljensi rastaiden huilut, mutta jälleen ne soivat kauniisti. :) Pääsiäisenä en onnistunut kommentoimaan kännykällä, anteeksi tyhjät kommentit. Oikein kaunista kevättä teille Airisrantaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Leena! Ihana kuulla, että Airisrannan kuulumisia on kiva lukea. <3

      Aamulla ensimmäiseksi kiurut liversivät aivan uskomattoman kesäisesti, kun avasin kissalle oven. Tuntui aivan huikealta. Myös töyhtöhyypät ovat ilmestyneet pelloille. Ei mitään huolta tyhjistä kommenteista, Leena. Mukava, että tulit uudestaan vieraisille. :) Kauniita kevätpäiviä myös sinulle!

      Poista
  26. Mukava kuulla Airisrannan kuulumisia ja katsella kauniita kuvia <3 Olenkin usein ehtinyt pohdiskella, mitä mahtaakaan sinne kuulua. Kevät on niin ihana vuodenaika lintujen lauluineen, kaikkineen <3 Elämän ihme yllättää ja ihmetyttää joka vuosi yhä vain enemmän. Ihanaa kevättä sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on tosiaan ollut hieman hiljaiseloa päivitysten suhteen. Mukava kuulla, että meidän kuulumisiamme on kiva lukea. :) Minustakin kevät on aivan ihanaa aikaa, josta ei saa kyllikseen. Kiitos samoin; kauniita kevätpäiviä myös sinulle! <3

      Poista
  27. Olipa mukava kuulla pitkästä aikaa kuulumisiasi kera kauniiden kuvien. Kevään tulo kohinalla on nyt tosiasia ja ilolla sen varmaan ihan jokainen ottaa vastaan. Meidän pihalla on tosin vielä paikoin lunta, mutta eiköhän huomiseksi luvattu vesisade poista senkin ongelman.
    Aurinkoisia päiviä sinne teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla! :) Kävin aamulla ulkoilemassa tutun kierrokseni, ja ensimmäisen kerran tuntui oikealta keväältä. Laulurastas lauloi, ja kosteassa ilmassa oli jotenkin kevään tuoksu. Tähän aikaan vuodesta vesisade on oikein tervetullut lumien kannalta. :) Mukavia kevätpäiviä myös sinulle!

      Poista
  28. Kaunis kevään aloitus Airisrannassa! Silmä lepää kaikissa kuvissa.
    Eilen meillä oli aurinkoinen kevätpäivä ja tänään usvainen aamu. Molemmat omalla tavallaan kauniita. Joutsenet huutelevat. Haikaroita täällä ei vielä ole näkynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Ninnu! <3 Ihan samanlaiset tunnelmat täälläkin tänään: usvaista ja kosteaa mutta tyyntä ja niin keväistä. Tällainen pehmeä huhtikuun ilma on tosi kiva.

      Poista
  29. Ihanat kuvat ja tunnelma :-) Oli taas kiva lukea Airisrannan kuulumisia.Aina ei vain ehdi, jaksa tai ole innostusta kirjoitteluun, mutta eihän tämä saa olla mitään pakkopullaa, vaan ihanaa tekemistä silloin, kun siltä tuntuu.
    Ihanaa kevätaikaa sinne meren rannalle :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Maija! <3 Niinhän se on, että välillä aika ja innostus ovat "kortilla". Kevät on kyllä upeaa aikaa ja täällä meren äärellä vesilintujen touhuja on mahtava seurailla: parinvalinta näyttää juuri nyt olevan kovasti vaiheessa. :)

      Poista
  30. Hieno ja tunnelmallinen piisi kuva! Muutnekin aivan upea blogi! Ootteko ajatellut kakluunia taloonne? Vai joko sellainen löytyy?
    http://kaakeliuunitehdas.fi/asiaa-kakluunista/

    VastaaPoista
  31. BetVictor Casino in the UK: Review and Bonus Code - DrmCD
    BetVictor Casino Review and Bonus Code. Casino 대전광역 출장샵 is an excellent choice for UK 춘천 출장안마 players 영천 출장마사지 in 2019. This casino is owned 경주 출장안마 by Bally's and offers 인천광역 출장샵 a very good

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!