Follow my blog with Bloglovin

Tausta

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kuvakulmia sisältä

Sunnuntaiaamu saaristossa valkeni harmaana.  Heräsin laivan sumutorven huutoon, ja vaikka oli vielä pimeää, arvasin, että meri ja pihapiiri olivat sankan sumun peitossa. Silti sumutorven ääneen on aina yhtä kiehtovaa herätä. Meri ei oikeastaan ehtinyt kunnolla jäätyäkään, kun se taas jo lainehti vapaana, ja lumi on sulanut kokonaan pieniä valkoisia laikkuja lukuun ottamatta. 

Viime päivinä "piikkikengät" ovat olleet tarpeelliset. Tiet ovat olleet kuin luistinratoja, joten ilman kunnon kenkiä liikkuminen olisi aika toivotonta. Nastalenkkareiden turvin olen hipsutellut parin päivän välein kimpparoskikselle, jotta siitäkin saisi kaiken hyödyn irti. :)

Suuremman inspiraation puuttuessa tämä postaus tarjoilee kuvakulmia Airisrannan sisätiloista.


Yllä oleva kuva on otettu syyskuussa, mutta jotenkin tarvitsin sen tuomaa valoisuutta tämän melkoisen harmaan ja synkän päivän piristykseksi. Syyskuisen lauantaiaamun auringonsäteet pakottivat tarttumaan kameraan ja vangitsemaan kauniit värisävyt talteen. Nyt ne tuntuvat oikein voimaannuttavilta katsella.


Orkidea on alkanut suureksi yllätyksekseni kukkia. Joulun jälkeen siihen ilmestyi inhottavia ötököitä, jotka sain kuitenkin BioKillillä nujerrettua. Jos tuholaisia ei oteta lukuun, sisäkukkani taitavat pärjätä parhaiten, kun unohdan hoitaa niitä.


Airisrannan parhaisiin puoliin kuuluvat suuret ikkunat, jotka tuovat valoa sisälle myös pimeimpään aikaan. Valo inspiroi kuvaamaan erilaisista kuvakulmista.



Mukavaa alkavaa viikkoa täältä ulvovan merituulen keskeltä!

-Airisrannan Päivi-

63 kommenttia:

  1. Sumutorven ääreen voisin minäkin herätä. <3 Lenkillä oli kyllä meren vierustalueet, niin jäässä, että luistimilla olisi voinut mennä. Heti helpotti, kun pääsimme metsään.

    Kaunista teillä on. Oikein mukavaa tulevaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sumutorven ääni on joka kerta minusta yhtä sykähdyttävä - tulee jotenkin lomatunnelma mieleen. :) Sade on tainnut kohta sulattaa onneksi pahimmat jäätiköt meiltä. Kiitos Tiia! <3 Mukavaa viikkoa myös sinulle!

      Poista
  2. Silmä lepää näissä harmoniaa huokuvissa, kauniissa kuvissa. Ei mitään liikaa, eikä liian vähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Kruunu Vuokko ihanasta kommentistasi! <3 On mukava kuulla, että kuvat ilahduttavat. :)

      Poista
  3. Näyttääpä teillä siellä kaunilta ja harmooniselta :)
    Orkidea on eriskummallinen kasvi. Jos sitä hoitaa, niin ei varmaan kuki, mutta kun antaa olla rauhassa ja joskus vettä lirauttaa, niin johan rupeaa kukkimaan. Näin kävi täälläkin joulun jälkeen. Olin ihan unohtanut koko kasvin ja sen lehdet jo vähän lurpotti, mutta kastelun ja sumuttelun jälkeen ryhtyikin pukkaamaan kukkavanaa.
    Iloa alkavaan viikkoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Anu! <3 Noin se taitaa orkidean kanssa olla - liika hoitaminen ei kannata. Aika moneen muuhunkin kukkaan ja kasviin taitaa päteä sama eli liika vesi on suurempaa myrkkyä kuin liika kuivuus. :) Mutta sinähän oletkin varsinainen viherpeukalo vaativampienkin kukkien kanssa. Hyvää ja iloista viikkoa myös sinulle Anu! <3

      Poista
  4. Sumussa herääkin mieluiten omassa sängyssä kuivalla maalla eikä merellä :). Sumu on jotenkin niin arvoituksellinen, siinä on tunnelmaa! Ja niin on kyllä Airisrannassakin. Valoisuuden huomaa aina jokikisestä kuvastasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, omasta sängystä on sumussa ihan mukava herätä ja vaikka jatkaa vielä rauhassa unia. :) Aurinko on aina ihanaa, mutta kuten sanoit,sumussa on oma tunnelmansa. Iän myötä olen alkanut muutenkin katsella hyväksyvämmin kaikkia säätiloja - ne tulevat ja menevät. Ja jokaisessa hetkessä on viehätyksensä. :) Kiitos paljon Pilvi! <3

      Poista
  5. Kauniita kuvia. Minun hoidossa orkideat kuolee aina, en koskaan saa niitä uudelleen kukkimaan. Olimme muutaman päivän Tampereella ja aika kului kirppareilla, museoissa, kahviloissa ja kauppahallissa. Aamulenkillä Hatanpään arboretumissa, kevät tuntuu olevan vielä kaukana. Niin harmaita, sumuisia ja räntäsateisia päiviä. Ikeakuorman kanssa tänään kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eeviregina! <3 Tuon orkidean olen saanut kaksi vuotta sitten pojaltani äitienpäivälahjaksi ja luulen, että sen menestymisen salaisuus on todellakin juuri hoidon puute. :) Kuvistasi päätellen olet itse kuitenkin varsinainen viherpeukalo, joten minulla taitaa olla kai sitä kuuluisaa moukan tuuria orkidean suhteen. :) Mukavaa kotimatkaa Ikea-kuorman kanssa!

      Poista
  6. Kuvat kodistanne saavat aina hyvälle tuulelle - ja ihan pikkuisen positiivisesti kateelliseksi. Ne pariovet. .. Jos vain minnekään ne meille sopisivat, eivät villit hevosetkaan estäisi minua niitä hankkimasta. Mutta eivät meille passaa, joten tyydyn vaan lepuuttamaan silmiä kuvissasi. ��Terveisin Keekeläinen
    Ja ps jos saat käsiisi jostain viikonvaihteen Keparin, siellä on kiva artikkeli Ohtakarin kala- akoista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, kiitos ihanasta kommentistasi Keekeläinen! <3 Pariovet ovat minullekin sellainen sydämen asia, ja oli tosi kiva, kun niitä pystyttiin tänne laittamaan.

      Kiitos paljon vinkistä, Ohtakarin asiat kiinnostavat aina! Vanhemmilleni Keskipohjanmaa tulee, joten saan jutun kyllä käsiini. :)

      Poista
  7. Sankassa sumussa meidänkin sunnuntai alkoi ja vetisen liukkaana. Kauniista kuvistasi tuli lapsuus mieleen, kilpailin keväisin koiran kanssa kumpi valloittaa aurikoläntin lattialla loikoilu paikakseen. :) Hyvää viikkoa teillekin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti, kiitos Leenä äiti! <3 Minäkin olen muistellut monta kertaa, kuinka lapsena leikimme kotia isolla portaikon tasanteella, jonne kevättalven ensimmäiset auringonsäteet paistoivat ja jopa lämmittivät. Mukavia muistoja. :)

      Poista
  8. Upea valoisuus kuvissa!Itse jännitän, että onko pelargoniani selvinnyt hengissä talven vai ei. Orkideani ovat aina syystä tai toisesta kuolleet...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3 Valo ja varsinkin aurinko on ihanaa, kun se pääsee huoneisiin. Minullakin pelargoniat odottavat kuistissa "ehostamista" ja osa lykkää jo uutta kasvustoa mukavasti. Orkidea näyttää tykkäävän hieman laiskemmasta hoitajasta ainakin oman kokemukseni perusteella. :)

      Poista
  9. Sumutorven äänessä on jännä ristiriita - se enteilee kurjaa ilmaa mutta tuo kuitenkin mukavan tunnelman. :) Orkidea-raukka yrittää varmaan kiinnittää huomioni kukkimalla, kun en muuten muista sitä hoitaa. :D Kiitos paljon ma-te kommentistasi! <3

    VastaaPoista
  10. Täälläkin vallitsee tasainen harmaus.
    Siksi oli ihana katsella valon leikkiä ja noita kauniita sävyjä kuvissasi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä juuri kaipaa, valoisia tunnelmia tähän helmikuun mitään sanomattomaan harmauteen. Kiitos Riina kommentistasi! <3

      Poista
  11. Oi, Airisrannan kuulumiset kuvineen... Monin aistein pääsee mukaan harmoniseen, ihanaan tunnelmaan mukaan <3 Kaunista viikkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi Hammi! <3 Kivaa viikkoa myös sinulle!

      Poista
  12. Valo houkuttaa tarttumaan kameraan, kauniita kuvakulmia tallensitkin!!

    Mukavaa alkanutta viikkoa, täältä räntäsateesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin juuri, harmaus ei inspiroi yhtään. Mutta heti kun valo pilkottaa tulee innostus kuvata. Mukavaa viikkoa sinullekin, täältä tuulen tuiverruksen keskeltä! :)

      Poista
  13. Näyttää ja kuulostaa niin ihanan romanttiselta! <3

    VastaaPoista
  14. Kyllä on niin vaaleaa, avaraa ja valoisaa, ah! Kuvat kuin suoraan sisustuslehdestä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Mirjam-Matilda! <3 Valo saa inspiraation aina syttymään ja silloin tulee tartuttua kameraan. Jospa se valo jo vähitellen lisääntyisi. :) Mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  15. Aina yhtä ihanaa katsoa kuvia kauniista kodistanne, huoh!! Minulla on 3 orkideaa ja olen saanut kaikki kukkimaan, ihmettelen kyllä onnistumistani :). Mukavaa alkanutta viikkoa ja koitetaan pysyä pystyssä, tääläkin on tiet aivan peilijäätä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään kuvitellut saavani orkideaa kukkimaan. Olen varmaan aikaisemmin kastellut ne kuoliaaksi. Kiitos paljon Mia!<3 Juu, ei katkota ainakaan jalkojamme! ;)

      Poista
  16. Niin kaunista ja rauhallista! On muuten ihanaa avata sun blogi, kun ensimmäisenä on aina vastassa kesäinen meri. Näin harmaina päivinä se on erityisen lohdullista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti oikein palata katsomaan, että missäs se meri olikaan. :) Kyllä kesäkuvat vain piristävät kummasti. Tämä helmikuu on niin mitäänsanomaton ja harmaa, mutta onneksi melko lyhyt. Kiitos Johanna ja joka tapauksessa pirteää helmikuuta! :)

      Poista
  17. Teillä tuntuu tuo valo kulkevan aivan täytenä läpi talon. Mutta harmonian saa varmaan aikaiseksi emäntä itse. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh, kiitos Kivimäen emäntä! Tuo oli kyllä aika paljon sanottu. :) Valo tosiaan täyttää talon mahtavasti, ja siihen kai Airisrannassa heti ihastuinkin. Isot ikkunat ovat muuten kivat, mutta peseminen on yhtä tuskaa.

      Poista
  18. Ihanat kuvat kauniista Airisrannasta!

    VastaaPoista
  19. Obrigada Marie! <3 Thank you for visiting my blog. I'm eager to see your blog, too. :)

    VastaaPoista
  20. Todella kauniin näköistä!

    Sumutorven äänessä ja sumussa yleensäkin on jotakin mystistä ja kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, mystinen on juuri oikea sana sitä kuvaamaan. :) Kiitos Sussi!

      Poista
  21. Sumutorven äänessä on jotain romanttista. Tulee mieleen vanhat 40-luvun elokuvat enkä tiedä miksi... Kauniit pikkumajakat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liittyisiköhän Sumujen silta mitenkään mielikuviisi!? Minullakin tulee aina Englannin rannikko ensimmäiseksi sumusta mieleeni, vaikka ihan samaa saa täälläkin kokea. :) Kiitos Ninnu! <3

      Poista
  22. Sumu on samalla kiehtovaa, ja jollain tavalla pelottavaa. Se kuuluu kuitenkin merelle ja tekee maisemasta hetkeksi arvoituksellisen kauniin. Mitä tulee taloonne, niin olen hieman tylsä ja toistan itseäni, mutta en vain voi olla ihailematta miten mahdottoman kaunis ja rauhallinen tunnelma talossanne on. Niin tasapainoinen ja rauhoittava.

    Mutta voi, piikkikenkiä kaipaisin minäkin lenkillä koiran kanssa. Tosin jää on jo isolta osin sulanut monin paikoin täällä pääkaupunkiseudullakin. Kaunista viikon jatkoa sinulle Airisrantaan ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, sumu kuuluu merimaisemaan aina välillä. Minulle tulee usein Myrskyluodon Maija mieleen, kun hän syksyllä ja talvella kuljeskeli kallioilla ja veti villatakkia tiukemmin ympärilleen. :)

      Suosittelen tulevia talvia varten hankkimaan piikkipohjaiset lenkkarit. Minunkin ovat vuosikausia vanhat, mutta vasta nyt otin ne täällä käyttöön. Hyvät ovat ja on niin helppo kävellä. Kiitos Milla kauniista sanoistasi! <3

      Poista
  23. Niin kauniita kuvia kodistanne. Ulkoa tuleva valo on niin piristävä :-) . On ollut niin sateista ja harmaata, että mukava on katsoa näin valoisia kuvia :-) .

    Olen yrittänyt herätellä orkideaani kukkimaan uudestaan. Ei hyvältä näytä, sillä nyt se tiputti kaikki lehtensä. En vielä anna periksi :-) .

    Mukavaa loppu viikkoa sinulle:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! <3 Valo on ollut täälläkin vähissä viime päivinä.

      Kukat aiheuttavat tosiaan välillä päänvaivaa. Olen huomannut, että melkein kaikki kukat menestyvät parhaiten, kun niitä ei muista hoitaa, ei ainakaan säännöllisesti. :) Kiitos, samoin sinulle pirteää viikkoa!

      Poista
  24. Teillä on niin kaunista ja viihtyisää. Valo tulee upeasti sisään taloon.
    Sumutorven ääni on tuttu meille merellä liikkujille. Sumu merellä on vaarallista. Mutta mieleeni tulee romanttinenkin muisto. Ystävääni kosittiin sumutorven "soitannassa" merellä. Pari on edelleen onnellisesti yhdessä.
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula! <3 Niin, sumutorven ääni on ristiriitainen. Kiehotova sinänsä, mutta toisaalta varoittava ja enteilee jopa vaaraa. Kiva muisto sinulla ystävästäsi. :) Mukavaa viikon jatkoa myös sinulle!

      Poista
  25. Tulin vielä toivottamaan HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Hyvää ystävänpäivää myös sinulle! <3

      Poista
  26. Kuulostaa hyvin eksoottiselta, että saat herätä sumutorven ääneen! Jännittävää ja kiehtovaa.

    Hyvää ystävänpäivän iltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se tuntuu vieläkin eksoottiselta ja mukavalta, vaikka olenkin saanut sitä kuunnella jo muutaman vuoden. :) Kiitos, samoin sinulle hyvää ystävänpäivää! <3

      Poista
  27. Ai että on kaunista. Ihana koti!!!! Mä muutan teille ;-()

    VastaaPoista
  28. Ihanan valoisaa tunnelmaa. Sielu lepää kauniissa kuvissasi. Valoa kaipaa jo niin paljon. Ja onneksemme se päivä päivältä lisääntyy. Mikä ilo ja onni se onkaan! Iloa jokaiseen päivääsi;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Hyvä Mieli! Sitä samaa toivotan sinulle ja auringonpaisteista viikonvaihdetta. :)

      Poista
  29. Sinulle on haaste bogissani, käypä kurkkaamassa! Terveisin Maija (myrskyluodolle.blogspot.com)

    VastaaPoista
  30. Sinulle on haaste bogissani, käypä kurkkaamassa! Terveisin Maija (myrskyluodolle.blogspot.com)

    VastaaPoista
  31. Hei oletko lopettanut blogin? Olisi mukava jos jatkaisit. Tykkään rauhallisen seesteisestä tyylistäsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos ihanasta, kannustavasta viestistäsi. <3

      En ole tarkoituksella lopettanut blogin pitämistä, mutta viime viikkoina on ollut niin paljon työtä ja muuta puuhaa, etten ole harmikseni ehtinyt enkä jaksanut kuvata ja kirjoitella mitään blogiini. Oli tosi innostavaa saada viestisi, joten yritän kyllä päivittää kuulumisia mahdollisimman pian. :) Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle!

      Poista

Kiitos kommentistasi!