Follow my blog with Bloglovin

Tausta

lauantai 19. syyskuuta 2015

Kysymyksiä ja vastauksia

Syyskuun pimenevät illat ovat saapuneet Airisrantaan taas kuin varkain. Elokuun loppupuolella huomaan vuosi toisensa jälkeen ihmetteleväni aamujen hämärtymistä. Ei kai näin aikaisin, nythän on vielä kesä? Toisaalta iltaisin on mukava nostella kynttilöitä pöydille ja sytyttää tuli verannan ikkunoilla riippuviin kynttelikköihin.

vanhan veranta, sisustus, vanha talo

Eilen illalla oli juuri sellainen hetki, jolloin halusimme nauttia syysillan hämäryydestä kynttilänvalossa. Ulkona satoi, ja tuuli ulvoi nurkissa. Vaahtopäät tyrskysivät kauempana merellä. Kova tuuli jäähdyttää verannan helposti, vaikka ulkona olisi lämmintäkin, ja silloin kynttilät tuovat mukavan pehmeää lämpöä huoneeseen. Lämmityskauteen ei Airisrannassa ole vielä siirrytty. Vain yhden kerran syksyn aikana on ollut tuli keittiön pikku hellassa ja olohuoneen kakluunissa.Siinä sitten istuimme miehen kanssa kahdestaan pöydän ääressä nauttien hyvästä ruuasta, musiikista ja toistemme seurasta. Ihan tavallinen perjantai-ilta, silti se tuntui juhlalta. Hyviin hetkiin ei paljon tarvita.


vanha puutarha, vanha talo

Jo muutama viikko sitten sain Millalta Kun taivaalta sataa valkoisia hiutaleita -blogista
Liebster Award -tunnustuksen. Lämmin kiitos siitä, Milla! Tunnustuksen ideana on uusien ja tuoreiden blogien löytyminen ja se, että pienemmätkin blogit saisivat näkyvyyttä. Liebster Award annetaan bloggaajalta bloggaajalle.

Ideana on:
1. Kiittää sinut nimennyttä bloggaajaa ja laittaa linkki hänen blogiinsa.
2. Vastata sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimetä ja linkata 11 Liebster awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksiä 11 uutta kysymystä blogisteille.


vanha talo, kakluuni, kaunis koti, sisustus


Pimenevien iltojen myötä voi ajatukset vähitellen kääntää jo jouluun, kuten Millan alla olevat kysymykset osoittavat. Sen sijaan kuvissa häivähtelee vielä muistoja kesästä ja kukkasista.

1. Kevät, kesä, syksy tai talvi? Mistä vuodenajasta pidät eniten ja miksi?

Toukokuu ja alkukesä ovat täynnä odotusta tulevasta kesästä, ja luonto suorastaan räjähtää loistoonsa. Siitä nautin. Toisaalta kesän hektisyyden jälkeen kaipaan syksyn tuomaa hiljaisuutta ja rauhaa, jonka varsinkin täällä Airisrannassa saa kokea täydellisenä. 

2. Nautitko loppukesän ja syksyn pimenevistä illoista vai ahdistavatko ne?

Elokuun sametinpehmeät yöt ovat upeita täällä meren rannalla. Meri on kuin suuri lämpöpatteri, joka lämmittää iltoja ja öitä vielä, kun ne muualla saattavat olla jo hyvinkin viileitä. Lohen loimutus rantanuotiolla kuuluu myöhemmin syksyllä viikonloppujen huveihin; kesällä sitä ei jostain syystä tule koskaan tehtyä. Syksy ei siis ahdista, vaan tuo jotenkin levollisen olon kesän rientojen jälkeen. Syksy antaa luvan käpertyä omaan pesäkoloonsa ja valmistautua ottamaan vastaan talven myrskyt ja viimat.


kaunis koti, valkoinen sisustus, vanha talo, veranta


3. Onko sinulla syksyllä erityisiä juhla- tai muita traditioita?

Ehkä syksy onkin juuri siksi niin levollista aikaa, että silloin airisrantalaisten elämässä ei tapahdu oikeastaan mitään erikoista. Syksyllä nautin sunnuntaiaamuisista pitkistä kävelyretkistä lähiympäristössä tai metsässä. Jos vielä uunissa muhii mehevä possupaisti uunijuuresten kera, niin sunnuntailounaskin on valmiina odottamassa ulkoa palatessa. Aah, tunnen melkein tuoksun, joka leijailee herkullisena vastaan raikkaasta ulkoilmasta kuistiin astuttaessa.

4. Onko joulu ollut jo ajatuksissasi? Edes vähän :)?

Joulua tulin ajatelleeksi oikeastaan vasta nyt, kun vastailen näihin kysymyksiin. Sen verran tuleva talvi ja joulun aika on kuitenkin vilahtanut mielessäni, että toivoisin todellakin jouluksi lunta. Viime joulu oli täydellinen. Airisrantaan satoi lunta pari päivää ennen aattoa ja sitä riitti juuri ja juuri uuteen vuoteen saakka. On varmaan liikaa toivottu, että sama toistuisi tänäkin jouluna. :)
5. Suunnitteletko joulunviettoa hyvissä ajoin?

Haluan valmistautua jouluun riittävän ajoissa, mutta suuria suunnitelmia en tee. Ajoissa tarkoittaa sitä, että haluan nauttia myös joulunaluspäivistä aivan rauhassa. Suursiivouksia ei tehdä, mutta omaksi ilokseni tykkään leipoa jotain hyvää jouluksi. Taatelikakku on perinne ja muutaman vuoden ajan yhtenä jouluherkkuna on ollut pähkinäinen valkosuklaakakku.

6. Mikä saa sinut joulumielelle?

Marraskuun loppupuolella on mukava kaivaa joulukyntteliköt ikkunoille. En tiedä, saako se vielä aikaan varsinaista joulumieltä, mutta niiden suloisen lämmin valo ilahduttaa pimeyden keskellä. Kynttilät ja luminen pihapiiri taitavat olla se yhdistelmä, joka saa joulumielen heräämään.

7. Nautitko enemmän ajasta ennen joulua tai joulunpyhistä?

Joulun odotus on varmasti lapsuudesta saakka ollut se paras osa joulusta. Nautin joululaulujen kuuntelemisesta, ja yleensä käymme ainakin yhdessä joulukonsertissa joulun alla. Toisaalta joulunpyhinä on mukava loikoilla aivan rauhassa takkatulen räiskeessä kissat kainalossa ja vain nauttia olostaan.


vanhat hopealusikat, vanha talo


8. Onko sinulla erityisen rakkaita joulutraditioita?

Joulurauhan julistuksen katsominen televisiosta on ollut traditiona asuinpaikasta riippumatta. Airisrannassa asuessamme olemme kerran olleet myös paikan päällä Turussa kuuntelemassa sitä. Silloin kyllä satoi vettä kuin saavista, joten joulutunnelma ei kohonnut kattoon edes paikan päällä. Luulen, että menemme Turkuun vielä jonakin sellaisena jouluaattona, kun taivaalta leijailee valkoisia hiutaleita ja tuntuu oikealta joululta.

Koska kaikki seuraamani blogit ansaitsisivat tunnustuksen, en nimeä ketään erityisesti tunnustuksen saajaksi. Sen sijaan toivon, että moni teistä lukijoista ottaa Millan mukavat kysymykset käyttöönsä ja vastaa niihin omissa blogeissaan.Leppoisaa viikonvaihdetta!

-Airisrannan Päivi-


43 kommenttia:

 1. Ihania vastauksia mukaviin kysymyksiin! Kuvasi ovat jälleen kerran niin
  upeita, teillä on niin kaunista siellä Airisrannassa.
  Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija! <3 Mukavaa viikonvaihdetta myös sinulle!

   Poista
 2. Nämä sinun kuvasi ovat suorastaan taidetta. Todella kauniita! Kivat vastaukset. Minulle joulu tuo vilunväreitä. En kestä sitä jo lokakuussa alkavaa touhotusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos hirveästi! Tuo oli kauniisti sanottu. <3 Joulu on vähän sellainen mielipiteitä jakava juttu. Minullekin riittää vähän vähempi tohina ja vasta lähempänä joulua. :)

   Poista
 3. Kyllä kynttilät luovat tunnelmaa... meilläkään ei ole vielä siirrytty lämmityskauteen... olen keväällä muuttanut v.1928 rakennettuun hiesirunkoiseen taloon ja laittanut sitä mieleisekseni... en ole vielä lämmittänyt talon kaakeliuunia... olen odottanut syksyä ja kylmeneviä öitä... minä rakastan joulun aikaa ja rupean jo loka-marraskuussa lisäämään sisustukseen jouluisia koristeita ja lisää valoja... odotan innolla joulun aikaa tässä ihanassa uudessa kodissani... teidän talo on aivan hurmaava... löysin blogisia sattumalta joitain aikoja sitten : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin kynttilät kuuluvat tähän vuodenaikaan. Ne ovat sellaisia pieniä auringon korvikkeita. :) Oi ihanaa, varmasti mukava odottaa joulua uudessa kodissa. Pitääpä käydä kurkkaamassa blogiasi. Kiitos Sanni Aleksandra! Mukava, että löysit blogini. :)

   Poista
 4. Kaunista tekstiä ja mielettömän upeita kuvia - olen aivan sanaton <3

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Minäkin nautin verannan tunnelmasta iltahämärässä. Kynttilöiden valot heijastuvat mukavasti ikkunoista. :) Kiitos marliska! <3

   Poista
 6. Ihania tunnelmallisia kynttilävalon sävyttämiä kuvia, todellakin juhlan tuntua. Ihastelin myös yhdessä kuvassa vilahtanutta kaunista kaakeliuunia<3
  Mukavaa oloa ja iloa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos SisustEllen! <3 Mukava kuulla, että kuvista välittyi sellainen tunnelma. Kaakeliuuni on olohuoneessa, toinen samanlainen on vastakkaisella puolella herrainhuoneessa. Mukavaa viikonlopun jatkoa myös sinne! :)

   Poista
 7. Olipas mukava lukea sinun vastauksia ja ajatuksia!
  Siivosiin tänään ullakoita ja samalla koko yläkerran. Sen jälkeen olikin ihana kömpiä saunan ihanaan lämpöön ja nauttia lauantai-illasta :)
  Mukavaa viikonloppua sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, Anu! <3 Olet kyllä ansainnut rennon illan kaiken tuon uurastuksen palkaksi. :) Leppoisaa viikonlopun jatkoa myös sinne!

   Poista
 8. Miten mukavia kysymyksiä ja vastauksia! Sekä aivan älyttömän kauniita ja upeita kuvia sekä yksityiskohtia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Aidafoun! Tosi mukava kuulla, että tykkäsit. <3

   Poista
 9. Aika paljon tunnistan myös omia ajatuksiani syksystä ja joulusta näistä vastauksistasi. Huomaan itsekin kesän menojen jälkeen kaipaavani syksyn rauhaa. Ihania tunnelmia teillä siellä ja nin levollisen näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla! Syksy on mielessäni jotenkin se armollisin vuodenaika, vaikka toisaalta se voi tarkoittaa myös monen uuden asian alkua. Kiitos Elina! <3

   Poista
 10. Todella tunnelmalliset ja kauniit kuvat. Hienot vastaukset kysymyksiin.

  VastaaPoista
 11. Lämmintä tunnelmaa oli vastauksissasi. Pystyin samaistumaan usean kysymyksen kohdalla:-) Kuvat ovat kauniita ja niin kodikkaita<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että ajatukset käyvät yhteen! :) Kiitos paljon, Kanneli! <3

   Poista
 12. Kuulostaa erittäin mukavalta hetkeltä, tuo tunnelmointi syysillan hämäryydessä, kynttilänvalossa. Näistä hetkistä, hämärtyvistä illoista kannattaa nauttia nyt;)
  Edellisen postauksen lamput on ihanat! Hyvää kannattaa malttaa aina odottaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ne ovat nautinnollisia hetkiä, pimeiden syysiltojen iloja. Kiitos Hyvä Mieli! <3

   Poista
 13. Ihanat kuvat jälleen <3 Samaistun aika lailla pohdintoihisi vuodenajoista ja joulusta. Siellä vuodenaikojen vaihtelut tuntuvat varmasti vielä paljon voimakkaammin kuin muualla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri aamulla lenkillä oli puhetta, että täällä huomaa vuodenaikojen vaihtelun aivan eri tavalla kuin aiemmin, vaikkapa juuri linnunlaulusta. Nyt metsä on hiljainen, kun se vielä hetki sitten oli täynnä elämää. Kiitos Tiina! <3

   Poista
 14. Hyvät vastaukset! Upeat kuvat ja tunnelma!

  VastaaPoista
 15. Syystunnelmaa!
  Niin kaunista!
  Jouluisia vastauksia oli myös mukava lukea!

  VastaaPoista
 16. Kiva, kun vastasit haasteeseen ja kysymyksiin <3 Suorastaan huokailin aivan ihanien kuviesi äärellä, niin rauhallinen ja levollinen tunnelma kuin juuri syksyn alkaessa voi olla. Ja voi miten kaunista...Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviin kysymyksiin oli mukava vastata! :) Kiitos Milla, mukava kuulla, että kuvista välittyi syksyisen rauhallinen tunnelma. :)

   Poista
 17. Ihania tunnelmia minunkin mielestäni ♥. Pidän joulusta ja sen odottamisesta valtavasti. Olen antanut itselleni luvan laittaa joulua kotiin jo marraskuun puolella --muuten ei ehdi kaikkea eikä jouluun kuulu kiire :-). Meidänkin jouluperinteisiin kuuluu mm. Joulurauhan julistuksen kuunteleminen :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninnu! <3 Joulun odottaminen on kyllä parasta. Ja jotenkin on mukava tehdä asiat vuodesta toiseen samalla tavalla. Kiireettömyys olisi tärkeintä jouluun valmistautuessa. :)

   Poista
 18. Oi miten ihana tapa viettää perjantai-iltaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, ei haittaa, vaikka ulkona myrskyää ja sataa. Aina on kiva tunnelmoida. :)

   Poista
 19. Kuvat kertovat kaiken! Teillä on siellä niin ihana ympäristö ja kauniit yksityiskohdat. Hienoa, että tavallaan arkenakin osaatte nauttia siitä ja kohottaa arjen pieneksi kahdenkeskiseksi juhlaksi. Se on ihan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri! Olen ajatellut, että elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi, ja nyt kun saamme olla unelmiemme paikassa, siitä pitää osata myös nauttia, arkenakin. Enää en halua elää sitku-elämää. Kiitos Pilvi! <3

   Poista
 20. *huokaus* Jos edes joskus keksisi jotain uutta sanottavaa siitä, miten kertakaikkisen viehättävää teillä on. Mutta ei, aina samat huokailut ;D

  Tuossa alimmassa kuvassa oleva kristallikarahvi (kannumalli?) taitaapi olla samanlainen kuin meilläkin on. Kuvio ja muoto ainakin on presiis sama :)

  Komeat ruusunmarjat siellä jo mehevinä punastelee. Aiotko hyödyntää ne jollain tavalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain Johanna! <3 Itselläsi on niin ihania juttuja Jovelasta, että täältä ei koskaan saa sellaisia aikaiseksi. :)

   Tuossa viimeisessä kuvassa on lahjaksi saatu pieni pyöreä kristallimaljakko. Sama maljakko näkyy myös kakluuni-kuvassa. Se teidän karahvinne on tosi kaunis, sellaisen haluaisin joskus itsellenikin.

   Ruusunmarjoja olisi kiva laittaa jotenkin, mutta olen miettinyt ovatko kaikki sopivia syötäviksi. En edes tiedä, mikä ruusupensas tuo kuvassa oleva on. Pitäisi selvittää, sillä nyt näyttää tulevan paljon ruusunmarjoja. Ruusunmarjasose ainakin on ihanaa. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!