Follow my blog with Bloglovin

Tausta

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Tuikut valloittavat talon

Kuten varmaan jo useammastakin postauksesta on käynyt ilmi, rakastan kynttilöitä ja tuikkuja. Niitä poltetaan Airisrannassa jatkuvasti vuoden pimeimpään aikaan sekä sisällä että ulkona - jopa saunassa. Jo lapsuudesta minulle on jäänyt mieleen talvisen iltapäivän siniset hetket, jolloin hämärä hiipi aikaisin huoneisiin, ja pöydällä olevan kynttilän valo alkoi luoda yhä suurempia varjoja. No, sinisiin hetkiin tarvittaisiin kyllä vähän lunta ja pakkastakin, joita toivottavasti on luvassa tulevana talvena. Joka tapauksessa juuri sellaisista hetkistä nautimme myös täällä Airisrannassa.
Vuosien varrella meille on kertynyt kaikentyyppisiä tuikkulyhtyjä, koristeellisia ja vähemmän koristeellisia. Niitä on ripustettu myös ikkunoiden eteen esimerkiksi ruokailutilassa ja kuistissa. Nämä kuvassa näkyvät Kivi-lyhdyt ovat siitä pelkistetyimmästä päästä. Niitä on mielestäni ihan kiva yhdistää tuollaiseen hieman koristeellisempaan alustaan - tasapainottavat jotenkin toisiaan.


Tuikkulyhtyjen alla oleva pieni pöytä löytyi isotädin jäämistöstä pari vuotta sitten. Hän rakasti kaikkea bling-bling -tyyppistä tavaraa ja kalusteita. Itse en aikaisemmin sellaisesta niin välittänyt, mutta Airisranta on näköjään muuttanut minut siinäkin suhteessa ja nyt sisustan mielelläni vähän koristeellisemmin. Näin syksyisin pikku pöytä on toiminut oivallisena alustana tuikkulyhdyille. Kesäisin pidän siinä aina jonkinlaista ruukkukukkaa.

Emme ole hankkineet Airisrantaan oikeastaan vielä mitään muita huonekaluja kuin jo aikaisemmin mainitsemani olohuoneen pienen pöydän viime syksynä. Kaikki muu on vuosien varrella kertynyttä tai suvulta perittyä. Tällainen talovanhus korkeine huoneineen ansaitsee mielestäni arvoisensa kalusteet, ja siksi yritämme löytää sellaisia huonekaluja, jotka sopivat talon henkeen. Uskon, että sellaisia ei välttämättä löydä suurellakaan rahalla, vaan ne sitten aikanaan 'kävelevät' jossakin vastaan.
Portaat ovat melko pelkistetty osa taloa ja mietin usein, miten niitä voisi piristää varsinkin vuoden pimeimpään aikaan. Nyt ne saivat kuitenkin aivan uuden ilmeen, kun jokaiselle askelmalle asetteli yhden tuikkulyhdyn.
Meillä on sen verran kapeat nuo yläkertaan menevät portaat, että tuikut ovat oikeastaan ainoat sisustuselementit, mitä sinne voi laittaa. Seinärakenteesta johtuen portaat ovat leveämmät alhaalta muutaman askeleen ja kapenevat sitten loppumatkalla. 
Myös saunassa olemme polttaneet tuikkuja, koska niille on syntynyt kuin luonnostaan oma paikka lasiseinää varten tehdyn muurin reunalla. Käytimme talon alla puretusta kellarihuoneesta jääneitä vanhoja tiiliä väliseinäksi saunan ja pesutilan väliin, ja saunan puolelle jäi leveämpi 'smyygi'.-Airisrannan Päivi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!