Follow my blog with Bloglovin

Tausta

lauantai 22. marraskuuta 2014

Talvinen veranta

Nyt sitten meilläkin satoi vihdoin lunta! Tuli oikein lapsenomainen innostus, kun pihapiiri alkoi peittyä valkoiseen pumpuliin, ja koko maailma valaistui kuin taikaiskusta. Vaikka Airisrannassa saadaan nauttia hiljaisuudesta muutenkin, vastasatanut lumi muuttaa hiljaisuuden pehmeäksi - erilaiseksi.



Lumi ja sinisenharmaa meri muodostavat sellaisen harmonian, joka rauhoittaa levottomimmankin sielun. Tämä maisema avautuu verannan ja keittiön ikkunoista. Huomaan aika usein keskeyttäneeni jonkun homman vain siksi, että unohdun tuijottelemaan kaukaisuuteen.  




Kaunis veranta

Puut ja koko puutarha verannan ikkunan takana ovat uskomattoman kauniita lumipeitteen alla. Huikaisevan valkoinen pihapiiri antaa valoa myös muualle sisätiloihin, ei pelkästään verannalle.  Onneksi kaikissa huoneissa on suuret ja korkeat ikkunat, joista valo pääsee tulvimaan pimeimpäänkin aikaan. Olisipa ihanaa, jos lumi pysyisi puissa koko talven.



kissa

Nala nauttii mieluummin loikoilusta verannan nojatuolissa silloin, kun ulkona tuiskuttaa, ja tassut painuvat liian syvälle lumeen. En tiedä, ovatko meidän kissamme poikkeuksellisia, mutta ne saavat säännönmukaisesti hulluuskohtauksen, kun ulkona alkaa sataa lunta. Ne villiintyvät ja pitävät sellaista menoa sisällä, että tapetit ovat vaarassa. Jossakin kissaroduista kertovassa jutussa sanottiinkin, että yhteiselo Maine Coonien kanssa tietää vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Totta joka sana!



kaunis veranta

Sininen hetki käsillä - parasta mitä tiedän lumipeitteisten puiden lisäksi talvessa. On ihana sytyttää tuli kynttilöihin, keittää kupillinen kahvia ja vain nauttia hetkestä. Sinisestä hetkestä. Tuikut ovat kuin hohtavia koruja lumista maisemaa vasten.



kissa

Ja taas uni maittaa. Kai arvasit, että tässä on meidän kissa eikä kesäsäilöstä haettu karvahattu.


-Airisrannan Päivi-

6 kommenttia:

  1. Voi kun on kaunista ja tunnelma niin kohdallaan. Kissan olo näyttää juuri ympäristöönsä sopivalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pilvi! Juuri siitä lumen tuomasta tunnelmasta on niin ihana nauttia varsinkin näin joulun alla. Keväällä saisi sitten äkkiä sulaa pois :)

      Poista
  2. Aivan ihanaa, rauhoittavaa, kodikasta ja kaunista niin sisällä kuin ulkonakin. Kyllä teidän puutarha ja ranta on niin mahtava, etten yhtään ihmettele jos "unohtuu" tuijotteleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Kiva kuulla, että sain välitettyä Airisrannan talvista tunnelmaa muillekin. Kauniita hetkiä on mukava vangita kameralla. Nyt vain lumet ovat jo aika lailla sulaneet pois. Toivotaan, että ennen joulua sitä tulisi vielä lisää.

      Poista
  3. Kyllä on kaunista <3

    Jaa Maine Coonien kanssa riittää villiä menoa :) Ja niin leppoisan näköisiä turriaisia ovat kuvissa :) Mietin tässä juuri yksi päivä, että luojan kiitos nuo meidän tytöt on vähän rauhoittuneet. Jumankekka ne oli kaksi ensimmäistä vuotta niin villejä, etten ole eläissäni nähnyt. Oli vaikea suostutella ketään hoitamaankaan jos oli tarvis :D Yöt ja päivät vedettiin "kolmeasataa" pitkin huushollia. Huuh. Vaikka yhtä ihania he oli silloinkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Vai on teilläkin samanlaista menoa kissojen kanssa :) Meidän turriaisten ulkonäkö taitaa kuitenkin pettää, sillä tapetteihin on jo syntynyt vähemmän mukavia viiltoja, kun nämä neidit on niin pöhköjä, että hyppivät välillä pitkin seiniä. Ja ihan tarkoituksellisesti! Lienen huono kasvattaja, kun en ole saanut kitkettyä sitä tapaa millään pois. Ne saattavat vain ponkaista metrin ilmaan keskellä lattia!! Ihania silti :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!