Follow my blog with Bloglovin

Tausta

maanantai 14. joulukuuta 2015

Portaikon joulu

Ajatukset ovat kääntyneet vähitellen jouluvalmisteluihin myös Airisrannassa. Viime viikolla mieleeni muistui vanha, mummulta peritty paperinen joulutaulu, jota lähdin yhtenä iltana etsimään navetan perukoilla olevista pahvilaatikkoröykkiöistä. Isoissa pahvilaatikoissa on säilöttynä vanhoja kirjoja, tauluja ja kaikenlaista tavaraa, jota löytyi vaarini kotitalosta, kun sitä aikanaan tyhjennettiin. Tarkalleen en edes tiedä, mitä kaikkea laatikot pitävät sisällään, sillä milloinkaan ei ole tuntunut olevan riittävästi aikaa niiden perusteelliseen tutkimiseen. Joulutaulua en tällä kertaa harmikseni löytänyt, mutta sen sijaan silmiini sattui nippu puuväripiirroksia, jotka isäni on taiteillut lähes seitsemänkymmentä vuotta sitten.


portaikko, beautiful home, joulutunnelmia

Löydöstä riemastuneena päätin laittaa ne koristamaan portaikon seiniä joulun ajaksi, sillä kukapa niitä navetassa katselisi.  Osa piirroksista on tehty pahviselle alustalle, mutta toiset on piirretty vain ohuelle piirustuspaperille. Saimme kuitenkin liimattua niiden taakse pienet kevyet kannattimet, joiden avulla ne voitiin kiinnittää seinään ilman ylimääräisten reikien tekemistä vanhaan ja hauraaseen paperiin. Vanhat nastan rei'ät ja teipit kuitenkin osoittavat, että ovat ne joskus aikaisemminkin olleet seinillä ihailtavina.



Vaikka harmaita ja sateisia päiviä on Airisrannassa riittänyt, välillä aurinko on yllättänyt ja kullannut huoneet upean värisiksi. Muistan myös viime joulukuulta samanlaisia valoelämyksiä, joita kuvailin silloinkin blogiini. Apropå, tästä taisinkin saada aasinsillan haasteeseen, joka muistui samalla  mieleeni tätä kirjoittaessani.


vanha talo, beautiful home, sisustus, joulutunnelmia

Pari päivää sitten Pienen lintukodon Kaaru nimittäin haastoi minut muistelemaan vuoden takaisia postauksia Vuosi sitten -haasteen merkeissä. Haasteen tarkoituksena on kurkistaa, mistä aiheesta silloin postasin, onko jokin asia siitä muuttunut,  ja mitä tunteita se herättää.

Hyvin saman suuntaisia ovat ajatukset olleet Airisrannan emännällä viime vuonnakin. Koristeita ja jouluvalaistusta on laiteltu aivan samaan tyyliin kuin tänäkin vuonna, eikä lumesta ole ollut tietoakaan. Siskon luona on myös piipahdettu kylässä näin joulun alla. Hyviä muistoja kuvat herättävät. Toivon, että ensi vuonna voin katsella tämän vuoden postauksia ihan yhtä hyvillä mielin.

portaikko, beautiful home, valkoinen sisustus, joulutunnelmia

Päiväsaikaan näin joulukuussakin auringon valo ulottuu välillä portaisiin saakka. Lyhyeksi hetkeksi paperinvalkoiset helmipaneeliseinät muuttuvat pehmeän kellertäviksi ja portaikko näyttää taas ihan erilaiselta. Silloin on aina pakko kaivaa kamera esiin, jotta häivähtävä hetki tallentuisi kameran ja mielen muistiin.


Jouluisin ajatuksin,

-Airisrannan Päivi-






46 kommenttia:

  1. Onpas hieno juttu, että teillä on säilyneet ja säilötty nuo vanhat piirustukset. Auringon valo, vaikka se viivähtäisi vain hetken, tekee ihmeitä.
    Minulla on edessä tiukka työviikko, mutta sen jälkeen alkaa pieni loma ja pääsee laittamaan kotia joulukuntoon ja valmistelemaan jouluisia tarjottavia.
    Mukavaa viikkoa sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka tavaraa tahtoo kertyä vähän liikaakin varastoihin, tällaiset löydöt ovat mukavia. Valosta ja auringosta saadaan nytkin nauttia täällä - mikäs sen piristävämpää. :)

      Mukavaa työviikkoa myös sinulle!

      Poista
  2. Hienot piirustukset, kyllä ehdottomasti kannatti kaivaa esille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minustakin ne ansaitsevat jo vihdoin olla seinällä. :)

      Poista
  3. Upeat puuväripiirustukset! Isäsi on ollut taitava piirtäjä. Hyvin sopivat tuohon portaikkoon, josta niitä voi ohimennessään ihastella. Mukava, että tartuit haasteeseen. Ihania tunnelmia ollut Airisrannassa myös vuosi sitten <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kerron isälle terveiset - ilahtuu varmasti. :) Mukava haasteeseen oli tarttua, kun se sattui sopivasti aiheeseen ja omiin ajatuksiin. Näyttää siltä, että vuosi toisensa jälkeen joulun alla on aika lailla samat mietteet ja ilon aiheet. :)

      Poista
  4. Portaikkonne on kuin Carl Larssonin villalta,kaunista kertakaikkiaan! <3 Arteita nuo isäsi piirrokset. Itse pidän juuri tuollaisista, aikaa nähneistä ja rakkaista koristeista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, aivan ihana kuulla! <3 Carl Larsson on myös minun suosikkini. Minustakin piirrokset ovat upeita muistoja, jotka tulevat varmasti koristamaan portaikkoa myös tulevina jouluina. :)

      Poista
  5. Hienosti isäsi piirrokset sopivat portaikon seinälle. Kauniit kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Sirpa!<3 Portaikossa piirrokset pääsevät hyvin esille, ja niitä tulee siinä katseltua paljon enemmän kuin jossain muualla.

      Poista
  6. Ihana jouluportaikko arvokkaine piirrustuksineen. Kauniit kuvat. Valo muuttaa näkymän heti. Joulukuussa aurinko on harvinainen vieras ja siksi sitäkin piristävämpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja, mukava kuulla! <3 Valo ja sen vaihtelu jaksaa viehättää minua jatkuvasti, koska se tekee tutuille huoneillekin ihmeitä. :)

      Poista
  7. Voi miten kaunis portaikko ja nuo kuvat sopivat siihen aivan täydellisesti. Mitä vielä laatikosta löydätkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Portaikko tuli heti mieleeni, kun näin piirrokset. Helmiponttipaneeli on sopiva tausta vanhoille, vähän rosoisille kuville, eikä nuppineulan rei'ätkään haittaa seinässä. Keväämmällä täytyy urakoida laatikoiden kimpussa vähän enemmän, jos vaikka löytyisi muita aarteita. Kiitos Pilvi! <3

      Poista
  8. Ihanat piirrokset portaikossa! Voi, mikä aarre! Me olemme kerran teettäneet ihanan (maailman parhaimman :) ) anoppini lapsuuden piirroksesta joulukortin. Siinä joulupukilla oli vielä sininen palttoo eikä coca-cola-pukin punainen :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Portaikko on minusta ihan oikea miljöö vanhoille piirroksille. :) Kuulostaa ihanalta, miten kuvailet anoppiasi. Tuo onkin muuten hyvä ajatus teettää joulukortti piiroksesta. Pitääpä laittaa korvan taakse. :) Kiitos Ninnu! <3

      Poista
  9. Aivan ihastuttavat taideteokset<3. Isäsi on ollut todellinen taiteilija. Teillä onkin mielenkiintoinen tehtävä edessä kun joskus pääsette laatikkoaarteiden kimppuun :-) .

    Pottaikko on ihastuttavan kaunis. Lyhtyä olen haaveillut meidänkin portaikkoon ja taidankin sen hankkia, on se niin kauniin näköinen. Samoin havut maljakossa.

    Auringon heijasteiset kuvat kodistanne ovat todella kauniit.
    Mukavaa joulun valmistelua sinulle:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirrokset olivat kyllä tosi ilahduttava löytö. Lapsena niitä jouluisin tuli katseltua, kun joululaatikot otettiin esiin, mutta nyt oli kulunut jo aikaa edellisestä katselukerrasta. Ja kerron isälle terveisesi. :)

      Leveät portaat ovat tosiaan siitä mukavat, että niitä voi pikkuisen sisustaa. Lyhty on myös melko turvallinen portaissa.

      Kiitos Kanneli mieltä lämmittävästä kommentistasi ja mukavaa joulun odotusta sinullekin! <3

      Poista
  10. Kauniita jouluisia kuvia! Nyt nauttii kyllä auringosta aivan erityisesti, pitää vain pysähtyä ja ihastella, kun se pyyhkäisee huoneiden läpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina! Hyvin sanottu, aurinko tosiaan pyyhkäisee tähän vuoden aikaan huoneiden läpi. Kamera on syytä olla heti valmiina, jos meinaa ehtiä napata kuvan. :)

      Poista
  11. Todella kivat, nostalgiset ja kauniin jouluiset kuvat ovat päässeet koristamaan portaikkoanne. Auringonvalo luo oman kauniin tunnelmansa.
    Tunnelman täyttämää joulunodotusta sinne Airisrantaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, Kruunu Vuokko - kiitos! Minua on jotenkin aina kiehtonut valon ja varjojen vaihtelu huoneissa. Varsinkin talvella ne lyhyet auringon häivähdykset antavat ihan uudenlaisen tunnelman huoneisiin. :)

      Poista
  12. Upeat, siis todella ihanat isäsi tekemät jouluiset kuvat, noita kelpaa katsella! Minäkin täälä mietin mitä kaikkea aarteita laatikoistasi löytyykään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerronpa isälle terveiset, kun seuraavan kerran soitellaan. :) Kirjoja laatikoista löytyy ainakin hirmuiset määrät, muusta en osaa edes arvailla. Ehkäpä valoa kohti mentäessä innostun taas tutkimaan varastojen kätköjä. ;)

      Poista
  13. Olipa hieno löytö! Oman isän kädenjälki ja hienot kuvat. Niin jouluiset.
    Portaikko on niin kaunis, värit ja tunnelma. Mukavaa joulun odotusta sinne Airisrantaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saara! <3 Ihailin kuvia jo lapsena, ja mitä vanhemmaksi itse tulee sitä enemmän arvostaa esimerkiksi juuri tällaisia unohtuneita, oman isän piirroksia. Portaikon seinäpaneelit ovat oiva paikka jouluisille pikkutauluille. Mukavia joulunaluspäiviä myös sinulle!

      Poista
  14. Tuollaiset kuvat onkin parhaita koristeita. Ihana tuo kuva, jossa auringon valo tulee sisään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin! Ja muutenkin jouluun kuuluu ne perinteiset aikaa nähneet koristeet - mitä vanhempia sen parempia. Jotenkin en jaksa innostua kaikenlaisista muotijutuista, joita jouluunkin näyttää nykyisin liittyvän.

      Tuo kellertävä valo oli jotenkin niin inspiroiva, sillä sitä ei taida muulloin nähdä kuin juuri joulukuussa. :)

      Poista
  15. Niin kaunis portaikko ja muutenkin täällä blogissasi on oikein viihtyisää. Ihanaa Joulunaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Tarja! Kommenttisi ilahdutti! <3 Olet myös lämpimästi tervetullut seurailemaan blogiani. :) Ihanaa joulun odotusta myös sinulle!

      Poista
  16. Vastaukset
    1. Valo ja sen vaihtelu on jotenkin todella kiinnostavaa. Onneksi joulukuussakin aurinko välillä pilkottaa. :) Kiitos paljon Kati! <3

      Poista
  17. Teillä on hieno joulunäyttely! Ja jouluinen tunnelma jo talossa. Portaat on mainio paikka joulutavaroille... käytin myös hyväkseni, kun aikoinaan asuimme kaksikerroksisessa talossa, nykyään sitä mahdollisuutta ei ole.
    Ja ihana valo kuvissasi.
    Hyvää joulunodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Portaikko on kiva paikka vaihdella ilmettä vuodenaikojen mukaan. Aika jännä oli myös huomata, että sinne ulottuu valo näin vuoden pimeimpään aikaan.

      Kiitos Tuula ja mukavaa joulunalusaikaa myös sinulle!

      Poista
  18. Lumoavan kaunis portaikko!
    Ihastuttavat nuo nostalgiset piirustukset myös!

    Joulun tunnelmaa viikonloppuusi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti kauniista sanoistasi Susanna! Piirroksista taitaa tulla vakituiset somisteet joka joulu Airisrannassa. Mukavaa joulun odotusta myös sinne Mantelilaaksoon! :)

      Poista
  19. Todella kauniit isäsi piirrokset, ja sopivat portailkoon niin hienosti! Isäsi on ollut kyllä taitava piirtämään, aivan mahtavia aarteita ❤️ Pidän todella paljon talosi tunnelmasta, nytkin se on niin rauhallinen ja kaunis, siellä tuntee itsensä varmasti hyvin levolliseksi.

    Ihanaa joulunodotuksen viikonloppua sinulle ja Airisrantaan ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa hienoa kuulla, että kuvista välittyy sellainen tunnelma -levollisuus. Se on yksi asia, mitä täältä lähdimme hakemaan, kuten myös rauhaa ja hiljaisuutta. Ehkä olemme saaneet juuri levollisuuden elämään, koska moni ennen tärkeä asia tuntuu nykyisin niin turhalta.

      Kiitos Milla! Ihanaa viimeistä adventtia sinulle! <3

      Poista
  20. Aivan ihanat <3 Tykkäisin meilläkin ja teillä on vaan niin kaunista. Oikein ihanaa joulua Päivi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Tiia! Ihanaa ja rentouttavaa joulua myös sinulle! <3

      Poista
  21. Niin ihastuttavaa ja tuo valo <3 Sitä ei ole saatu ainakaan liikaa. Ehdit tallentaa sen muistoksi tänne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, valosta ei todellakaan ole viime viikkoina yliannostuksen vaaraa ollut. Minusta valo eri vuodenaikoina on todella kiehtovaa, ja hetihän auringosta pitää rynnätä ottamaan kuva, kun se huoneisiin asti ulottuu. :) Tulisi vähän lunta, niin samalla tulisi myös valoa. Mukavaa jouluviikkoa Jovelaan! <3

      Poista
  22. Valtavan hieno löytö! Joulun tunnelmaa ja perinnettä parhaimmillaan;) Mukavaa joulunodotusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin kyllä tosi iloinen näistä kuvista. Osa oli vielä aseteltu lasikehyksen alla ja sen laitoin kuistin seinälle. Kiitos Hyvä Mieli, mukavaa joulunaikaa myös sinulle! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!