Follow my blog with Bloglovin

Tausta

keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Joulu saa tulla

Jouluvalmistelut ovat olleet huipussaan Airisrannassa näinä viimeisinä joulunaluspäivinä. Kynttilöiden lämmittämässä talossa on tuoksunut ihanan kotoisalta, kun kakut, leivät ja laatikot ovat paistuneet uunissa. Tänään tosin välillä on ollut samanlainen tunne kuin Melukylän Liisalla, joka aatonaaton iltana huolehti siitä, ehtiikö äiti ihan varmasti saada kaiken kuntoon aattoaamuun mennessä.

veranta, joulutunnelmia, maalaisromanttinen sisustus, beautiful home, old house

Lauantaina tuotiin kuusi sisälle,  ja tänä vuonna se sai uuden paikan verannalta, jossa me itsekin suurimman osan ajasta vietämme. Nyt kuusta saa tuijottaa oikein sydämensä kyllyydestä, kun  pöydän ääressä herkutellaan. Edellisinä vuosina kuusi on ollut herrainhuoneessa, sillä olohuoneeseesta ei oikein tahdo löytyä sille sopivaa paikkaa.

frontoni, kaareva katto, old house, beautiful home, joulutunnelmia

Viimeistään tässä vaiheessa joulun odotusta on ollut pakko hyväksyä ajatus, että tänä vuonna ei taida Airisrantaan valkoista joulua tulla. Ikkunasta näkyvä maisema ei paljon kesäisestä merimaisemasta eroa.
  

kuisti, joulu, maalaisromanttinen sisustus, vanha komuutti, joulutunnelmia

Kuisti on saanut jälleen kerran tutun jouluisen ilmeensä. Vanha kynttelikkö, punaiset omenat ja olkipukit - ne löytävät joka joulu tiensä vanhan komuutin päälle.  Peiliä ei kuitenkaan seinällä vielä viime jouluna ollut; sen löysimme kesällä vanhoja tavaroita myyvästä liikkeestä.


Osan piirtämistään joulukuvista isäni oli vuosia sitten koonnut tauluksi lasikehyksen alle. Nyt laitoin senkin kuistin seinälle. Yksi kuvista on päässyt vähän vinksahtamaan lasin alla, mutta sitä en viitsinyt ruveta enää oikaisemaan.


vanha astiakaappi, beautiful home, valkoinen sisustus, maalaisromanttinen sisustus, joulutunnelmia

Tänään aatonaattona aurinko on jälleen paistanut kirkkaasti eikä vuoden pimeimmästä ajasta ole ollut tietoakaan. Ihana valo!


Airisrannan jouluihin kuuluu ehdottomasti suklaamurokakku. Jotkut reseptit seuraavat mukana vuodesta toiseen, ja tämä kakku on yksi sellainen. Laitan ohjeen tähän mukaan, jos vaikka joku innostuisi sitä uudeksi vuodeksi kokeilemaan.

SUKLAAMUROKAKKU

200 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g tummaa taloussuklaata
0,5 prk kermaviiliä

Vaahdota pehmeä voi tai margariini. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Rouhi suklaa. Sekoita taikinaan vuorotellen jauho-leivinjauheseosta, suklaarouhetta ja kermaviiliä. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä tai myöhemmin.

Nyt kinkku odottaa jo vuoroaan keittiössä, sillä laitamme sen muhimaan alhaisella lämmöllä uuniin koko yöksi. Aikaisin aamulla siitä leviää herkullinen tuoksu talon joka soppeen, ja viimeistään silloin muistaa, että jouluaatto on jälleen koittanut.


Hyvää ja rauhallista joulua teille kaikille!

-Airisrannan Päivi- 


54 kommenttia:

  1. Aah, miten ihania kuvia taas! Noista pukeista muistinkin nähneeni yhdessä vinttikomerossa oikein suuren sellaisen. Mutta ei sille ole tänä jouluna sijaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kivimäen emäntä! Olkipukit ovat ihania ja tuovat vanhanajan tunnelman. Ensi jouluna sinunkin olkipukilla on oma paikkansa. :)

      Poista
  2. Olen mykistynyt kuviesi kautta välittyvästä kauneudesta kodissanne.Onneksi en ole osannut kadehtia mitään elämäni aikana, koska esim. tuosta parvekkeen maisemasta saattaisin jopa olla kade! :)
    Ei vaan,toivotan sinne Airisrantaan tunnelmallista Joulua, kuvista näkee, että se teille onkin jo saapunut <3 Kiitos ihanan kuuloisesta kakkureseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi Mirjam-Matilda, ihania sanoja! Olen itse mykistynyt moisesta, kiitos! Toivottavasti kakku maistuu. :) Mukavaa joulua sinulle! <3

      Poista
  3. Kyllä se joulu ja tunnelma tulee, kun joulua kotiin laittaa. Täällä oli toissapäivänä lähes yhtä lämmintä kuin juhannuksena. Lämpötila kipusi 10 asteeseen :)
    Teillä on sillä ihanan tunnelmallisen oloista.
    Ihanaa ja rauhallista joulun aikaa teille sinne Airisrantaan ♥︎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, tunnelma syntyy tekemällä joulu eikä suremalla lumetonta joulua. Joutsenet uivat rannassa kuin kesällä ikään. Kiitos Anu, ihanaa joulua myös sinulle! <3

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos Katariina, hyvää joulua myös sinulle! <3

      Poista
  5. Mikä ihana jouluinen tunnelma teidän kodissa on, huoh! Vaikka lunta ei pihalla ole on ainakin sisällä tunnelmallista. Kiva kun laitoit kakun ohjeen, minä ainakin kokeilen ohjettasi :)
    Ihanaa ja rauhallista joulua Airisrantaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos kakkuohjeesta on iloa. Sisällä onneksi joulu näyttää joululta vaikka ulkona sataisi seipäitä. :) Kiitos Mia, ihanaa joulun aikaa myös sinulle! <3

      Poista
  6. Niin kaunista ja tunnelmallista ❤️ Ihanat tunnelmat ja kakun ohjeen nappaan mukaani ja toivon Airisrantaan rauhallista ja tunnelmallista joulua ❤️


    Joulun pyhinä pääsen minäkin ihailemaan Airiston aaltoja...
    Milla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sittenhän katselemme melkein samoja maisemia joulun aikana! :) Kiitos Milla, ihanaa joulua myös sinulle! <3

      Poista
  7. Kauniita joulun päiviä ja tunnelmia sinne!
    Ihania olkipukkeja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkipukit ovat suloisia. Kiitos Susanna, ihanaa joulun aikaa myös sinulle! <3

      Poista
  8. Kaunista on joulu Airisrannassa.
    Oikein ihanaa joulua sinne!
    Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marliska, mukava jos reseptistä on iloa! Tunnelmallista joulua sinulle! <3

      Poista
  9. Todella ihana tunnelma teillä siellä! Rauhaisaa joulua!

    VastaaPoista
  10. Niin tunnelmallisia kuvia! Me saatiin valkoinen joulu, aamulla kun heräsin, maa oli valkoisena. Oikein ihanaa ja rentoa joulunaikaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, ihanaa, että teillä on valkoista jouluna! Olisipa täällä saaristossakin. Kiitos Eeviregina, oikein hyvää joulua myös sinulle!

      Poista
  11. Mukavaa joulun aikaa myöa sinulle!

    VastaaPoista
  12. Kotisi on hyvin kaunis jouluisessa asussaan.

    Hyvää ja rauhaisaa joulua Airisrantaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kauniista sanoistasi! Hyvää joulua myös sinulle! <3

      Poista
  13. Hyvää joulua myös sinulle, Sussi! <3

    VastaaPoista
  14. Ihanaa joulun aikaa sinulle ja perheellesi <3

    VastaaPoista
  15. Kauniita kuvia Airisrannan joulusta <3 Tunnelmallista ja ihanaa joulua teille sinne, Päivi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaaru! Oikein hyvää joulua myös sinulle ja perheellesi! <3

      Poista
  16. Kaunista ja ihana tunnelma.Rauhallista Joulua Airisrannan väelle!

    VastaaPoista
  17. Kiitos paljon Tiina! <3 Hyvää joulun aikaa myös Pionimetsään!

    VastaaPoista
  18. Kauniita kuvia! Suloista joulun jatkoa<3
    Jouluhalauksin SisustEllen♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sisustellen! Mukavia joulun ajan päivi myös sinulle! <3

      Poista
  19. Teillä on ihan varmasti ollut siellä supertunnelmallinen joulu; tuoksut ja tunnelmat välittyvät mielikuvissa tänne asti. Tänään taitaa taas sielläkin paistaa aurinko ja sitä kohtihan ollaan jo menossa muutenkin. Oikein mukavia loppupyhiä ja välipäiviä Airisrantaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tunnelma välittyy ruudun taakse. Aurinko on paistanut, mutta melkein enemmän ilahduin välillä syntyneistä pienistä lumikuuroista - mekin saatiin vähän mannaryyniä pihamaalle. :) Kiitos Pilvi, samoin sinulle mukavaa joulun ajan jatkoa!

      Poista
  20. Vihdoin ehdin vierailulle Airisrantaan. Lumista joulua, emme sitten toiveista huolimmatta saaneet, mutta jouluinen tunnelma kyllä välittyy hienosti kodistanne.
    Mukavaa tapaninpäivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä syntyi tänään pieniä lumikuuroja aamun auringonpaisteen jälkeen ja oli kyllä mukava saada aavistus valkoista maan pintaan. Pakkastakin on peräti -1,6. :) Joulutunnelma on kuitenkin ollut kohdillaan. Mukavia joulun ajan päiviä sinulle!

      Poista
  21. Voi miten kauniilta ja kutsuvalta kotinne näyttääkään jouluasussaan!
    Kuvailet tunnelmaa niin aidosti, että miltei tunnen tuvan tuoksut tänne asti.
    Vaikka emme saaneetkaan valkeaa joulua, ei menetetä toivoa vielä. Kirkkaalta taivaalta
    rupesi juuri satamaan valkeita hiutaleita hiljalleen, maisema on kuin suoraan
    satukirjasta.
    Leppoisaa ja lempeää loppuvuotta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, Teija, kiitos kovasti! Näyttää tosiaan mukavalta, kun maassa on edes aavistus valkoista ryyniä; toivottavasti saadaan vähän enemmänkin. :)

      Mukavaa joulun ajan jatkoa myös sinulle! <3

      Poista
  22. Oi kuinka kaunis ja herkullinen joulu teillä on varmasti ollut! Täydellisen juhlavat kuvat taasen <3 Ihania välipäiviä, Päivi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hammi! <3 Kynttilät ja kuusi tekevät aina kauniin joulun ja lämpimän tunnelman. Mukava joulu on ollut, rentouttava ja rauhallinen. Samoin sinulle mukavia välipäiviä!

      Poista
  23. Kaunis kuusi. Ihania tunnelmia! Onneksi joulu jatkuu Nuutinpäivään saakka. Itse en raaski kuusestamme ja koristeista ennen sitä luopua :). Hyvää joulunajan jatkoa kauniiseen ja viihtyisään kotiinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ninnu, kiva, että kuusi näyttää kauniilta. Itse moitiskelimme sitä liian harvaksi, koska tavallisesti olemme hankkineet hieman tuuheamman kuusen. Meillä vaihtelee vuosittain koristeiden pitoaika. Joskus kuusikin on viety vasta Nuuttina pois. Nyt patteri saattaa kuivattaa sitä liiaksi, joten katsotaan kauanko se kestää. :) Samoin sinulle mukavia joulun ajan päiviä!

      Poista
  24. Kaunista ja tunnelmallista Airisrannassa;) Melkein tunsin tänne asti kakkujen tuoksun;) Kiitos hyvästä kakkuohjeesta. Jouluun kuuluu monta erilaista kuivakakkua!
    Toivottelen tässä vaiheessa vuotta mukavia loppuvuoden päiviä ja kaikkea mahdollista hyvää uuteen vuoteesi! Kiitos tästä vuodesta. Blogissasi on aina ilo vierailla;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Hyvä Mieli mieltä lämmittävästä, ihanasta kommentistasi! <3 Samoin toivotan myös sinulle oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta! :)

      Poista
  25. God fortsättning på nya året! Ni har så fint, det ser så mysigt och ombonat ut! Vackert och juligt har du pyntat i kvisten också, super! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack så mycket och detsamma till dig! För en liten stund får vi njuta av julstämning ännu. Hoppas vi får lite snö här också. :)

      Poista
  26. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  27. Tulin vielä huikkaamaan kiitokset kakkureseptin jakamisesta!
    Suklaamurokakusta tuli kertaheitolla lempparini. Leivon sitä
    tänäkin viikonloppuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että kakku maistuu muillekin. Itsekin leivon sitä ympäri vuoden, on se niin hyvää. :) Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista

Kiitos kommentistasi!