Follow my blog with Bloglovin

Tausta

lauantai 11. heinäkuuta 2015

Tuliaisia kesäkeittiöön

Näin kesäisin Airisrannassa piipahtelee vieraita tuon tuostakin. Toiset käyvät pikavisiitillä, mutta aika monet sukulaiset ja ystävät viipyvät meillä pari kolme päivää. Siinä ajassa ehditään vaihtaa kuulumiset, herkutella ja tehdä vaikkapa pieniä kävelylenkkejä lähiympäristössä.

maalaisromanttinen keittiö, maalaiskeittiö, kaunis koti, puuhella

Ystäväni opiskeluajoilta - huh, miten kauan siitäkin on - piipahti kesävierailulla Airisrannassa ja toi tuliaisina suloiset keittiöpyyhkeet. Minusta on aina mukava saada käytännöllisiä tuomisia, ja niitähän keittiöpyyhkeet takuuvarmasti ovat. Sitä paitsi pyyhkeitä ei voi koskaan olla liikaa. Ja miten kesäisen tunnelman ne toivat keittiöön.

maalaisromanttinen keittiö, maalaiskeittiö, kaunis koti

Vuosia sitten pojan ystävä, fiksu nuorimies, lahjoitti meille setänsä tekemän takorautaisen pyyhekoukun, jolle löytyi sopiva paikka keittiön oven pielestä. Koukku on kuin tehty Airisrantaan, vaikka saadessamme sen meillä ei ollut edes aavistusta nykyisestä kodistamme. Karheassa koukussa on ruusupyyhkeenkin hyvä roikkua.

Pihalla kasvaa siellä sun täällä villiruusuja, jotka kohta jo lopettelevat kukintaansa. Olen kantanut niitä maljakkoon useammankin kerran, mutta vielä lähdin hakemaan kimpun sinkkisankoon, kun katselin ruusujen koristamaa pyyhettä. Ihan samaa sävyä kun ovat sekä pyyhkeen ruusut että oikeat.


Ensimmäinen laatikko mansikoita odottaa varastossa perkaamista ja pakastamista. Maistiaisia otettiin kuitenkin heti pieni kulhollinen, joka hävisi suklaajäätelön kaverina parempiin suihin. Makeita ja pehmeän kypsiä olivat.


Kurkistetaanpas vielä pihalle.  Etupihan kukkapenkissä liljat ovat venähtäneet jo melko komeiksi. Viime kesänä pari kituliaasti kasvavaa kukkavartta siirrettiin syreenipuskien alta uuteen kukkapenkkiin, jonka teimme piharemontin yhteydessä. Nyt ne ovat lisääntyneet moninkertaisesti ja meinaavat viedä pituudessa voiton riipparaidasta, joka oli tarkoitettu penkin korkeimmaksi kasviksi. Ja kohtahan nuo saarinaapurilta saadut kuunliljatkin aukaisevat nuppunsa.


Mukavaa viikonlopun jatkoa!

-Airisrannan Päivi-

32 kommenttia:

  1. Ihanat pyyhkeet. Tuollaiset tuliaiset on mukavia. Nuo ruskoliljat ovat kauniita ja sopivan tanakoita varreltaan. Meillä maalla liljat kasvatti josain syystä hontelot pitkät varret, mutta kukinto oli kyllä kaunis.
    Riipparaitaa voi muuten huoletta leikata, jos se röyhähtää kasvamaan pitkin maata. Minulla riipparaita kasvoi hurjasti ja ei ollut moksiskaan runsaasta(kaan) leikkauksesta. Mukavaa sunnuntaita sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyyhkeet olivat kyllä tosi mieluiset.

      Hyvä saada oikea nimi liljoille. Näistä tuli ja tulee kyllä todella tanakoita; kasvavat varmaan kymmenien vuosien edestä nyt. :) Tuokin on hyvä vinkki, että riipparaita sietää leikkaamista. Olenkin muuten kohta ihmeessä sen kanssa. :)

      Poista
  2. Ihania ystäviä ja vieraita kun tuovat tuliaisia ja viihtyvät hetken pidempään ettei tartte kauhealla vauhdilla vaihtaa kuulumisia. <3 Olempa meinannut monesti ostaa ruskoliljoja omaankin pihaan, mutta pitäisi ensin kukkapenkkejä vähän muokkailla taii sitten lisätä että vihtisi istuttaa ihanuudet maahan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta! Aina on yleensä kauhea kiire, mutta parempi nähdä edes pikaisesti kuin ei ollenkaan. :) Liljoja minullakaan ei ole koskaan aiemmin ollut, mutta vanhasta pihasta löytyy onneksi kaikenlaista omasta takaa. Hyvin näyttävät uudessa penkissä viihtyvän.

      Poista
  3. Syviä huokauksia! Aihe kuin aihe, niin aina täällä saa huokailla ihastuksesta ;)

    Olen pohdiskellut monta kertaa näitä kesävierasjuttuja, lehdethän hakee niille vain yhdenlaisia näkökulmia. Miten on kurjaa, kun vieraita ramppaa ja miten on kurjaa kun pitää lähteä kylään. Usein vastakohtina on ne karmeat sovitusti tai sopimatta saapuvat vieraat, jotka makaavat viikonlopun tai viikon viltillä vaatien täyshoitoa kahvipakettituomisen vastineeksi tai se vierailupaikka, jossa tuupataan ensimmäisenä lantalapio kouraan ja ohjataan tervetulokahvien jälkeen tyhjentämään huussia ;D Olen pohdiskellut, että voisivat joskus tehdä muunlaisiakin juttuja, ettei aina ja joka vuosi olisi vain tuota yhtä ja samaa, väritettyä tai todenmukaista, mutta silti vain yhdenlaista näkemystä, joissa näkemykset eivät kohtaa. Ilmeisesti teidänkin mielestä on mukavaa, kun käy väkeä ja mitä ilmeisimmin teillä käyvät tulevat kylään mielellään (ei ihme, herranen aika, mikä silmänruokaparatiisi Airisranta on!). Ei kaikille kesävieraat ole rasite, eikä jokaisen saattueen mukana tule pakollista vastahankaajaa. Meistäkin on mukavaa, kun käy vieraita, oli sekä tai talvi. Nytkin jo odottelen ensi viikon vieraita innoissani.

    Ai nuo vaaleanpunaiset ovat villiruusuja! Olenkin miettinyt mitä lajia ovat. Täälläkin niitä kasvaa tuossa tien reunamalla, kasvaa tosin juhannusruusuakin sulassa sovussa vaaleanpunaisten ruusujen kanssa.

    Suloista sunnuntaita aaltojen äärelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, kiitos Johanna! <3 Kesällä meillä käy paljon vieraita kun kaikilla on loma. Eikä kaikkia tosin ehdi kutsuakaan. Useimmista on varmasti mukava tulla tänne siksikin, että tämä on vähän kuin mummola tai kesämökki. :)

      En kyllä yhtään tiedä, mitä nuo ruusut ovat. :)) Olen vain sanonut niitä villiruusuiksi, kun niitä kasvaa joka puolella, pihalla ja teiden varsilla. Olemme joitakin leikelleet, niin niistä on tullut oikein tuuheita ja kauniin muotoisia, ja tuoksuhan on aivan ihana.

      Kiitos ja mukavaa viikonvaihdetta myös Jovelaan! <3

      Poista
    2. Maalla meillä kasvaa tuota samaa ruusua vanhan talon vieruksella (leviää muuten tosi paljon juuriversoista) ja sen on puhuttu olevan vaaleanpunainen versio juhannusruususta, eli Pimpinellaruusu.

      Poista
    3. Voi kiitos Anu, olet aarre! <3 Hienoa, että ruusulle löytyi nimi. Tuota pimpinellaruusua on tosiaan paljon ympäri pihaa, ja koko ajan tulee uusia versoja. Ei todellakaan tarvitse huolehtia, ettei se menestyisi, ja tällaisessa paikassa (ainakin minä) kaipaa helppoja ja kestäviä kasveja. :)

      Poista
  4. Suloiset keittiöpyyhkeet! Ihanan kesälahjan olet saanut. Minun tekisi niin mieli istuttaa jotain
    helppohoitoisia ruusuja tänne mökille, täällä kun ei ole villiruusuja.
    Tuttavien vierailut piristävät näin loma-aikaan. Me saimme vieraaksemme Kanadan serkkuni
    edellispäivänä. Oli niin kiva päästä vaihtamaan kuulumisia, edellisestä tapaamisesta kun on
    kulunut jo liki 30 vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suloisen romanttiset ovat. :) Varsinkin vanhoja tuttuja tulee kesäisin tavattua paljon, kun ihmisillä on aikaa. On varmasti jännä tavata sukulainen, jota ei ole noin pitkään aikaan nähnyt. Monesti juuri kauempana asuvia sukulaisia ei tule tavattua kuin kerran pari elämässä.

      En tiedä, mitä ruusuja nuo ovat, mutta villinä ne täällä kasvavat joka puolella. Hoitoa ne eivät ainakaan pahemmin kaipaa, mikä sopii minullekin oikein hyvin. :)

      Poista
  5. Aivan ihanat keittiöpyyhkeet! Tuollaiset käytännölliset tuliaiset ovat kyllä kivoja :) Minä aina huokailen ihastuksesta kuviesi äärellä. Niin mahdottoman kaunista teillä <3 kesävieraatkin varmasti viihtyvät, kukapa ei teidän upeassa merenrantamiljöössä viihtyisi ja mieltään lepuuttaisi :) Mekin ostimme ensimmäisen mansikkalootan ja syötiin mahamme täyteen mansikkaa. Olivatpa taas niin hyviä! Aurinkoista sunnuntaita sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Kaaru ihanasta kommentistasi! <3 Tuntuupa mukavalta kuulla. Tämä meidän paikka on vieraille varmaan vähän kuin lomakoti tai mummola, johon on mukava tulla kesäisin.

      Mansikanmakuista sunnuntaita myös sinulle! :)

      Poista
  6. Ihanat keittiöpyyhkeet. Itse hypistelin samanlaisia, mutta päädyin tällä kertaa ottamaan vain saman kuosin lautasliinoja :)
    Niin kauniit ruusut ja liljat teilläkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenna! <3 Nuo ovat väriltään niin herkulliset, melkein kuin vaahtokarkkia tai jäätelöä. :)

      Poista
  7. Todella sievät pyyhkeet. Sopivat kauniisti kotiinne. Kuvissa on niin kaunis ja kodikas tunnelma:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli, miten mukava kuulla! <3 Pyyhkeillä tuli sellainen kesäinen mummolatunnelma. :)

      Poista
  8. Tuollaisista tuliaisista minäkin tykkään! Todella kaunis, kesäinen pyyhe. Toinen hyvä kesäinen tuliainen on herkkukassi. Siskoni toi juuri sellaisen meille ja aina on kiva saada vaikkapa joku uusi salaattikastike, öljypullo tms. kesäkeittiöön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin herkkukorit ovat mahtavia! Varsinkin, kun siinä on vähän toisenlaisia tuotteita kuin itse ehkä ostaisi. Itse ajattelen olevani joskus liiankin käytännöllinen, kun raahaan kyläpaikkaan ruokakassin. Toisaalta, kun on iso väkimäärä syömässä ihan perusruokaakin tarvitaan.

      Poista
  9. Ihania tuliaisia, kaikki tarpeellinen ja hyödyllinen on aina tervetullutta! Sinulla on kyllä todellakin silmää kauneudelle, nämä kuvat ovat aivan mielettömiä, huokaisu! Olen tutustunut blogiisi nyt vähän paremmin, lukenut vanhoja postauksia ja tietysti pää ihan pyörällä kaikesta kauniista asioista mitä olet kuvin kertonut! Me olemme aloittaneet vissiin aika samoihin aikoihin bloggauksen :)) Ihania kesäpäiviä Airisrantaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että Mia, kiitos! <3 Kuvista minun juttuni yleensä lähtevät, on niin kiva kuvata sellaista, mikä viehättää itseäni.

      Ai niinkö, en ole muistanutkaan katsoa, milloin olet aloittanut blogisi. No, sittenhän me ollaan samanikäisiä! :D Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  10. On kauniit pyyhkeet. Sopivat niin hyvin kotiisi. Upea tuo kuva, missä on mukana mansikat ja ruusunoksa. Niin kaunis ja kesäinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla Ninnu, kiitos! Mansikat ja kesä, mikä olisi parempi yhdistelmä. :)

      Poista
  11. Kauniit tuliaiset :) Sopivat teidän ihanaan keittiöön niin hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytännölliset ja kauniit ja sopivan hempeät kesään! Kiitos Tiina! :)

      Poista
  12. Todella kauniita tunnelmia <3

    VastaaPoista
  13. Oioi, miten pidänkään tuosta teidän värimaailmastanne. Tuo musta Viking 30 sai myös useamman kerran ihailevan katseeni, Se on kivalla tavalla integroitu:) Sain joskus naapurilta samannäköistä vaaleanpunaista ruusua, ihan vaan maasta repien ja sehän lähti meilläkin kasvamaan. Se on kyllä suloinen<3 Valkoista juhannusruusua pihallamme onkin ollut jo ennen meitä.
    Suloista suvipäivää sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, SisustEllen! <3 Pikkuhella on minunkin suosikkini keittiössä. Hellakokonaisuus muurattiin, joten ehkä se näyttää integroidulta. :)

      Nuo ruusut ovat muuten Villa Mezzon Anun mukaan pimpinellaruusuja, nimi oli minulle ihan uusi. Ne ovat kyllä hyviä kasvamaan ja leviämään. Kiitos, samoin sinulle! <3

      Poista
  14. Minulla on sinulle blogissani jotain :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoista! :) Pitääpä käydä heti kurkistamassa.

      Poista

Kiitos kommentistasi!